چیا ربیعی پناهجوی ایرانی ساکن آلمان که روز جمعه گذشته همراه با چند نفر دیگر مقابل یک مرد مهاجم سومالیایی ایستاد، از نخست وزیر بایرن نشان شجاعت دریافت کرد. مارکوس سودر، نخست وزیر منطقه باواریا با حضور در محل حادثه در وورتسبورگ به این جوان کرد ایرانی مدال شجاعت داد. وی در این باره خطاب به چیا گفت: «تو آنقدر شجاع بودی که دخالت کنی حتی زمانی که مسئولیتت نبود و حتی به قیمت سلامتی خودمت. هر چقدر که این روز تاریک به نظر برسد، این موضوع کورسویی از امید به ما می دهد». چیا که اهل مهاباد است اذعان کرده که رویارویی وی با مرد چاقو بدستی که سه زن را به قتل رسانده و چندین نفر دیگر را نیز زخمی کرده بود تنها با اهداف انسان دوستانه صورت گرفته است.
مرد ۲۴ ساله سومالیایی با دزدیدن یک قاچو از مغازه ای در شهر وورزبورگ شروع به حمله به مردم کرد و پس از کشتن سه زن ۲۴، ۴۹ و ۸۲ ساله و زخمی کردن دستکم ۷ نفر توسط مردم و پلیس خلع سلاح شد. در ویدیوهایی که این حادثه را به تصویر کشیده اند، دیده می شود که چیا بدون توجه به سلامتی خود، با مهاجم وارد درگیری فیزیکی شده و به کمک کوله پشتی خود، وی را از آسیب رساندن به دیگران باز می دارد تا اینکه نیروهای پلیس سر می رسند. این جوان اهل مهاباد در مورد این حادثه گفته است: «او مرد جوانی که روی نیمکت نشسته و از همه جا بیخبر بود را با چاقو زد، درست جلوی چشم های من. فکر می کنم چهار یا پنج ضربه چاقو به او زد. وقتی این صحنه را دیدم، فهمیدم که این مرد به هر کسی که سر راهش باشد حمله خواهد کرد. در آن لحظه تمام ترسم ریخت و به سمت او رفتم. اصلاً ترس نداشتم. اگر می ترسیدم مثل بقیه یا پنهان می شدم یا فرار می کردم».
او گفته که سعی کرده چاقو را زا مهاجم بگیرد اما موفق به این کار نشده و تنها برای لحظاتی توانسته او را به خود مشغول کرده تا از صدمه رساندن بیشتر به رهگذران جلوگیری کند. ربیعی در مصاحبه با رادیو بایرن گفته است: «وقتی به محل حادثه رسیدم زنی را دیدم که به پهلو دراز کشیده بود و سه چهار نفر کنارش بودند، آمبولانس هم هنوز نرسیده بود. دیدم که از گلوی این زن خون میرود و مردم سعی دارند با فشار بر روی گردنش خونریزی را بند بیاورند. من بسیار متاسفم که زودتر نرسیدم. اگر پنج یا ده دقیقه زودتر میرسیدم شاید این زن زنده میماند. نمیخواهم به عنوان قهرمان نامیده شوم، من این کار را به دلایل ذهنی خودم انجام دادم. من زندگیم را برای انسانهایی به خطر انداختم که در این کشور به من پناه دادهاند».
چیا ربیعی که ۴۲ سال دارد در ۱۸ ماه اخیر در آلمان زندگی کرده و قبلا راننده تاکسی بوده است اما اکنون در کمپ پناهجویان زندگی کرده و در حال گذراندن دوره های یادگیری زبان آلمانی است. وی پس از دریافت مدال شجاعت، در مورد انگیزه خود از گلاویز شدن با این مهاجم سومالیایی که هنوز انگیزه واقعی او از این کشتار مشخص نشده، گفته است: «از همه ممنونم. اما من این کار را برای بدست آوردن مدال نکردم، من به خاطر دلایل بشر دوستانه این کار را کردم. هیچ دلیل دیگری برای انجام این کار ندارم». مهاجم سومالیایی در یک استراحتگاه بی خانمان ها سکونت داشته و علاوه بر تفکرات تروریستی، دارای مشکلات روانی نیز بوده است.
بدون نظر