بر اساس برخی تئوری ها، رولت روسی به عنوان یک بازی نسبتاً ایمن در میان ارتش تزاری روسیه برای سرگرم کردن تماشاگران شکل گرفته است. در نبود اسناد معتبر کافی، مهمانی های افسران ارتش تزاری به مسابقه اسلحه و خوش شانسی تبدیل شد، آزمایشی که بسیار شبیه جیزی بود که امروزه با نام رولت روسی شناخته می شود، یک بازی مرگبار رازآلود که هنوز به طور قطع منشأ آن را نمی دانیم. اگر چه تا به امروز نیز انسان ها در اثر این بازی جانشان را از دست می دهند، همچنان اطلاعات زیادی در مورد آغاز آن و گستردگی و رواج آن در دست نیست. چیزهایی که با اطمینان در مورد رولت روسی می دانیم این است که داستان های زیادی حول محور این بازی در سراسر جهان شکل گرفته است.
یک تئوری محبوب در این باره می گوید که یک نویسنده نه چندان مشهور آمریکایی به نام خورخس آرتور سوردز که رمان های ماجراجویانه می نوشت، عبارت رولت روسی را اولین بار در یک داستان کوتاه به همین نام در سال ۱۹۳۷ به کار برده است، داستانی که در مجله Collier’s منتشر شد. داستان این رمان از زبان یک سرباز فرانسوی روایت می شود که شاهد بازی رولت روسی توسط افسران روسی بوده است، کسانی که بعد از انقلاب بلشویکی سال ۱۹۱۷ چیز زیادی برای از دست دادن نداشته و بازی رولت روسی را همه جا بازی می کردند: «در کافه ها، در خیابان ها و در خانه دوستان». در کمال ناباوری، هیچ نویسنده روسی که قبل از انقلاب بلشویکی ۱۹۱۷ سابقه نویسندگی داشته به عبارت رولت روسی در متن داستان خود یا زندگینامه هایشان اشاره ای نکرده اند. حتی متنی از کتاب میخاییل لرمانتوف که به این بازی اشاره دارد به جای استفاده از هفت تیر (revolver) به تفنگ اشاره کرده است و حتی معلوم نیست این تفنگ ها پر یا خالی از گلوله بوده اند.
مشهورترین هفت تیر دوران امپراطوری روسیه در زمان انقلاب بلشویکی یک هفت تیر Nagant’ M1895 بود. در شرایطی که شخصیت رمان سوردز از یک تفنگ گلوله ای یاد می کند، بسیاری ارتباط این داستان با واقعیت را مورد نقد قرار داده اند و برخی آن را داستان ساخته و پرداخته ذهن خلاق نویسنده دانسته اند. برخی دیگر بر این باورند که بازی رولت روسی به عنوان روشی توسط پلیس برای تحت فشار قرار دادن و اعتراف گیری از مظنونان به کار گرفته شده است، برخی دیگر نیز مدعی هستند که نگهبانان زندان ها، زندانیان را وادار با بازی رولت روسی کرده و خود شرط بندی می کردند. تعدادی دیگر نیز می گویند رولت روسی تنها به عنوان یک سرگرمی ایمن توسط افسران تزاری ابداع شده است. افسران روسی که در کتاب سوردز به آن ها اشاره می شود، تنها یک گلوله از استوانه تپانچه خود بیرون می آوردند و دیگر گلوله ها در داخل استوانه باقی می ماندند. بدین ترتیب آن ها شانس زنده ماندن خود را به شدت کاهش می دادند. این اتفاق در حالی است که در بازی رولت روسی با قوانینی که امروزه باب است، تنها یک گلوله در تفنگ باقی می ماند، شانس زنده ماندن بسیار بالاست.
بازی رولت روسی قوانین تئوری احتمال را دنبال می کند: شانس اینکه گلوله شلیک شود با هر شلیک خالی بیشتر می شود، با توجه به اینکه تعداد جاهای خالی در خشاب ثابت بوده و استوانه نیز بعد از هر شلیک چرخانده نمی شود. نمونه رایج و کلاسیک بازی رولت روسی بدین ترتیب است که با ۶ بازیکن بازی می شود و تپانچه نیز در واقع یک ششلول است که تنها یک گلوله در آن وجود دارد. در ادامه این سیلندر چرخانده شده و به شکل تصادفی متوقف می شود. بازی زمانی آغاز می شود که اولین بازیکن، نوک لوله را روی شقیقه اش قرار داده و ماشه را می کشد. احتمال اینکه اولین بازیکن کشته شود ۱۶.۶ درصد است، در حالی که هر چه بازی بیشتر پیش برود احتمال مرگ بیشتر خواهد شد: دومین بازیکن ۲۰ درصد، سومین بازیکن ۲۵ درصد، چهارمین بازیکن ۳۳.۳ درصد، پنجمین بازیکن ۵۰ درصد و ششمین بازیکن ۱۰۰ درصد.
به عبارت دیگر اگر در ۵ شلیک اول، گلوله ای شلیک نشود، ششمین شلیک به معنای شلیک گلوله و مرگ خواهد بود. در صورتی که بازی رولت روسی تنها با دو بازیکن بازی شود، بازیکن دوم برتری دارد و آن هم این است که در صورتی که بازیکن اول کشته شود دیگر لازم نیست بازی را ادامه دهند. اما اگر بازیکن اول بعد از شلیک زنده بماند، شانس زنده ماندن برای بازیکن دوم به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد. در این شرایط احتمال زنده ماندن بازیکن دوم ۶۶.۶ درصد است در حالی که شانس بازیکن اول ۸۳.۳ درصد بود، مگر اینکه بازیکن دوم دوباره سیلندر را قبل از شلیک بچرخاند. در واقع چرخاندن سیلندر پیش از شلیک گلوله می تواند همواره به نفع بازیکنان باشد زیرا با این کار شانس زنده ماندن به همان عدد اورجینال ۸۳.۳ درصد می رسد.
البته قرار نیست همه بازی های رولت روسی خطرناک و منجر به مرگ باشد زیرا در برخی از نسخه های این بازی امکان مرگ وجود ندارد. مردم شهر پرم در روسیه، نوعی تفنگ برقی غیرمرگبار ابداع کرده اند که بازی رولت روسی را در شکل کلاسیک آن با این تفنگ بازی می کنند بدون این که خطر مرگ در میان باشد. در یک مورد دیگر نیز در سال ۱۹۹۹ در کامبوج، سه مرد بعد از بازی در یک نسخه متفاوت از بازی رولت روسی کشته شدند. آن ها به جای شلیک کردن با تپانچه، روی مین ضد تانک گام قدم می گذاشتند. در سال ۲۰۰۸ دستکم ۱۵ مورد مرگ در اثر بازی سنتی رولت روسی اتفاق افتاد.
بیشتر بخوانید: زنی روسی که با یک خرس قهوه ای غول پیکر به ماهیگیری می رود + ویدیو
بدون نظر