جنجال جدید مجلس تازه کار؛ ماجرای اختصاص واکسن آنفولانزا به نمایندگان مجلس چه بود؟

جنجال جدید مجلس تازه کار؛ ماجرای اختصاص واکسن آنفولانزا به نمایندگان مجلس چه بود؟

هنوز چند روزی از جنجال اختصاص خودرو به نمایندگان مجلس یازدهم نگذشته بود که این بار انتشار خبر اختصاص واکسن آنفولانزا به نمایندگان و کارکنان مجلس شوک تازه ای به جامعه وارد ساخت، آن هم در شرایطی که بسیاری مدت ها منتظر توزیع واکسن آنفولانزایی بوده اند که وزارت بهداشت نوید توزیعش در سطح فراوان را در اواخر تابستان داده بود.

روز پنجشنبه ی هفته ی گذشته کانال تلگرامی اصلاحات نیوز در خبری از اختصاص اولین محموله ی واکسن آنفولانزا به مجلس خبر داد. این کانال تلگرامی مدعی شد نمایندگان مجلس اولین دریافت کنندگان واکسن آنفولانزا وارداتی شده اند.

از زمان پخش این خبر رسیدی در فضای مجازی از شرکت دارویی بهستان‌پخش دست‌ به‌ دست می‌ شد که حکایت از آن داشت که ۱۵۰۰ دوز واکسن در اختیار بهداری مجلس قرار گرفته تا ۲۹۰ نماینده و کارمند مجلس جزء گروه‌ های پرخطر تلقی شوند؛ تصویری که تعجب و انتقاد‌ات  زیادی را در پی داشت.

واکسن آنفولانزا

مسئله این بود که چرا در شرایطی که کشور با بحران کرونا درگیر است و متخصصان از لزوم توزیع هر‌ چه‌ سریع‌ تر واکسن آنفلوانزا در میان افراد آسیب پذیر سخن می گویند، از یک‌ میلیون‌ و ۵۰۰ هزار دوز واکسن وارد شده به کشور، ابتدا ۱۵۰۰ دوز آن به مجلس اختصاص می یابد.

کیانوش جهانپور در کسوت سخنگوی سازمان غذا‌ و‌ دارو درباره ی خبر تحویل ۱۵۰۰ دوز واکسن برای نمایندگان مجلس به رسانه‌ ها اینگونه توضیح داد: «امسال به دلیل احتمال همزمانی شیوع آنفولانزا با پاندمی کرونا در فصول سرد سال، وزارت بهداشت از مدتی قبل جهت واردات حدود ۱۶ میلیون دوز واکسن آنفولانزا با ارز دولتی اقدام کرده است. در مرحله ی اول، یک‌ میلیون‌ و ۵۰۰ هزار دوز واکسن جهت استفاده ی افراد پرخطر و در معرض خطر در مراکز بهداشت تأمین شده و این واکسن‌ ها به‌تدریج در حال توزیع در مراکز بهداشتی هستند؛ قاعدتاً مراکز بهداشت نهادهای مختلف از جمله مرکز بهداشت مجلس شورای اسلامی نیز ممکن است در این مرحله دریافت‌ کننده ی واکسن باشد. البته تأکید بر آن است که هر گونه توزیع باید براساس پروتکل‌ های ابلاغی باشد و توزیع و تلقیح عام آن به‌هیچ‌ وجه پذیرفتنی نیست».

جهانپور ادامه داد: «به‌ هیچ‌ وجه توصیه ی همگانی مبنی بر واکسیناسیون آنفولانزا توصیه نمی‌ شود؛ چنانکه خود بنده واجد شرایط نیستم و از واکسن هم استفاده نخواهم کرد».

البته توضیحی در اینباره ارائه نشد که نمایندگان و پرسنل مجلس چگونه واجد دریافت واکسن آن‌ هم در صف اول تشخیص داده شدند؛ اما معلمان، کسبه، کارمندان و غیره که تعامل هر‌ روزه با مردم دارند، در این اولویت قرار نگرفتند.

واکنش‌ ها به این خبر تند و انتقادی بود.

محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس دهم، در حساب شخصی خود در توییتر نوشت: «اختصاص اولین محموله واکسن آنفولانزا به مجلس فقط نشانگر تو خالی بودن شعارهای نمایندگان مجلس یازدهم نیست؛ بلکه نشانه‌ ای از فاصله‌ ی نهادینه‌‌ شده‌ ی حاکمیت از مردم است. محموله‌ ی قرص‌ های فاوپیراویر را هم محرمانه از چین وارد کردند و عمده‌اش را صرف درمان مقامات و از ما بهتران کردند.»

در پاسخ به این توییت صادقی، سید نظام الدین موسوی نماینده تهران نوشت: «بنده به عمرم واکسن آنفولانزا نزده ام، قرص فاوپیراویر را هم حقیقتاً نمی دانم چه مصرفی دارد. ظاهراً این موارد در مجلس قبل روال بوده و لذا از آقای محمود صادقی به عنوان صاحب تجربه خواهش می کنم لیستی از واکسن و قرص هایی که در مجلس قبل مصرف می کرده اند اعلام کنند تا در مجلس جدید ممنوع شود.»

همچنین صادقی در توییتی دیگر نوشته بود: «یکی از خبرنگاران پرسید چرا درباره‌ ی اتفاقات جاری در مجلس یازدهم اظهارنظر نمی‌ کنی؟ گفتم: راستش وقتی به این مجلس با آن قهر مردم از انتخابات فکر می‌کنم یاد این سخنرانی امام می‌افتم: این مجلس چه ارتباطی به ملت ایران دارد. ملت ایران به این ها رأی ندادند.»

صادقی به سخنرانی امام خمینی در جمع مردم در مخالفت با لایحه کاپیتولاسیون اشاره کرده و آدرس آن را هم در توییتش درج کرده بود.

این توییت صادقی با واکنش احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم همراه شد و وی نوشت: «سلام نمی تونی اظهار نظر کنی چون خودت در دوره دهم همه چیز گرفتی؟!!»

پس از انتشار این خبر، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا خبر دریافت واکسن آنفولانزا توسط بهداری مجلس صحت دارد، گفت: «من از بهداری مجلس پرس و جو کردم مجلس ۱۵۰۰ واکسن آنفولانزا ‌را دریافت کرده است.»

او در ادامه گفت: «من موافق دریافت این واکسن ها نبودم. ابتدا باید مردم دریافت می کردند بعد به مجلس ارائه می شد.»

شهریاری اضافه کرد: «تعداد ۱۵۰۰ واکسن، ‌نمایندگان مجلس خدمه و کارکنان را شامل می شود. بهداری با بیان اینکه تعدادی مریض سرطانی داریم، این را دریافت کرده است‌.»

در نهایت اما مدیرکل سلامت مجلس شورای اسلامی از بازگرداندن ۱۵۰۰ واکسن اختصاصی مجلس شورای اسلامی به دیگر مراکز درمانی خبر داد.

شهلا میرگلوبیات اظهار داشت: «تخصیص واکسن آنفولانزا به داروخانه ی وابسته به مرکز بهداشت مجلس شورای اسلامی مطابق روال سال‌ های گذشته صورت گرفته است که با توجه به نزدیک شدن فصل پاییز و لزوم پیش‌ بینی لازم جهت این امر، تعداد ۱۵۰۰ واکسن از سوی سازمان غذا و دارو به داروخانه مجلس شورای اسلامی تخصیص داده شده است.»

مدیر کل سلامت مجلس توضیح داد: با اینکه واکسن های تخصیص داده شده به این مرکز بهداشت مشابه دیگر مراکز درمانی صرفاً در زمانی که وزارت بهداشت اعلام کند و صرفاً مورد استفاده برای افرادی قرار می گرفت که مطابق با دستورالعمل وزارت بهداشت تعیین می شود علیرغم اینکه روند توزیع گسترده واکسن برای همه مراکز درمانی مشابه آغاز شده است. در عین حال مقرر شد به دلیل شرایط خاصی که امسال وجود دارد این ۱۵۰۰ واکسن به سازمان غذا و دارو برای استفاده دیگر مراکز درمانی بازگردانده شود.»

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود