دیروز خبر رسید که یک دانش آموز پسر اهل قاین پس از تلاش برای رفتن به بلندی به منظور داشتن اینترنت قوی تر و استفاده از برنامه شاد ، از کوه سقوط کرده و دچار جراحت شدید شده است. این چندمین باری است که دغدغه دانش آموزان برای استفاده از برنامه شاد قربانی می گیرد اما بعد از ساعاتی اعلام شد که رفتن این پسر نوجوان به بالای کوه ارتباطی با کندی اینترنت و برنامه شاد نداشته است.
محمد علی واقعی، مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز مسئله را با برداشت زعفران مرتبط دانسته و گفته است: «با توجه به فصل برداشت زعفران، این دانشآموز به همراه خانواده برای چیدن گل زعفران به روستای رومشتیک رفته و به بالای تپه صعود کرده بود که این اتفاق افتاده است. طبق اطلاعات واصله حادثه سقوط از کوه برای دانشآموز شهرستان قاینات بین ساعت ۱۴ تا ۱۵ روز شنبه (۱۷ آبان) رخ داده در حالی که کلاسی از طرف معلم دانشآموز در این ساعت برگزار نشده است».
واقعی در ادامه افزوده است: «کلاس همان روز ساعت ۱۷ بوده و این دانشآموز هم در جلسه گذشته با تلفن خواهرش در همان روستای نوغاب وارد شبکه شاد شده است، از طرفی حضور در کلاس هم اجباری نیست. فرد حادثه دیده، ساکن و دانشآموز روستای نوغاب حاجی آباد در فاصله ۲۴ کیلومتری قاین از سمت گناباد است در حالی که حادثه در روستای «رومشتیک» در فاصله ۲۵ کیلومتری قاین از سمت بیرجند رخ داد».
وی با تاکید بر اینکه سقوط این نوجوان از کوه هیچ ارتباطی با برنامه شاد و کندی اینترنت نداشته، تصریح کرد: «با توجه به فصل برداشت زعفران، این دانشآموز به همراه خانواده برای چیدن گل زعفران به روستای رومشتیک رفته و به بالای تپه صعود کرده بود که این اتفاق افتاده است. همچنین در روستای نوغاب حاجی آباد قاین اینترنت برقرار است و مشکلی برای دسترسی به شبکه شاد وجود ندارد. علاوه بر این در مناطقی از استان که اینترنت وجود ندارد، درسنامه برای دانشآموزان توزیع میشود و دانشآموز لازم نیست برای وصل شدن به شبکه شاد به ارتفاعات برود».
مهدی ترابیان مدیر کل امور استان ها و مجری طرح ارتباط روستایی وزارت ارتباطات نیز در واکنش به این خبر گفته است: «ساعت وقوع این سانحه تلخ در زمان ساعت آموزش مجازی نبوده و پیگیر سلامت او هستیم. طبق بررسی انجام شده روستای مورد اشاره از طریق نسل سوم ایرانسل به شبکه ملی اطلاعات متصل است؛ با دیدن عکس متاثر شدم و از مدیران استان پیگیری کردم؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان گفتند ساعت این حادثه تلخ ساعت آموزش مجازی نبوده و دانشآموز به مزرعه زعفران رفته بوده، سلامتی او را پیگیریم».
بر اساس گزارش ایسنا اما روایت خواهر این دانش آموز قاینی از ماجرا کاملاً متفاوت است. ایسنا مدعی است که خواهر وی در مصاحبه با این رسانه چنین گفته است: «برادرم همراه خانوادهام در روستای نوغاب حاجی آباد قاین زندگی میکنند که برای برداشت زعفران به رومشتیک سفر میکند. در روز اول حضور در این روستا برادرم متوجه میشود که این روستا اینترنت ندارد بنابراین همراه دوستش برای دانلود محتوای آموزشی به بالای کوه میرود. برادرم با یکی از دوستاش به بالای کوه رفته بود تا همراه دوستش عکس و فیلمهای آموزش مجازی را دانلود کند که پایش میلغزد و چند متری سقوط میکند و سرش آسیب میبیند. امروز عمل جراحی برادرم در بیرجند انجام شده و برادرم اکنون در هوشیاری کامل بسر میبرد و خطر رفع شده است.»
تکذیب خبر سقوط دانش آموز قاینی در ارتباط با استفاده از برنامه شاد و کندی اینترنت در حالی است که در ماه های اخیر بارها مرگ ها و خودکشی هایی به برنامه شاد و به طور ویژه نداشتن تمکن مالی برای خرید گوشی هوشمند یا تبلت برای استفاده از این برنامه نسبت داده شده و هر باره تکذیب شده است.
بیشتر بخوانید: خودکشی دانش آموز ۱۱ ساله بوشهری بخاطر نداشتن نرم افزار «شاد»
سلام. بیشتر کندی شبکه شاد به این علت است که در زمان برگزاری کلاسهای درس، مدیران آموزش و پرورش اقدام به برگزاری جلسات آنلاین می کنند. این عین خوردن حق بچه های مردم است.