چین آماده است تا مرزهایش را به روی شهروندان خارجی باز کند اما تنها در این صورت که واکسن کرونای چینی تزریق کنند. سفارت های چین در ایالات متحده، استرالیا و دیگر نقاط جهان اعلا کرده اند که پذیرش درخواست ها برای ویزا را بزودی آغاز خواهند کرد. چین بعد از اقدامات قرنطینه ای سختگیرانه که باعث کنترل شدن ویروس کرونا در این کشور شد، به مقدار زیادی شرایط عادی را در این کشور بازگردانده است. اکنون که شرایط در داخل مرزهای چین عادی به نظر می رسد، این کشور قصد دارد سختگیری های مرزی را نیز کاهش داده تا بدین ترتیب هزاران نفری که در ۱۲ ماه گذشته از کار و خانواده خود در چین دور بوده اند بار دیگر بتوانند به این کشور سفر کنند.
در اعلامیه ای که توسط سفارت چین در واشنگتن منتشر شده است، این کشور اعلام کرده که فرآیند درخواست ویزای چین را منوط به تزریق واکسن چینی کووید-۱۹ کرده است. این سفارت گفته است که افراد متقاضی ویزای چین باید یک یا دو دُز واکسن چینی کرونا را دستکم ۱۴ روز پیش از درخواست خود تزریق کرده باشند. این قانون از هفته جاری به اجرا گذاشته شده و کسانی که برای کار، تجارت یا برای «نیازهای بشردوستانه» مانند پیوستن به خانواده هایشان به چین سفر کنند باید از قبل واکسن چینی را تزریق کرده باشند. با این وجود بعد از رسیدن به چین نیز باید این افراد همچنان تا دستکم سه هفته در هتل قرنطینه باشند.
اعلامیه های مشابهی توسط سفارت های چین در دیگر نقاط جهان صورت گرفته که از آن میان می توان به استرالیا، هند، پاکستان، فیلیپین، ایتالیا و سریلانکا اشاره کرد. چین تاکنون ۴ واکسن داخلی کرونا تولید کرده است که در ۲۵ کشور دیگر جهان نیز به کار گرفته شده اند، که عمدتاً در کشورهای آسیایی، خاورمیانه و آمریکای جنوبی بوده است. مجارستان تنها کشور غربی بوده که تاکنون از واکسن کرونای چینی استفاده کرده است. روز گذشته نیز پنجمین واکسن چینی کرونا در این کشور مجوز اضطراری برای تزریق دریافت کرد و گفته می شود این واکسن دوره های آزمایشی خود را در ازبکستان و پاکستان گذرانده است.
با وجود تمام شبهه هایی که در مورد واکسن های چینی وجود دارد و در بسیاری از موارد تاثیرگذاری آن ها کمتر از واکسن ساخت کشورهای دیگر برآورد شده است، دولت چین هنوز واکسن های غیرچینی کرونا را تایید نکرده است. دولت چین اوایل ماه جاری از اولین پاسپورت واکسن کووید نیز رونمایی کرد. مجوزهای سلامت با کد QR روی یک اپلیکیشن نشان می دهد که فرد واکسن هایش را دریافت کرده یا نکرده و نتیجه تست کرونای اخیر او نیز از همین طریق اعلام می شود. اما بر اساس قوانین، این طرح دولت چین واکسن های غربی کرونا را به رسمیت نمی شناسد. چین قصد دارد که ۷۰ درصد از جمعیت ۱.۴ میلیاردی خود را در سال آینده واکسینه کند اما تاکنون تنها ۶۵ میلیون دُز واکسن را به شهروندان خود تزریق کرده است.
منتقدان می گویند که چین از واکسن های خود برای تاثیرگذاری بیشتر بر دنیا استفاده کرده و از این موضوع به عنوان اهرم قدرتی در درگیری های آینده با غرب استفاده خواهد کرد. امارات متحده عربی از واکسن چینی سینوفارم برای واکسینه کردن شهروندان خود استفاده کرده است اما به دلیل اینکه پادتن کافی در بدن برخی از بیماران تولید نشده، تزریق دُز سوم واکسن در برخی از شهروندان این کشور نیز صورت گرفته است. ترکیه، اندونزی و کامبوج نیز از واکسن های چینی برای ایمن سازی شهروندان خود استفاده کرده و فیلیپین نیز در حال تحویل گرفتن ۶۰۰,۰۰۰ دُز واکسن خریداری شده خود از چین است. مکزیک، برزیل و آرژانتین نیز دیگر کشورهایی هستند که مقادیری واکسن چینی کرونا خریداری کرده اند.
بیشتر بخوانید: کشف ویروس خفاشی جدیدی در چین که ۹۴.۵ درصد شبیه ویروس کووید-۱۹ است
بدون نظر