سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی پزشک و سیاست مدار اصولگرای ایرانی است. وی سابقه سالها نمایندگی مجلس را در کارنامه خود دارد.
زندگی شخصی
قاضی زاده هاشمی در ۲۵ فروردین ماه ۱۳۵۰ در فریمان به دنیا آمد. وی ۴ خواهر و دو برادر دارد و پدرش نیز نانوا است. هاشمی خود را تربیت شده در خانوادهای کاملاً انقلابی و مذهبی میداند و ادعا میکند که حتی پدربزرگش در دوران رضا شاه از مخالفین جدی کشف حجاب بوده است. وی در سال ۱۳۷۶ با همسرش ازدواج کرد که ثمره این ازدواج یک پسر و یک دختر است.
برادر کوچکتر وی سید احسان قاضی زاده هاشمی در دورههای دهم و یازدهم مجلس به عنوان نماینده حوزه انتخابیه فریمان و سرخس حضور داشته است و سید حسن قاضی زاده هاشمی، پسر عموی وی نیز وزیر بهداشت دولت حسن روحانی بود.
حضور در جبهه
امیر حسین قاضی زاده در حالی که تنها ۱۵ سال داشت وارد جبهه شد و در عملیات کربلای یک نیز حضور داشت. وی در ۱۶ فروردین ماه ۱۳۶۶ زخمی شد. زخمی که در نهایت سبب شد عصب پای چپ وی قطع گردد.
ایشان پس از بازگشت از جنگ به تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پرداخت و به عنوان جراح گوش و حلق و بینی فارغالتحصیل شد. قاضی زاده هاشمی در سال ۱۳۸۱ به عنوان معاون درمان بنیاد جانبازان خراسان برگزیده شد و پس از آن نیز به عنوان یکی از اعضاء هیئت امناء دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور پیدا کرد.
وی در سال ۱۳۸۵ به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان منصوب شد.
فعالیتهای سیاسی
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی در دورههای هشتم، نهم، دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مشهد حضور داشت و در دورههای نهم و دهم نیز به عنوان دبیر هیئت رئیسه مجلس انتخاب شده بود. وی توانست در مجلس یازدهم به سمت نایب رئیسی اول مجلس دست پیدا کند. اما در انتخابات امسال هیئت رئیسه مجلس شرکت نکرد و تمرکز خود را بر انتخابات ریاست جمهوری قرار داده است.
قاضی زاده همچنین به عنوان یکی از اعضای جبهه پایداری شناخته میشود و در سالهای ۹۲ و ۹۳ سخنگوی این جریان سیاسی تندرو بوده است.
ایشان در ۲۲ اردیبهشت ماه به همراه دخترش در ساختمان وزارت کشور حضور پیدا کرد و برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد. در حالی که افراد مطرحی همچون علی لاریجانی رد صلاحیت شده بودند، اما شورای نگهبان صلاحیت ایشان را احراز کرد.
وی با شعار «دولت سلام» در این عرصه حضور پیدا کرده است و از تمامی نخبگان کشور و دلسوزان انقلاب درخواست کرده که برای کمک به اجرای برنامههای وی حضوری فعال داشته باشند.
البته برخی از فعالان سیاسی حضور وی در انتخابات را به عنوان یک نامزد پوششی تلقی میکنند. ادعایی که قویاً توسط ایشان تکذیب شده است.
از وعدههای جنجالی وی میتوان به حل مشکل حاد بازار بورس در ظرف سه روز اشاره کرد. وعدهای که با واکنش تند عبد الناصر همتی، دیگر کاندید ریاست جمهوری سیزدهم مواجه شد. همتی در این باره گفت: «مگر بورس مایکروفر است که سه روزه اصلاح شود؟»
امیرحسین قاضی زاده هاشمی در برنامه تلویزیونی بدون تعارف درباره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «ما معتقدیم که عوض کردن مدیران مسئله را حل نمیکند، اینکه مثلاً ریش دارها بیایند بیریشها بروند یقه سه سانتی ها بروند و یقه معمولیها بیایند. مشکل سر اینکه اصولگرا باشد اصلاح طلب باشد اینها نیست، مسئله نهادی است. باید یک دگردیسی اتفاق بیفتد ما نیاز به یک انقلاب در سازوکارهای کشور داریم. ما مدل حکمرانی را باید اصلاح کنیم.»
وی همچنین در رابطه با برنامه خود برای حل مشکل مسکن در کشور دهک بندی جامعه را پیشنهاد کرد: « بستهای تحت عنوان مسکن سلام داریم که مردم را به سه گروه تقسیم میکند؛ سه دهک کم درآمد، سه دهک با درآمد متوسط و چهار دهک با درآمد بالا. سه دهکی که کم درآمد هستند حتی توانایی مشارکت اولیه را برای تأمین مسکن ندارند، به همین دلیل بدون اینکه پول پیش از آنها بگیریم با تأمین مالی از آنها حمایت میکنیم.»
تو هم مسیولیت گرفتی هیچ غلطی نکردی