R&D چیست؟

R&D چیست؟

تحقیق و توسعه یا همان Research and Development (به اختصار R&D)، شامل فعالیت‌هایی است که شرکت‌ها برای نوآوری و معرفی محصولات و خدمات جدید خود در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. این واحد در واقع، اولین قدم‌ها را برای توسعه محصولات، پیشرفت علم در صنعت و در نهایت ارائه محصولات باکیفیت را طی می‌کند. هدف این واحد بسیار مهم در کارخانه‌های بزرگ دنیا، ارائه محصولات و خدمات جدید به بازار و افزودن آن‌ها به خط تولیدی است!

قبل از ادامه مطلب بخوانید!

R&D در واقع بیانگر فعالیت‌هایی است که شرکت‌ها و سازمان‌ها برای محصولات و خدمات جدید خود ارائه می‌کنند. در واقع کارخانه‌های بزرگ دنیا با کمک این واحد خود، مزیت رقابتی بزرگی نسبت به رقبای پیدا می‌کنند که نتیجه آن، بهبود کسب و کار، توسعه آن و افزایش درآمد کارخانه است! برای این که بهتر متوجه این قضیه شوید، بهتر است بدانید که شرکت‌های دارویی، بیشترین هزینه خود را صرف این واحد در کارخانه یا کارگاه داروسازی خود می‌کنند!

درک بهتری از R&D داشته باشید!

اصطلاح تحقیق و توسعه به‌طور گسترده‌ای با نوآوری در دنیای شرکت‌ها، دولت‌ها، بخش خصوصی و … آمیخته شده‌است. این واحد به شرکت‌ها کمک می‌کند که از رقابت تنگاتنگ با رقیبان خود جدا شوند و با یک برنامه مدون و دانش بدست آمده جدید، محصولی را به بازار عرضه کنند که طرفداران زیادی پیدا خواهد کرد.

در رابطه با این بخش از شرکت یا کارخانه باید بدانید که معمولاً عملکرد آن مستقل از دیگر بخش هاست و انتظار سودآوری کوتاه مدت از آن وجود ندارد! در واقع هیچ واحد تحقیق و توسعه ای در مدت زمان کوتاهی معمولاً نمی‌تواند هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های شده را جبران کند، اما در بلند مدت و با انجام فعالیت مستمر، می‌تواند کاری کند که شما به هدف خود نزدیک تر شوید.

شرکت‌های تولیدی بزرگ دنیا که محصولات مختلفی مثل لوازم خانگی تولید می‌کنند برای ارائه محصولات جدیدتر و باکیفیت تری مثل ماشین لباسشویی، یخچال و فریز، ماشین ظرفشویی و … از این واحد خود کمک می‌گیرند و با سرمایه‌گذاری زیاد در این بخش از کارخانه خود، به امید بازگشت سرمایه (ROI)، منتظر می‌مانند.

معمولاً اگر این واحد در یک کارخانه فعال باشد، بخش‌های دیگر نیز به‌طور خودکار پویاتر، فعال تر و بروزتر خواهند بود. البته این نظریه نسبی است و ثبت علمی برای آن تابه کنون انجام نشده‌است! اگر کسب و کار کوچکی دارید و می‌خواهید که واحد تحقیق و توسعه راه اندازی کنید، بهتر است که قبل از هر اقدامی راجع به این موضوع تصمیم‌گیری کنید که آیا از پس هزینه‌های مورد نیاز برای آن بر میایید؟ گاهی اوقات بهتر است که واحد تحقیق و توسعه خود را برون سپاری کنید تا هزینه‌های شما کاهش پیدا کنند و از مزایای این واحد نیز برخوردار شوید.

بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا برای واحد تحقیق و توسعه خود به صورت سالانه چه مقدار هزینه می‌کنند؟

شرکت‌هایی که در صدر لیست بهترین‌ها هستند، همیشه بزرگ‌ترین واحد تحقیق و توسعه را دارا هستند. در واقع یک کسب و کار برای رشد و افزایش قیمت سهام خود به‌طور قطع به این واحد نیاز دارد، به همین علت در لیست زیر نام آشناترین شرکت‌های دنیا را مشاهده خواهید کرد:

  • آمازون: ۲۲٫۶ میلیارد دلار (بزرگترین فروشگاه اینترنتی دنیا)
  • Alphabet, Inc: 16.2 میلیارد دلار (شرکت صاحب برندهای گوگل، یوتیوب و اندروید)
  • فولکس واگن: ۱۵٫۸ میلیارد دلار (بزرگترین شرکت ماشین‌سازی دنیا)
  • سامسونگ: ۱۵٫۳ میلیارد دلار (بزرگ‌ترین شرکت تولید محصولات الکترونیکی مانند لوازم خانگی، موبایل و…)
  • اینتل: ۱۳٫۱ میلیارد دلار (بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده قطعات سخت‌افزاری خاص در جهان)
  • مایکروسافت: ۱۲٫۳ میلیارد دلار (صاحب ویندوز و محصولاتی مانند surface)
  • اپل: ۱۱٫۶ میلیارد دلار (تولیدکننده محصولاتی مثل آیفون، مک بوک، آیپاد و …)
  • روشه: ۱۰٫۸ میلیارد دلار (شرکت داروسازی سوئیسی)
  • جانسون و جانسون: ۱۰٫۶ میلیارد دلار (شرکت داروسازی آمریکایی)
  • مرک: ۱۰٫۲ میلیارد دلار (شرکت داروسازی آلمانی)

انواع مدل‌های تحقیق و توسعه در کارخانه‌های بزرگ دنیا

معمولاً در شرکت‌های بزرگ دنیا واحدهای تحقیق و توسعه به سه بخش تحقیقات اساسی، تحقیقات کاربردی و تحقیقات توسعه دسته‌بندی می‌شوند. معمولاً مشکلات و چالش‌ها در بخش تحقیقات اساسی یک راه حل جدید پیدا می‌کنند که در بخش تحقیقات کاربردی برای تجاری سازی آن راه حل سعی می‌شود. اگر تحقیقات بخش کاربردی به اندازه کافی خوب بود، بخش تحقیقات توسعه، نمونه سازی اولیه محصول، فعالیت‌های لازم برای ورود محصول به بازار و … را برنامه‌ریزی می‌کند.

معمولاً همبستگی و تعامل این ۳ بخش از واحد تحقیق و توسعه، می‌تواند نتیجه ای بسیار بزرگ برای یک کسب و کار دربرداشته باشد و به آن کمک کند که در زمینه فعالیت خود، همیشه یک مزیت رقابتی نسبت به حریفان خود داشته باشد که مشتریان را به سمت خود بکشد.

در واحد تحقیق و توسعه شرکت‌ها و کارخانه‌های ایرانی چه می‌گذرد؟

احتمالاً شما هم اسنوا را می‌شناسید! گروه صنعتی انتخاب الکترونیک تحت عنوان برند اسنوا، اقدام به تولید محصولات و لوازم خانگی باکیفیتی می‌کند که آن را مدیون واحد تحقیق و توسعه پیشرفته خود می باشد. در واقع سازمان‌ها، کسب و کارها و شرکت‌های فعال در زمینه تحقیق و توسعه به خوبی می‌دانند که این بخش از سازمان با فعال بودن، می‌تواند باعث تحقق اهداف بازاریابی کسب و کار شود.

نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا برند بزرگ دیگری را می‌شناسید که واحد R&D فعالی داشته که باعث رشد آن شده باشد؟ در بخش نظرات، می‌توانید مطالب خود را با ما و دیگر افراد به اشتراک بگذارید.

۲ نظر

ورود

  • محسن رنجبر اردیبهشت ۲۷, ۱۴۰۰

    بله سایت و مجموعه شیپور واحد R&D داره و فعالانه در حال فعالیت هستش

  • عباس رمضانی آذر ۲۳, ۱۴۰۰

    شرکت دانش بنیان آتیه سازان نگین فراز سازنده خط تولید خوراک آبزیان دارای واحد R&Dمی باشد