جواد فروغی نامی است که در روزهای اخیر با کسب مدال طلای المپیک در توکیو در رشته تیراندازی با تپانچه ۱۰ متر مردان خبرساز شد. او توانست اولین طلای تاریخ تیراندازی المپیک را برای ایران به دست آورد، کسی که در مسابقات جام جهانی تیراندازی سال جاری در دهلی نو نیز به مقام قهرمانی و مدال طلا دست یافته بود و همچنین در مسابقات اوسییک کرواسی. فروغی بعد از کسب مدال طلای المپیک چنین گفت: «امروز لطف خدا را احساس کردم، وقتی در مقدماتی لحظاتی خودم را تحت فشار دیدم و فکر میکردم به فینال نمیرسم. من مدالی بالاتر از مدال المپیک نمیتوانم به دست بیاورم و بالاتر از آن هم وجود ندارد. این مدالم را به امام زمان (عج) و رهبرم تقدیم میکنم».
جواد فروغی پرستار و جزو کادر درمان بیمارستان بقیه الله متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده و گفته است که تیراندازی را از سن ۳۰ سالگی در طبقه منفی دو بیمارستان و به شکل اتفاقی آغاز کرده است. فروغی بعد از کسب طلای المپیک در این باره گفته است: «تیراندازی را در طبقه منفی دو بیمارستان به صورت کاملا اتفاقی شروع کردم. برای اولین بار سال ۸۹ یا ۹۰ بود که تپانچه بادی را به من نشان دادند تا تیراندازی کنم، در همان تجربه اول حدود امتیاز ۸۵ زدم و کسی که مسئول بود از من خواست تا پیگیر باشم. تشویق او باعث شد تا سراغ تیراندازی بروم و با مربگیری آقای خدابنده لو کارم را شروع کردم». جواد فروغی ۴۱ ساله که اصالتی لرستانی دارد، متولد ۲۰ شهریور ۱۳۶۸ در شهر دهلران استان ایلام است. او در سال ۱۳۸۱ در سن ۲۳ سالگی مدرک کارشناسی پرستاری خود را اخذ کرده و اکنون در بیمارستان فوق تخصصی بقیه الله تهران مشغول به کار است.
فروغی که از نیروهای کادر سپاه به شمار می آید در مورد روزهای ابتدایی خود در دنیای تیراندازی می گوید: « با تشویق آقای آخوندی و بعد از دو جلسه تمرینی با ایشان ، بنده را تحویل آقای دکتر جعفر خدابنده لو از مربیان و مدیران ورزشی دانشگاه و محل کارم دادند.من در آن فضای نمور زیرزمین بیمارستان که نور کافی نداشت تمریناتم را شروع کردم». فروغی در سال ۱۳۹۶ به عضویت تیم ملی تیراندازی درآمد و دو سال بعد در مسابقات آسیایی اندونزی به مقام بیست و یکم دست یافت و همان سال جواز حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو را کسب کرد. دارنده طلای المپیک ۲۰۲۰ در سال ۱۳۹۸ در مسابقات قهرمانی آسیا در دوحه قطر قهرمان المپیک را شکست داده و به مدال برنز در رشته تپانچه بادی ۱۰ متر مردان دست یافت، مدالی که سال بعد به رنگ طلایی درآمد. وی مسنترین ورزشکار ایران در تاریخ المپیک است که مدال المپیک به دست میآورد. پیش از او مرحوم محمود نامجو در المپیک ۱۹۵۶ ملبون با ۳۸ سال سن به مدال برنز رسیده بود تا مسنترین مدال آور ورزش ایران باشد.
جواد فروغی در مورد بیماری قلبی خود گفته است :«من از دوران بچگی یک بیماری قلبی خفیفی بنام افتادگی دریچه میترال دارم که گاهی دچار لرزش خفیف دست و تپش قلبی می شوم. از جوانی که خبری از تیراندازی می شنیدم و میدیدم هیچگاه به ذهنم خطور نمی کرد بتوانم این رشته را بخاطر لرزشی که دستم دارد اصلا شروع کنم. به هر حال تقدیر خداوند بود که بعد از سال ها این اتفاق افتاد و من تیرانداز شدم». فروغی در مورد پرستاری و تیراندازی در کنار هم نیز گفته است: «من شبها در بیمارستان شیفت هستم و در این چند سال عادت کرده ام که از تمرین به شفیت هایم بروم ، حتی شب های مسابقه ام هم در بیمارستان بودم. انگیزه ام دلیل بزرگی است که بتوانم هم به کارم و هم به تیراندازی که عاشقش هستم برسم. من خودم مسئول مراقبت از بیماران کرونایی هستم و با اینکه بچه کوچک دارم اما خودم شخصا بیماران کرونایی را تحویل می گیرم. تاکنون به کرونا مبتلا شدم که نمی دوانم دقیقا کجا مبتلا شدم اما بخاطر شغل پرستاری ام به احتمال زیاد در بیمارستان کرونا گرفتم».
فروغی می گوید که از سال ۱۳۹۲ به مدت دو سال به عنوان پرستار به سوریه اعزام شده و به مداوای مجروحان پرداخته است. او سه فرزند (دو دختر و یک پسر) دارد که هانیه، نرگس و محمد امین نام دارند.
پاداش ۱۰ هزار یورویی کمیته ملی المپیک به عنوان پاداش پای سکوی مدالآوران طلای المپیک، در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو به جواد فروغی قهرمان المپیکی ایران در ماده تپانچه ۱۰ متر بادی اهدا شد. طبق تصمیم هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک به مدالآوران طلا، نقره و برنز کاروان اعزامی ایران به بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو به ترتیب ۱۰ هزار، ۵ هزار و ۳۵۰۰ یورو یورو پاداش نقدی به عنوان پاداش پای سکو اهدا خواهد شد. همچنین به کادر فنی رشتههای مدال آور نیز ۷۰ درصد این مبلغ پرداخت خواهد شد.
مدال ها و افتخارات جواد فروغی
- برنز قهرمانی آسیا ۲۰۱۹
- برنز تپانچه میکس تیمی ۲۰۱۹
- طلای جام جهانی دهلی نو ۲۰۲۱
- طلای جام جهانی اوسییک ۲۰۲۱
- طلای المپیک توکیو ۲۰۲۱
بیشتر بخوانید: گزارش عجیب گزارشگر صدا و سیما از مسابقه کیمیا علیزاده و ناهید کیانی + ویدیو
الله اکبر …
یدونه مدال داریم اونم توسط یه سپاهی که تو سوریه اموزش دیده و عیضا طبقه پایین بیمارستانی که توش کار میکرده 🙂 زیبا نیست؟
مدافع اسد؛ قاتل زنان و بچه های سوری …
نمک نشناس
اون نمک از سم هم واسه ما بدتره
مثل اینکه اقای فروغی با مدالش داغ رودل داعشی ها گذاشته!
در ضمن وب سایت روزیاتو باید تو تایید نظر ها بیشتر دقت کنن!چون اینجوری که نشون میده هدفتون افزایش امار نظر ها حالا هر چیزی میخواد باشه تا امار سایت بره بالا و بحثی تو سایت صورت بگیره تا ویو بره بالا!اگر اینجوری باشه واقعا رسالت رسانه ای خودتون رو به چهار تا کامنت باختید!
یکی از طرفداران تون هستم اما وقتی کامنت های توهین و بی اخلاقی رو میبینم از سایتتون زده میشم
دست مریزاد قهرمان
با کمترین امکانات تو این شرایط بد اقتصادی و بیماری کرونا تونستی یه ملت رو سرافراز کنی?