سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
استفاده از کابینت های مناسب برای آشپزخانه یکی از اصلی ترین قسمت های منزل دکوراسیون داخلی آشپزخانه می باشد .طراحان توجه ویژهای به این قسمت دارند و آن را به عنوان پرکاربرد ترین و جذاب ترین قسمت خانه به حساب می آورند. آشپزخانه محور اصلی خانه می باشد و این موضوع طبیعی است که طراحان در هنگام طراحی به سراغ آن قسمت روند .
در نگاه اول زیبایی آشپزخانه توجه بیننده را جلب میکند و در مرحله بعد از لحاظ کاربردی برای صاحب خانه بسیار اهمیت دارد.
استفاده از کابینت ها به عنوان اصلیترین تجهیزات در آشپزخانه هستند که از زمانهای گذشته رواج داشته است و تاریخچه آن ها در زندگی بشر دیده می شده و فضاهای گنجه مانند در زمان های گذشته به عنوان قسمتی برای نگهداری وسایل در آشپزخانه وجود داشته است .
این گنجه ها از چوب ساخته شده اند و طراحی آنها بسیار متفاوت و زیبا بوده است.
اما امروزه استفاده از کابینت های مختلفی از قرن بیستم میلادی در اروپا رواج پیدا کرده است که تا به امروز در سرتاسر دنیا استفاده از کابینت های متفاوت در طراحی داخلی آشپزخانه جز لاینفک آشپزخانه شده اند.
کابینت هایی که در گذشته ساخته می شدند معمولا از جنس چوب و فلز بودند .
اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ساخت متریال های جدید نمونه های متنوع تری از کابینت در آشپزخانه تولید و ساخته شده اند.
علت اهمیت کابینت آشپزخانه چیست؟
کابینت علاوه بر پوشش دهی فضای کاربردی نقش ویژهای در زیبایی فضای منزل دارند .
امروزه با توجه به طراحی هایی که در پلان خانه ها صورت گرفته فضای آشپزخانه در دید همه افراد قرار میگیرد و از قسمت های مختلف منزل قابل مشاهده است.
انواع کابینت آشپزخانه
همانطور که گفتیم با گسترش تکنولوژی و نمونه های متنوع از کابینت امروزه طراحی داخلی آشپزخانه ها بسیار اهمیت پیدا کرده است .
متریال های متنوعی در ساخت کابینت ها وجود دارد که هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند.
یکی از قدیمی ترین متریال برای ساخت کابینت های کلاسیک چوب میباشد .
این متریال محبوبیت بسیار بالایی از گذشته تا به امروز داشته که برای ساخت آن از بهترین نوع چوب استفاده می شود .
اغلب از این متریال برای کابینت های کلاسیک استفاده می شود.
کابینت های کلاسیک با توجه به محبوبیتی که دارند دارای نقش و نگارهای بسیاری هستند .
از خصوصیات کابینت های کلاسیک وجود تزیینات و جزئیات بسیاری است که نشان دهنده زیبایی این سبک است .
هنگامی که کابینت های کلاسیک در دکوراسیون آشپزخانه به کار می رود مانند این است که اصالت کابینت های ایرانی در خانه وجود دارد .زیرا این نشان دهنده اصالت و نماد اشرافیت می باشد.
چوب های مختلفی برای ساخت کابینت های کلاسیک و ممبران وجود دارد .اما اگر قرار است که کابینتها را از چوب طبیعی اجرا کنند از چوب های راش ؛افرا ؛گردو؛ بلوط ؛صنوبر ؛انجیلی ؛درختگلابی و … استفاده میکنند.
متریال دیگری که در گذشته بسیار پرکاربرد بوده فلز است با توجه به قیمت ارزانی که برای ساخت این کابینت وجود دارد معمولا در زمان های گذشته از آن بسیار استفاده می شده .استفاده از کابینت های فلزی با توجه به کیفیت ورق آن محبوبیت بسیاری پیدا کرده است.
کابینت های فلزی اغلب دارای ظاهری زیبا هستند و برای اینکه بتوان آنها را از سادگی خارج کرد می توان ترکیب وسایل آشپزخانه را با آن در تعادل قرار داد. البته امروزه اغلب از این کابینت برای رستوران ها بیشتر استفاده می شود ؛زیرا کابینت های مختلفی مانند کابینت ممبران ؛کابینت های گلاس ؛کابینت های مدرن و … در آشپزخانه ها وجود دارند که توانستند جایگاه کابینت های فلزی را پوشش دهند.
کابینت ام دی اف
در این قسمت نوبت به کابینت محبوب امروز دنیای کابینت سازی می رسد .کابینت های آشپزخانه که از ام دی اف انتخاب می شوند معمولاً به دلیل ساختار مستحکمی که دارند می توانند در آشپزخانه سالیان سال به خوبی باقی بمانند .البته این موضوع بستگی به نحوه نگهداری از آنها دارد .اگر بخواهیم ساختار کابینت های ام دی اف را بررسی کنیم باید بگوییم که این کابینت از خرده چوب های باقی مانده و ضایعات به وجود میآید که توسط چسب رزین در فشار و حرارت قرار می گیرد و به وسیله فشار ساخته می شوند .
این کابینت ها سازگار با محیط هستند و برای حفظ محیط زیست بسیار موثر می باشد.
علت دوام کابینت ام دی اف به دلیل این است که تحت فشار بالایی قرار می گیرند .همچنین مقاومت بسیار خوبی در برابر حرارت دارد .اما این موضوع را باید در نظر داشته باشید آن هم این است که کابینت ام دی اف در مجاورت با آب دچار بادکردگی می شوند و به راحتی تخریب میشود .دقت داشته باشید که در مناطق مرطوب معمولاً از این متریال برای آشپزخانه استفاده نکنید.
کابینت ام دی اف بیشتر برای خانه های مدرن استفاده میشود با اینکه در خانه هایی که سبک کلاسیک را انتخاب کردهاند معمولاً از کابینت های ممبران و کابینت های کلاسیک استفاده میکنند. کابینت کلاسیک دارای نقش و نگارهای بسیاری هستند و کابینت ممبران در کنار آن توانسته است با توجه به کاهش قیمتی که در این متریال وجود داشته؛ جایگزین خوبی برای کابینت های چوب با هزینه های بسیار بالا شود.
شمایی که این مطلب را مطالعه میکنید ممکن است از دسته افرادی باشید که به سبک کلاسیک بسیار علاقه مند می باشند .ممکن است به دنبال متریالی که حس و حال کابینت های چوبی دارد باشید که بتوانید آن را با قیمت مناسب تهیه کنید .
پیشنهاد ما به شما انتخاب کابینت های ممبران می باشد .این کابینت برای ساخت کابینت های کلاسیک بسیار مفید بوده است که افراد زیادی توانستند آن را جایگزین کابینت چوبی کنند .البته انتخاب این کابینت ها در طراحی آشپزخانه با توجه به ذوق و سلیقه طراحان انتخاب میشود که میتوانند لوازم را در کنار یکدیگر به خوبی ترکیب کنند.
در کابینت های ممبران رنگ بندی متعدد؛ توانسته اند آشپزخانه های متفاوتی از نظر طراحی به وجود بیاورند که معمولا برای کابینت های کلاسیک از رنگ مات برای سطح کابینت ها استفاده می شود .
منظور از سطح مات این کابینت ها نشان دادن اصالتی است که در سبک کلاسیک وجود دارد .
اما برخلاف آن در کابینت های مدرن و کابینت های هایگلاس معمولاً از چهره براق آن ها استفاده میکنند.کابینت هایی که سطح براقی دارند میتوانند نور را به خوبی منعکس کنند اما کابینت های مات نور را در خود حفظ می نماید.
اما امروز عده کثیری از افراد به سبک مدرن علاقه دارند .این موضوع به دلیل وجود خانه هایی است که متراژ کوچک تری دارند و با توجه به گسترش شهرنشینی این خانهها رشد چشمگیری داشتند .برای طراحی داخلی خانه های کوچک معمولا از کابینت های گلاس استفاده میشود این کابینت ها که در رنگ بندی های متنوع هستند با توجه به استفاده از رنگ سفید آنها در آشپزخانه های کوچک به خوبی در فضا منعکس میشود.
هر زمان که از محبوبیت کابینت هایگلاس گفته شود حق مطلب ادا نخواهد شد .این کابینت ها فضا را بزرگتر نشان می دهند و وسعت بیشتری به فضا می دهند .کابینت های هایگلاس در مقایسه با کابینت های کلاسیک و کابینت ممبران دارای نقش و نگارهای اندکی و یا میشه گفت بدون تزئینات هستند .این موضوع از خصوصیات کابینت های مدرن است که این نظریه را دارند «زیبایی در سادگی است»
اگر کابینت های گلاس در برابر خط و خش قرار بگیرند به راحتی آسیب میبینند و این یکی از معایبی است که این کابینت ها دارند .بهتر است استفاده از این کابینت ها را در قسمت هایی قرار دهید که قرار است تزیینات داخلی آشپزخانه را از لحاظ زیبایی تامین کنید .
کابینت های هایگلاس از مغزی ام دی اف تشکیل شده اند که روکش آنها به وسیله پلی گلاس که نوعی پلاستیک فشرده ساخته شده است .
در طرف دیگری از کابینت های هایگلاس متریالی با کیفیت معمولی قرار می دهند زیرا قرار نیست در دید افراد قرار بگیرد و در پشت آن می باشد .
برای همین اگر قرار است که در خانه های کوچک و نقلی زندگی کنید بهتر است که کابینت های هایگلاس را جایگزین کابینت های کلاسیک و کابینت های ممبران کنید زیرا این کابینت ها دارای نقش و نگارهای بسیاری هستند و این موضوع در محیط های کوچک باعث خواهد شد که محیط آشپزخانه تان کوچک تر به نظر برسد.
حتی بهتر است در آشپزخانه کوچک از رنگهای روشن استفاده کنید .دلیل استفاده از این رنگ ها بزرگ نشان دهد فضای آشپزخانه است .در خانه هایی که معمولا متراژ بزرگتری دارند استفاده از رنگها و کابینتها محدودیت خاصی ندارد.
کابینت های نئوکلاسیک
اغلب از این کابینت ها در خانه هایی استفاده می شود که افراد به دو سبک مدرن و کلاسیک علاقه مند هستند .در ساخت کابینت های نئوکلاسیک ظرافتهای طرح کلاسیک و سادگی های طرح مدرن وجود دارد .استفاده از این کابینت ها بیشتر در شهرهای ایتالیایی محبوبیت دارد .با استفاده از طرح هایی که از سبک مدرن برداشته میشود معمولاً انتخاب رنگ کابینت ها از رنگ های کلاسیک و گرم می باشد.
بیشتر متریال هایی که برای ساخت کابینت آشپزخانه استفاده می شود از مغزی ام دی اف می باشد و برای روکش آن از مواردی که در بازار وجود دارد استفاده می شود.
از مزایای کابینت های نئوکلاسیک
به راحتی تمیز می شود و نیاز به استفاده از مواد شوینده بر روی آنها نیست.
استفاده از طرح های شیک می تواند به آشپزخانه تان هویت بدهد .
قیمت آن مناسب میباشد.
کار با آن آسان است.
از معایب کابینت های نئوکلاسیک
هنگامی که دچار خرابی شوند ترمیم آنها به سختی انجام میشود .
نباید در مجاورت نور مستقیم خورشید قرار بگیرند.
اگر شی تیزی با آن برخورد دارند به راحتی صدمه می بینند.
کابینت انزو
کابینت های آشپزخانه که ساخته می شوند معمولاً از مغزی ام دی اف هستند که با استفاده از پرس وکیوم می شوند .به دلیل مقاومت آن ها بسیار بالا میرود و قیمت بالاتری هم خواهند داشت .کابینت انزو دارای قطر ۲۵ میلیمتری میباشند که در اطراف درب آنها به وسیله دستگاه سی ان سی تراش میخورد و صیقلی میشوند .
استفاده از پرس باعث میشود که روکش آن به خوبی به کابینت وصل شود و برای انتخاب رنگ آن هم معمولا از رنگ های پولیشی که دوام بسیار بالایی دارد استفاده می شود.
کابینت های انزو برای آشپزخانه های بزرگ بیشتر استفاده می شود .البته انتخاب رنگ در طراحی آشپزخانه بیتأثیر نیست و متراژ را تحت تاثیر قرار می دهد .در هنگامی که خط و خش و آسیبدیدگی بر سطح کابینتدهای انزو مشاهده کردید نگران نباشید زیرا ترمیم آنها به راحتی انجام میگیرد.
کابینت انزو دارای محبوبیت بسیار بالایی هستند اما از لحاظ هزینه جز کابینت های گران قیمت به حساب میآیند و افراد کمتری اقدام به تهیه آن در تزئینات داخلی آشپزخانه می کنند.
بدون نظر