شستشوی صورت و باورهای غلط درباره آن که باید فراموش شان کنید

شستشوی صورت و باورهای غلط درباره آن که باید فراموش شان کنید

شستشوی صورت شاید در نگاه اول کار پیش پاافتاده ای به نظر برسد اما در حقیقت باورهای غلط زیادی درباره ی همین کار به ظاهر ساده وجود دارد. در ادامه درباره ی رایج ترین این باورها صحبت خواهیم کرد.

۱- نباید صورت تان را در حمام بشویید

شستشوی صورت

برخی تصور می کنند صورت خود را نباید در حمام شست اما این کار اگر به درستی انجام شود می تواند بسیار مفید باشد.

وقتی در حمام صورت خود را می شویید، بخار گرم حمام باعث می شود لایه برداری عمیق تری صورت گیرد و منافذ مسدود شده ی پوست باز شوند.

تا زمانی که از آب خیلی داغ یا صابون های قوی استفاده نکنید، شستشوی صورت در حمام هم باعث صرفه جویی در وقت و آب می شود و هم پوست به دلیل عمیق تر شسته شدن برای باقی مراحل مراقبت از پوست آماده می شود.

۲- همیشه باید دو بار در روز پوست تان را بشویید

شستشوی صورت

اینکه باید صورت خود را دو بار در روز شستشو دهید یا خیر به نوع پوست تان بستگی دارد و آنچه که باید از صورت تان پاک شود.

پوست های خشک یا حساس بهتر است یک بار شب ها شسته شوند اما پوست های چرب ممکن است به دست کم دو بار شستشو در روز نیاز داشته باشند. با این حال، اگر هنگام ورزش عرق کرده یا آرایش سنگینی کرده باشید، توصیه می شود بعد از ورزش یا پیش از خواب صورت خود را بشویید.

به طور کلی توصیه می شود صورت خود را پیش از خواب بشویید، نه تنها برای پاک کردن آرایش بلکه برای پاک کردن آلودگی هایی که در طول روز بر روی پوست انباشته می شوند.

این آلودگی ها می توانند باعث صدمات اکسیداتیو و در نتیجه از بین رفتن کلاژن پوست و ایجاد چین و چروک شوند.

اگر از محصولات پوستی استفاده می کنید که مخصوص شب هستند و بقایا یا لایه نازکی از آن ها روی پوست تان باقی می ماند، بهتر است صبح ها هم صورت خود را بشویید.

۳- محصولات پوستی تنها زمانی مؤثرند که یک سوزش مختصر یا سفتی بعد از استفاده از آن ها احساس کنید

شستشوی صورت

اینکه می گویند نابرده رنج گنج میسر نمی شود درباره ی امر مراقبت از پوست صدق نمی کند.

سوزش یا تحریک ناشی از یک محصول پوستی به پوشش اسیدی پوست صدمه می زند، امری که می تواند به حساس شدن پوست و حتی عفونی شدن آن بیانجامد.

با این حال، برخی اسیدها و رتینوئیدها ممکن است تا زمانی که پوست خود را با آن ها تطبیق دهد، باعث یک حس سوزش مختصر یا پوسته ریزی شوند.

اگر از طبیعی بودن واکنش پوست خود به محصولی مطمئن نیستید، پیش از آنکه استفاده از آن را ادامه دهید به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

۴- شستشوی صورت با آب و صابون کفایت می کند

شستشوی صورت

صابون های معمولی برای شستن چیزهای معمولی هستند اما پوست ما چیز معمولی نیست.

صابون های رایج چربی طبیعی پوست را از میان می برند، pH طبیعی پوست را برهم می زنند و به سد دفاعی آن آسیب وارد می کنند، امری که می تواند باعث خشکی و تحریک شدن پوست شود.

به جای این کار، پوست خود را با یک شوینده ی ملایم و بدون اسانس بشویید که پوست را عمیق شستشو دهد و به پوست تان کمک کند.

۵- استفاده از برس های شستشوی صورت بهترین راه برای پاکسازی عمقی پوست است

برخلاف باور رایج، ساییدن پوست با لیف، حوله یا ابزارهای مکانیکی چربی یا مواد آرایشی روی سطح پوست را پاک نمی کند.

پوست به مرور با تولید چربی بیشتر به این لایه برداری پرفشار مکانیکی واکنش نشان می دهد، امری که می تواند به مسدود شدن منافذ پوست بیانجامد. این مسأله شما را درگیر یک دور باطل می کند.

ابزارهای مکانیکی می توانند حتی باعث «پارگی های ذره بینی» بر روی پوست شوند، امری که می تواند خطر بروز واکنش آلرژیک یا تحریک پوست را افزایش دهد.

اگر نیاز به ساییدن پوست است، توصیه می شود از یک پارچه کتان نرم یا یک شوینده ی لایه بردار ملایم استفاده کنید.

۶- جوش می زنید چون هر روز صورت تان را نمی شویید

حفظ تمیزی پوست به طور قطع به جلوگیری از جوش زدن کمک می کند اما عوامل دیگری هم مانند ژنتیک یا هورمون ها هست که می تواند باعث جوش شود.

اگر پوست چرب و مستعد جوشی داشته باشید و صورت خود را به طور مرتب نشویید ممکن است منافذ پوست تان بیشتر مسدود شود و بیشتر جوش بزنید. اما اگر پوست تان چرب و مستعد جوش نباشد، احتمالش کم است که به خاطر نشستن روزانه ی پوست خود دچار جوش شوید.

۷- نباید برای خشک کردن صورت تان از حوله استفاده کنید

خشک کردن صورت با حوله تنها در دو صورت می تواند مشکل ساز باشد: اول درصورتی که حوله آلوده به باکتری یا قارچ باشد و دوم درصورتی که حوله به قدری زبر باشد که پوست را تحریک کند.

با این حال استفاده از حوله معمولاً ایرادی ندارد به شرط آنکه حوله را روی پوست نکشید و با آن تنها به آرامی ضربه بزنید.

۸- لازم نیست پیش از شستشوی صورت آرایش تان را پاک کنید

بعضی تصور می کنند شوینده ی صورت می تواند مواد آرایشی را پاک کند و با یک حرکت پوست را تمیز کند اما توصیه می شود اولین گام از روتین مراقبت از پوست خود را به پاک کردن آرایش تان اختصاص دهید.

در مواد آرایشی رنگ، مواد نگهدارنده، مواد معدنی و فلزاتی وجود دارد که اگر زیاد روی پوست بمانند اغلب می توانند منافذ پوست را مسدود کنند. اختصاص دادن مرحله ی اول روتین شبانه ی خود به پاک کردن آرایش امری ضروری است.

۹- تمیز کردن پوست با دستمال های پاک کننده آرایش کفایت می کند

پاک کردن آرایش باید اولین گام از روتین شبانه ی شما باشد نه تنها گام آن، به خصوص اگر از دستمال های پاک کننده آرایش استفاده می کنید.

دستمال های پاک کننده آرایش بخش زیادی از باکتری ها، آلودگی ها و چربی ها را پاک می کنند اما در عین حال ته مانده ی آن ها را پشت سر خود جای می گذارند. این امر می تواند منجر به جوش و عفونی شدن غدد درون پوست به ویژه دور پلک ها و مژه ها شود. برای شستشوی صحیح صورت به آب نیاز است تا پوست به طور کامل تمیز شود.

۱۰- پیش از شستشوی صورت نیازی به شستن دست ها نیست

حتی اگر ظاهر دست هایتان کثیف نباشد هم همیشه بهتر است قبل از دست زدن به صورت تان آن ها را بشویید.

بیشتر ما از دست های خود دائماً برای تایپ کردن با کیبورد و تلفن همراه یا رانندگی استفاده می کنیم و باکتری ها و مواد شیمیایی که روی این سطوح وجود دارد می تواند به تحریک پوست و چشم ها یا عفونی شدن آن ها بیانجامد، به ویژه در کسانی که مستعد اگزما هستند.

منبع: insider
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود