مقدار موهای صورت در هر کسی متفاوت است. پرپشتی، الگوی رشد و بافت موهای صورت اغلب از فردی به فردی دیگر متفاوت است. موهای ریش در مقایسه با موهای سر ضخیم تر، زبرتر و مجعدترند.
متخصصان می گویند بزرگ ترین عامل دخیل در رشد ریش ژنتیک است. هورمون های خارجی مانند تستوسترون یا دیگر استروئیدهای آنابولیک گاهی می توانند ریش را ضخیم تر از آنی کنند که باید باشد.
اگر ریش تان کامل نیست عمده دلیل آن ممکن است ژنتیک باشد. بنابراین اگر ایجاد تغییرات اساسی در رژیم غذایی و مدیریت اضطراب کمک کننده نبود و داشتن ریش کامل هم برایتان اهمیت دارد، روش های درمانی موضعی و پیوند ریش ممکن است شما را به نتیجه ی مورد نظرتان برساند.
داشتن یک سبک زندگی سالم اهمیت زیادی دارد چون رژیم غذایی، میزان اضطراب و ورزش بر روی رشد ریش هم اثر می گذارند.
در ادامه از همه ی آنچه خواهیم گفت که باید درباره رشد ریش بدانید.
آیا همه ی مردان ریش درمی آورند؟
خیر همه ی مردان ریش درنمی آورند. رشد ریش عمدتاً تحت تأثیر ژنتیک و هورمون ها است.
بنابرانین رشد موهای صورت بسته به نژاد افراد متفاوت است.
به طور کلی رشد ریش در مردان در دوران بلوغ با افزایش سطح تستوسترون آغاز می شود. تستوسترون نقشی کلیدی در رشد ریش دارد چون محصول جانبی آن، هیدورتستوسترون، باعث می شود از فولیکول های مو تارهای بلندتر و ضخیم تری رشد کند.
چطور ریش سالمی داشته باشیم؟
گرچه رشد ریش عمدتاً به ژنتیک بستگی دارد اما کارهایی هم هست که می توانید برای بهبود موهای صورت خود انجام دهید.
- صورت خود را بشویید: آلودگی ها و میکروب ها می توانند بر روی ریش انباشته شوند، بنابراین هر روز صورت و ریش خود را با یک شوینده ی ملایم بشویید.
- به صورت خود دست نزنید: از دست زدن به ریش خود پرهیز کنید تا آلودگی ها و میکروب ها را از طریق دست ها به ریش انتقال ندهید.
- از کرم ها و روغن های موضعی استفاده کنید: قبل از اصلاح موهای صورت، از یک روغن، کرم یا ژل استفاده کنید تا پوست تحریک نشود.
- از مرطوب کننده استفاده کنید: بعد از شستشو یا اصلاح فوراً از مرطوب کننده استفاده کنید تا از موهای صورت محافظت و از خشک و پوسته پوسته شدن پوست زیر ریش جلوگیری شود.
- کرم ضدآفتاب بزنید: در مرحله ی ته ریش از یک مرطوب کننده با اس پی اف ۳۰ یا بالاتر استفاده کنید تا پوست تان از پرتوهای فرابنفش محفوظ بماند.
- ریش تان را شانه بزنید: با استفاده از یک شانه گره های ریش را باز کنید و به آن فرم دهید. از شانه برای پخش یکنواخت مرطوب کننده هم می توانید استفاده کنید یا هنگامی که با قیچی آن را مرتب می کنید ریش تان را شانه بزنید.
علاوه بر این، بسیار مهم است که سلامت پوست زیر ناحیه ی ریش تا حد ممکن حفظ شود تا دچار جوش و شوره نشوید.
چقدر طول می کشد تا ریش رشد کند؟
این مسأله در هر فردی متفاوت است چون برخی زودتر از یک ریش پرتر برخوردار می شوند.
متخصصان می گویند موهای ریش می توانند با نرخ نیم اینچ (حدود یک سانتیمتر) در ماه رشد کنند. ممکن است در عرض یک هفته ریش تان در بیاید چون تصور می شود رشد موهای صورت بیشتر از رشد موهای سر باشد اما تا حدود ۲ تا ۴ ماه طول می کشد تا صاحب یک ریش کامل شوید.
بیشتر افراد در دهه های ۲۰ و ۳۰ زندگی خود ریش ضخیم تری دارند. با این حال، اگر تا پیش از ۳۰ سالگی با همه ی تلاش ها نتوانستید ریش ضخیم و پرپشتی داشته باشید، بعید است که بعد از آن دیگر شاهد تغییر بزرگی باشید چون از همین زمان است که با بالا رفتن سن، سطح تستوسترون رو به کاهش می رود.
راهکارهایی برای رشد سریع تر ریش
شاید نتوانید فوراً صاحب ریش شوید اما روش هایی هست که به رشد موها کمک می کنند، مانند:
- اصلاح موهای صورت: اصلاح کردن شاید سبب رشد موها شود اما ضخامت موها یا سرعت رشد آن ها را تغییر نمی دهد.
- رسیدگی به ریش ها: لایه برداری با استفاده از یک اسکراب ملایم، استفاده از مرطوب کننده و تمیز کردن ریش می تواند ظاهر تمیز و ضخیمی به آن دهد.
- کاهش اضطراب: اضطراب مزمن می تواند فولیکول های مو را وارد حالت استراحت کند، امری که مانع از رشد تارهای جدید مو می شود.
- داشتن یک رژیم غذایی سالم و انجام ورزش: هیچ چیز به اندازه ی داشتن یک سبک زندگی سالم و طبیعی باعث رشد ریش نمی شود چون با حفظ سلامت باقی بدن، ریش هم رشد سالم و مناسبی پیدا می کند.
- استفاده از روش های درمانی: مانند محصولات موضعی و مکمل ها
بدون نظر