چرا خدمات پس از فروش مهم است؟

چرا خدمات پس از فروش مهم است؟

مشتریان به زبان ساده دارایی‌های هر نوع تجارتی هستند. متخصصین فروش در هر کارخانه، کسب و کار و … باید به این موضوع توجه داشته باشند که بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه کنند تا آن‌ها را برای خریدهای بعدی وفادار کنند و یا به این طریق قادر باشند، تبلیغات دهان به دهان خوبی ارائه کنند. در این زمینه خدمات پس از فروش در اولویت است و حرف اول را می‌زند!

اگر بخواهیم یک تعریف ساده از خدمات پس از فروش ارائه کنیم، باید بگوییم که در واقع این نوع خدمات، فرآیندهایی هستند که یک بیزینس یا کسب و کار به مشتریان خود ارائه می‌کند تا اطمینان حاصل کند، محصولاتش بدون عیب و نقص به مشتریانش ارائه می‌شوند. این نوع از خدمات می‌تواند مزایای بی شماری مثل تبلیغات دهان به دهان، بهبود جایگاه برند در جامعه، بدست آوردن رضایت مشتریان و … شود.

خدمات پس از فروش فرآیندهایی است که به مشتریان ارائه داده می شود تا اطمینان حاصل کند، محصولاتش بدون عیب و نقص به مشتریانش ارائه می‌شوند.

چرا کسب و کارها باید خدمات پس از فروش به مشتریان خود ارائه کنند؟

همه کسب و کارهای بزرگ در دنیا به خوبی این مفهوم را درک کرده‌اند که خدمات پس از فروش می‌تواند نقش بسیار مهمی در رضایت مشتری و حفظ آن داشته باشد. مشتریان با کمک خدمات پس از فروش به یک برند وفادار می‌شوند و ارزش برند را در نزد خود افزایش می‌دهند. در حقیقت مشتریان با دریافت این گونه خدمات و یا اطمینان به وجود آن‌ها پس از خرید محصولات مورد نیازشان، ارتباط طولانی مدت و سازنده ای با یک کسب و کار برقرار می‌کنند که نتیجه آن بهبود کیفیت است.

برای نمونه اسنوا به عنوان پرچم‌دار لوازم خانگی با بومی‌سازی این محصولات در ایران، خدمات پس از فروش بی نظیری به مشتریان خود ارائه می‌کند که نتیجه آن افزایش فروش محصولات این شرکت و به دست آوردن تعداد زیادی مشتری راضی و خوشحال است. این مزایا باعث شده‌اند که پیشرفتگی اسنوا و محصولات آن از سطح آسیا و خاورمیانه فراتر بروند و به بازار جهانی هم ورود کنند.

تکنیک‌های خدمات پس از فروش چیست؟  (+روش‌های بزرگترین برندها و بیزینس‌های دنیا)

مهم‌ترین تکنیک‌های مورد استفاده در خدمات پس از فروش توسط بزرگ‌ترین برندهای دنیا عبارت اند از:

نظرسنجی و پیگیری از مشتریان بعد از خرید محصولات

در زمینه خدمات پس از فروش برای اثر بخشی این نوع محصولات لازم است که حتما از تکنیک‌هایی در این حوزه بهره‌مند شوید. به عنوان مثال متخصصین فروش برندهای بزرگ بعد از هر فروش باید با مشتریان خود تماس بگیرند و از آن‌ها راجه به کیفیت محصولات سوال بپرسند. البته این نظر سنجی می‌تواند به شیوه‌های دیگری مثل ایمیل، فرم الکترونیکی و آنلاین نظر سنجی و … هم باشد.

حفظ ارتباط با مشتری در طول زمان

مشتریان باید بتوانند در طول زمان‌های مختلف با مشتریان این حوزه در تماس بوده و در مورد چالش‌هایی که با خدمات یا محصولاتشان داشته‌اند، سوال بپرسند. این موضوع کمک می‌کند تا مشتریان ارتباط بهتری با برند برقرار کنند و به گونه‌ای یادآوری برند برای آن‌ها صورت بگیرد. البته این موضوع در پیدا کردن نقص‌ها و مشکلات محصول هم بی تاثیر نبوده و می‌تواند به گروه‌های تولیدی برای بهبود کیفیت محصولات کمک شایانی کند.

خدمات پس از فروش فرآیندهایی است که به مشتریان ارائه داده می شود تا اطمینان حاصل کند، محصولاتش بدون عیب و نقص به مشتریانش ارائه می‌شوند.

ارائه روش‌های حفظ و نگهداری از محصولات

شما می‌توانید با ایجاد یک باشگاه مشتریان و تولید محتوای مرتبط با محصول خود در زمینه حفظ ارزش‌ها و شیوه‌های نگهداری از آن، کاری کنید که محصولات شما در این زمینه به خوبی بررسی شوند. به عنوان مثال اسنوا که یک گروه صنعتی ایرانی بسیار موفق است، با تولید محتواهای آموزشی در زمینه محصولات خود، کاری کرده‌است که مشتریان قادر باشند از محصولات باکیفیت این شرکت در مدت زمان بیشتری استفاده کرده و طول عمر مفید این محصولات را افزایش دهند.

دریافت اطلاعات مشتری در هنگام فروش محصولات و خدمات

تمامی تکنیک‌های خدمات پس از فروش تنها زمانی قابل انجام هستند که شما بانک اطلاعاتی قوی از مشتریان خود داشته باشید. اکثر برندهای موفق دنیا در این زمینه سعی کرده‌اند که در هنگام فروش محصولات و خدمات خود، اطلاعات مشتریانشان را بدست آورند. این موضوع کمک می‌کند تا برای ارتباط‌های بعدی قادر باشند با آن‌ها تماس بگیرند و یا حتی ایمیل ارسال کنند.

چرا خدمات پس از فروش برای کسب و کارها مهم است؟

در بازار رقابتی حال حاضر تنها کسب و کارهایی دوام می‌آورند که خدمات پس از فروش بی نظیری برای محصولات خود در نظر گرفته‌اند. این موضوع در واقع ایجاد یک نوع مزیت رقابتی برای کسب و کاری است که می‌خواهد در سهم خود در بازار را افزایش دهد. حالا که با اهمیت خدمات پس از فروش و تکنیک‌های آن آشنا شدید، بهتر است که در بخش نظرات تجربیات خود در این زمینه را با دیگر علاقه مندان به اشتراک بگذارید.

منبع: linkedin
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود