تصویب قانونی در چین که به خانواده ها اجازه می دهد سه فرزند داشته باشند

تصویب قانونی در چین که به خانواده ها اجازه می دهد سه فرزند داشته باشند

دولت چین اعلام کرده است که به زوجین اجازه خواهد داد تا سه فرزند داشته باشند، پس از آنکه داده های مربوط به سرشماری در این کشور نشان می دهد نرخ زاد و ولد در این کشور به شدت پایین آمده است. چین در سال ۲۰۱۶ به سیاست تک فرزندی اجباری که دهه ها اجرا کرده بود پایان داد و آن را با محدودیت دو فرزند برای زوجین جایگزین کرد، سیاستی که ظاهراً در رساندن زاد و ولدها به نرخ مناسب برای متناسب نگه داشتن رشد جمعیت در این کشور کافی نبوده است. هزینه بزرگ کردن فرزندان در شهرهای چین باعث شده زوج ها در این کشور علاقه چندانی به فرزند آوری نداشته باشند.

پس از کاهش چشمگیر زاد و ولد، دولت چین اعلام کرده است که به زوجین اجازه خواهد داد تا سه فرزند داشته باشند.

سیاست اخیر سه فرزندی در چین در دیداری با اعضای بلند پایه حزب کمونیست تایید شده است. به گزارش خبرگزاری شینهوآ، این سیاست با «سیاست های حمایتی همراه خواهد بود که موجب بهبود ساختار جمعیتی کشورمان شده، استراتژی مقابله فعال با پیر شدن جمعیت را تسهیل ساخته و مزایا و موهبت منابع انسانی را تداوم خواهد بخشید». این در حالی است که سازمان عفو بین الملل گفته است این سیاست چین نیز مانند سیاست های قبلی ناقض حقوق جنسی و فرزندآوری زوجین چینی است. جاشوآ روزنزویگ، مسئول عفو بین الملل در چین در این باره گفته است: «دولت ها نباید در مورد اینکه مردم چند فرزند باید داشته باشند دخالت کنند. به جای بهینه سازی سیاست های فرزند آوری اش، چین باید به انتخاب های زندگی مردم این کشور احترام گذاشته و به کنترل های تجاوزگونه و تنبیهی نسبت به تصمیم های برنامه ریزی خانواده ها در کشورش پایان دهد».

پس از کاهش چشمگیر زاد و ولد، دولت چین اعلام کرده است که به زوجین اجازه خواهد داد تا سه فرزند داشته باشند.
نرخ زاد و ولد در چین در چهار دهه اخیر

بسیاری از کارشناسان نسبت به در پیش گرفتن سیاست سه فرزندی در خانواده های چینی نیز خوشبین نیستند. هائو ژو، اقتصاددان ارشد در Commerzbank به رویترز گفته است: «اگر کاهش سختگیری ها در سیاست فرزندآوری موثر بود، سیاست کنونی دو فرزندی نیز باید کارآمدی خود را نشان می داد. اما چه کسی می خواهد سه فرزند داشته باشد؟ افراد جوان در بهترین حالت تنها می توانند دو فرزند داشته باشند. موضوع اصلی این است که هزینه های زندگی بسیار بالا و فشارهای زندگی بسیار شدید است». اما مردم چین به این خبر که از دیروز می توانند تا سه فرزند داشته باشند اهمیت می دهند. این خبر بزرگی است در کشوری که وقتی سیاست تک فرزندی چند دهه ای کنار گذاشته شده و سیاست دو فرزندی جایگزین شد، اتفاق سریعی در زمینه تولد نوزادان بیشتر رخ نداد.

پس از کاهش چشمگیر زاد و ولد، دولت چین اعلام کرده است که به زوجین اجازه خواهد داد تا سه فرزند داشته باشند.

در واقع بسیاری این سوال را مطرح می کنند که چطور سیاست سه فرزندی می تواند موثر باشد وقتی نسخه دو فرزندی به نتیجه ای نرسیده است و چرا محدودیت های فرزند آوری اصلاً وجود داشته که چنین شرایط جمعیتی به وجود بیاید. چندین نسل از چینی ها بدون داشتن خواهر یا برادر بزرگ شده اند و به خانواده های کم جمعیت عادت کرده اند. این اتفاق در حالی است که جوانان دارای شغل در این کشور ترجیح می دهند یک فرزند داشته باشند و بتوانند او را ساپورت کامل کنند تا اینکه درآمد خود را بین چندین کودک تقسیم کنند. آمارهای سرشماری که نتیجه آن در ماه اخیر منتشر شده، نشان می دهد که حدود ۱۲ میلیون نوزاد در یک سال گذشته در چین متولد شده اند که کاهشی چشمگیر نسبت به ۱۸ میلیون نوزاد متولد شده در سال ۲۰۱۶ دارد و پایین ترین عدد در حوزه تولدها در چین از دهه ۱۹۶۰ است.

بیشتر بخوانید: ماجرای انتشار فیلم خصوصی دختران ایرانی توسط پسر چینی چیست؟

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود