چه کسانی و چگونه می توانند شهروندی امارات را بدست آورند؟

چه کسانی و چگونه می توانند شهروندی امارات را بدست آورند؟

تا کمتر از یک سال پیش تنها تعداد معدودی از افراد که عمدتاً برای سال های سال ساکن امارات متحده عربی بودند می توانستند شهروندی امارات را به دست بیاورند. اما از آغاز سال میلادی جاری شرایط برای کسب شهروندی امارات نسبت به گذشته بسیار آسان تر شده و بدین ترتیب افراد زیادی از کارآفرینان و هنرمندان تا ورزشکاران و محققان می توانند شانس خوبی برای اخذ شهروندی امارات را داشته باشند. در فوریه ۲۰۲۱ دولت امارات متحده عربی دستورالعمل جدیدی را برای تسهیل اقامت دائم امارات و سپس شهروندی این کشور برای شهروندان خارجی ساکن این کشور ابلاغ کرد. دولت امارات قصد دارد استعدادهای خاص و سرمایه گذارانی که می توانند در اقتصاد این کشور مشارکت داشته باشند را جذب نماید.

تا کمتر از یک سال پیش تنها تعداد معدودی از افراد که عمدتاً برای سال های سال ساکن امارات متحده عربی بودند می توانستند شهروندی امارات را به دست بیاورند.

نکته مهم اینکه تنها کسانی که در امارات سکونت دارند می توانند چنین شانسی داشته و البته لازم نیست کار خاصی انجام دهند. در واقع شوراهای اجرایی، کابینه دولت و دادگاه های محلی می تواند افرادی که به نظرشان مناسب اخذ اقامت دائم امارات است را به دولت این کشور معرفی کرده و دولت نیز این مسئله را بررسی کرده و در صورت موافقت، افراد مورد نظر اقامت دائم این کشور را بدست خواهند آورد. بر اساس این طرح، دانشمندان، پزشکان، مهندسان، هنرمندان، نویسندگان و مخترعان ساکن امارات نیز می توانند نامزد دریافت اقامت دائم این کشور باشند. لازم به ذکر است که تمام کسانی که توسط مقامات اماراتی برای اخذ اقامت دائم این کشور واجد شرایط شناخته شوند، هم خود و هم تمام اعضای خانواده آن ها می توانند اقامت دائم و در ادامه شهروندی این کشور را بدست آورند.

تا کمتر از یک سال پیش تنها تعداد معدودی از افراد که عمدتاً برای سال های سال ساکن امارات متحده عربی بودند می توانستند شهروندی امارات را به دست بیاورند.

در طرح جدید دولت امارات چه کسانی می توانند شهروندی امارات را بدست آورند؟

افراد زیر می توانند واجد شرایط اخذ شهروندی امارات باشند:

۱-پزشکان، دانشمندان و مهندسانی که اقامت امارات را داشته و بیشتر از ۱۰ سال در حوزه کاری خود تجربه داشته و مشارکت، مطالعه و تحقیقات قابل توجهی در حوزه تخصص خود داشته باشند. این افراد باید در زمینه هایی تخصص داشته باشند که در امارات تقاضا برای آن ها فراوان است. همچنین این افراد باید عضویت سازمان های معتبر در حوزه تخصص خود را کسب کرده باشند. دانشمندان نیز باید در یک دانشگاه یا مرکز تحقیقاتی معتبر دولتی یا خصوصی مشغول به کار و تحقیق فعال باشند. آن ها همچنین باید جوایز معتبر در حوزه کاری و تحقیقاتی خود دریافت کرده یا منابع مالی قابل توجهی در ۱۰ سال گذشته در زمینه تحقیقاتی تخصص خود دریافت کرده باشند. همچنین اخذ توصیه نامه از یک موسسه علمی شناخته شده در امارات نیز برای این افراد ضروری خواهد بود.

۲-هنرمندان و افراد متفکر و خلاق ساکن امارات که دستکم یک جایزه بین المللی شناخته شده داشته باشند. این افراد باید در حوزه های هنری و فرهنگی متبوع خود پیشگام بوده و به یک توصیه نامه از نهادهای مربوطه دولتی نیز نیاز خواهند داشت

۳-مخترعانی که دستکم یک اختراع ثبت شده در امارات داشته باشند و این اختراع توسط وزارت اقتصاد یا دیگر سازمان های بین المللی معتبر تایید شده باشد. آن همچنین به توصیه نامه ای از وزارت اقتصاد امارات نیازمند خواهند بود.

تا پیش از این، معدود کسانی که می توانستند اقامت دائم و شهروندی امارات را بدست آورند می بایست از تابعیت دیگر کشورها (حتی کشور محل تولدشان) دست بردارند اما در طرح جدید جذب نخبگان و سرمایه داران، افراد واجد شرایط می توانند تابعیت های قبلی خود را نیز حفظ نمایند و تابعیت دوگانه یا چندگانه داشته باشند.

تا کمتر از یک سال پیش تنها تعداد معدودی از افراد که عمدتاً برای سال های سال ساکن امارات متحده عربی بودند می توانستند شهروندی امارات را به دست بیاورند.

ویزای طلایی امارات برای اقامت دائم

در سال ۲۰۱۹ طرحی جدید با نام ویزای طلایی امارات برای سرمایه گذاران خارجی در نظر گرفته شد که افراد واجد دریافت آن می توانستند اقامت امارات به مدت ۵ یا ۱۰ سال را بدست آورده و این امکان وجود داشت که این ویزا به صورت اتوماتیک برای مدت های مشابه تمدید شود. تا پیش از این چنین مدت طولانی اقامت در امارات به سرمایه گذاران داده نمی شد و شرایط آن نیز سخت تر بوده و مالکیت کامل خارجی های بر کسب و کار تنها در مناطق آزاد امارات ممکن بود. این نوع ویزا به سرمایه گذاران، کارآفرینان، استعدادهای خاص و محققان در حوزه های مختلف علم و دانش و همچنین دانشجویان ممتاز و آینده دار اعطا می شد. کمترین میزان سرمایه گذاری در این طرح برای گرفتن اقامت امارات به صورت دراز مدت، ۱۰ میلیون درهم (برای دریافت ویزای طلایی ۱۰ ساله) و دستکم ۵ میلیون درهم (برای دریافت ویزای طلایی ۵ ساله) عنوان شده است.

همچنین برای بدست آوردن ویزای طلایی و اقامت امارات به صورت درازمدت باید یک کسب و کار با سرمایه ابتدایی دستکم ۵۰۰,۰۰۰ درهم در این کشور ایجاد کنید و کسب و کار شما مورد تایید مراجع ذی صلاح در این کشور قرار گیرد. در صورت موافقت با کسب و کار شما، می توانید ویزای مولتی شش ماهه دریافت کنید که قابلیت تمدید برای ۶ ماه دیگر را نیز خواهد داشت. این نوع ویزا همسر و فرزندان، شرکا و سه مدیر اجرایی کسب و کار را نیز شامل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: مجاز شدن مشروبات الکلی و زندگی بدون ازدواج + جرم انگاری قتل‌های ناموسی در امارات

مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود