ولادیمیر پوتین در قانونی جنجالی مقایسه شوروی با آلمان نازی را ممنوع کرده است. به نظر می رسد هدف از تصویب این قانون که به زودی به اجرا در می آید، پاک کردن خاطرات جنایات شوروی و رهبران آن در گذشته، از جمله اتحاد اولیه آن ها با هیتلر در سال های ابتدایی جنگ جهانی دوم و همچنین تصفیه بزرگ باشد. شب گذشته ولادیمیر پوتین قانونی را امضا کرد که انتشار هر گونه مطلبی که در آن بین شوروی و رایش سوم اشتراکی به تصویر می کشد ممنوع خواهد بود. به جای آن، در این قانون تاکید شده است که «ماموریت بشردوستانه» روسیه در آزادسازی اروپا باید به رسمیت شناخته شده و هر مطلبی که «نقش تعیین کننده» ارتش سرخ در شکست هیتلر را انکار می کند باید از بین برده شود.
روسیه در جنگ جهانی دوم یکی از کشورهای موسوم به متفقین بوده و نقش مهمی در شکست رژیم رایش سوم به رهبری آدولف هیتلر داشت. از این میان می توان به نبرد برلین اشاره کرد که به تسلیم شدن آلمان ها و مرگ رهبر آلمان نازی منجر شد. اما پیش از این درگیری خانمانسوز بین المللی، شوروی قرارداد صلح مخفیانه ای را با رژیم نازی امضا کرد که در آن حق قابل توجهی به شوروی برای تاثیرگذاری در لهستان، لیتوانی، لتونی، استونی و فنلاند داده شده و در واقع چراغ سبزی برای این کشور به منظور به اشغال درآوردن این سرزمین ها بود. یک ماه بعد از انعقاد این قرارداد صلح محرمانه، هر دو کشور به لهستان حمله کرده و آن را به دو بخش تقسیم کردند که بخش غربی به آلمان و بخش شرقی به شوروی رسید. در ادامه نیز استالین کشورهای استونی، لتونی، لیتوانی و بخش هایی از رومانی را به خاک خود ملحق کرد. لهستان در نتیجه حمله و تصرف توسط نازی ها و ارتش سرخ به ویرانه تبدیل شد و میلیون ها نفر نیز جانشان را از دست دادند.
بیش از سه میلیون نفر از مردم لهستان در منطقه تحت تصرف نازی ها کشته شدند و روسیه نیز بیش از پانصد هزار نفر از ساکنان لهستانی بخش تصرف شده توسط خود را به کام مرگ فرستاد. در نتیجه، دو روز پس از حمله آلمان به لهستان، متفقین علیه نازی ها اعلان جنگ دادند در حالی که شوروی نیز به همین اندازه در این جنایت نقش داشت. قانون جدید در شرایطی توسط رییس جمهور روسیه امضا شده که روسیه و لهستان سال هاست بر سر اینکه چه کسی آغاز کننده جنگ جهانی دوم بوده با هم اختلاف نظر دارند. دو سال پیش، پارلمان اروپا بر سر این موضوع به توافق رسید که شوروی و آلمان مشترکاً راه را برای شروع جنگ جهانی دوم در آگوست ۱۹۳۹ آغاز کردند و این کار با امضای قراداد صلح مولوتوف-ریبنتروپ صورت گرفت. ولادیمیر پوتین در کنفرانس خبری خود در دسامبر ۲۰۱۹ نسبت به این موضوع انتقاد کرده و مدعی شد که اتحاد جماهیر شوروی آخرین کشور در اروپا بود که قرارداد عدم درگیری با آلمان نازی را امضا کرد.
وی در این باره گفته بود: «استالین با تماس مستقیم با هیتلر خود را آلوده نکرد در حالی که رهبران فرانسه و انگلیس با وی دیدار کرده و اسنادی را به امضا رساندند». پوتین همچنین مدعی شد که سربازان شوروی تنها «پس از آنکه دولت لهستان کنترل خود بر نیروهای نظامی را از دست داد» وارد خاک این کشور شدند. این ادعا در حالی بود که نخست وزیر لهستان پوتین را یک «دروغگو» خطاب قرار داد. در قانون جدید، علاوه بر موضوع جنگ جهانی دوم، جنایت های استالین نیز زدوده شده و وی به عنوان یک قهرمان جنگی مورد تحسین و ستایش قرار گرفته است. تصویب این قانون بحث برانگیز در حالی است که برخی تاریخ نگاران برآورد کرده اند تا پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، تعداد روس هایی که توسط رژیم استالین کشته شده بودند بیش از ۲۰ میلیون نفر بوده است. در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم نیز نیروهای ارتش سرخ جنایات بسیاری را علیه مردم آلمان مرتکب شده و صدها هزار زن و دختر را مورد تجاوز قرار دادند.
بیشتر بخوانید: نازینو؛ جهنمی یخ زده در سیبری که توسط استالین به «جزیره آدمخواری» تبدیل شد
بدون نظر