ارتش ایالات متحده ادعای مسکو مبنی بر اینکه بمب افکن استراتژیک مافوق صوت این کشور با قابلیت حمل بمب هسته ای رکورد طولانی ترین پرواز جهان را شکسته را نادرست دانست. در جریان آخر هفته گذشته، رسانه های روسی گزارش داده بودند که دو فروند بمب افکن Tu-160 که با لقب Blackjack شناخته می شوند رکورد طولانی ترین پرواز بدون توقف جهان را روز شنبه با پرواز مداوم و بی وقفه به مدت بیش از ۲۵ ساعت شکسته اند.
ژنرال سرگئی کوبیلاش، فرمانده نیروهای هوافضای روسیه در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفته بود: «دو تیم پروازی هواپیماهای برد بلند رکورد تازه ای در زمینه مسافت و مدت زمان پرواز را با استفاده از بمب افکنهای مافوق صوت و استراتژیک با قابلیت حمل موشک Tu-160 به ثبت رساندند». خلبانان این بمب افکنهای استراتژیک روسی برای بیش از ۲۵ ساعت به طور بی وقفه پرواز کرده و به ادعای کوبیلاش مسافتی بیش از ۲۰,۰۰۰ کیلومتر را پیمودند.
وی در ادامه مدعی شد: «هیچ کسی با چنین نوعی از هواپیما مسافت بیشتری را نپیموده است». بمب افکنهای Tu-160 توانایی حمل و شلیک موشک های کروز دارای کلاهک هسته ای و متعارف با برد ۳,۴۱۰ مایل (تقریباً ۵,۵۰۰ کیلومتر) و پرواز بیش از ۷,۵۰۰ مایل (بیش از ۱۲,۰۰۰ کیلومتر) بدون نیاز به سوختگیری مجدد را دارند.
با این وجود، فرماندهی استراتژیک ارتش ایالات متحده در روز دوشنبه بدون نام بردن از بمب افکنهای روسی و ادعاهای رسانه های این کشور در توییتی سه پرواز بدون توقف بمب افکن های استراتژیک ایالات متحده را فهرست کرد که مدت بیشتری نسبت به بمب افکنهای اخیر روسی بدون وقفه پرواز کرده بودند. در سال ۲۰۱۴، یک بمب افکن B-1 Lancer به مدت ۳۰ ساعت بی وقفه پرواز کرد؛ در سال ۲۰۰۱ نیز یک بمب افکن B-2 Spirit رکورد ۴۴ ساعت پرواز بی وقفه را به ثبت رساند و در سال ۱۹۵۷ نیز پرواز یک بمب افکن B-52 Stratofortress از زمان به پرواز درآمدن تا فرود آمدن ۴۵ ساعت به طول انجامید. به ادعای رسانه های روسی، دو هواپیمای Tu-160 روز جمعه از آشیانه خود در پایگاه هوایی انگلس در غرب روسیه به پرواز درآمده بودند.
از آنجا، این دو هواپیما بیش از ۱۲۴۲۷ مایل به سمت شرق و روی قطب شمال و اقیانوس آرام پرواز کرده و سپس به سمت جنوب تغییر جهت دادند. آن ها در ادامه بار دیگر به سمت غرب رفته و در نهایت در انگلس فرود آمدند. وزارت دفاع روسیه گفته است که این بمب افکن ها سه بار در هوا و به کمک ۶ فروند هواپیمای سوخت رسان Il-78 Midas سوختگیری کرده اند.
این بمب افکنها توسط جنگنده های Su-35S Flanker همراهی شدند. گفته می شود که یک جنگنده F-22A Raptor نیروی هوایی ایالات متحده و یک هواپیمای آواکس نیز این بمب افکنهای روسی را در مرحله ای از پروازشان بر فراز آلاسکا مشایعت کرده اند.
بیشتر بخوانید: B-21 Raider؛ انتشار اولین تصاویر از بمب افکن پنهانکار ۶۵۰ میلیون دلاری ایالات متحده
ای کاش مسافت های طی شده توسطb2 , b1 و b52 ذکر میکردین/ ۲۰۰۰۰ تا میشه نصف کره زمین