روز گذشته پنتاگون اعلام کرد که برای تسریع فرایند تخلیه فرودگاه کابل قصد دارد از شش ایرلاین تجاری آمریکایی کمک بگیرد. به این ترتیب هجده فروند هواپیما برای انتقال شهروندان آمریکایی جا مانده در کابل و همکاران افغان آنها (که به خاطر همکاری با نیروهای آمریکایی جانشان در خطر است) به مناطق امن وارد عمل خواهند شد.
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که این هواپیماها قرار نیست در فرودگاه حامد کرزای کابل فرود بیایند و موقعیت امن دیگری برای فرود آنها در نظر گرفته خواهد شد. برای کمک به اجرایی شدن این برنامه هواپیمایی یونایتد ایرلاین چهار فروند, ایرلاین هاوایی دو فروند و خطوط هوایی دلتا, اطلس و اومنی نیز هر کدام سه فروند هواپیما را در اختیار پنتاگون قرار خواهند داد تا فرایند تخلیه فرودگاه کابل هر چه سریعتر انجام شود.
قرار است این افراد که طبق برخی خبرها شمارشان به ۲۰ هزار نفر می رسد ابتدا به پایگاه های هوایی قطر, بحرین و آلمان منتقل شده و از آنجا عازم آمریکا شوند. پروازهای نظامی به سمت فرودگاه کابل که هم اکنون تحت کنترل نیروهای طالبان است همچنان به مقصد این فرودگاه ادامه خواهد داشت که پناهجویان افغان با سرعت بیشتری از خاک افغانستان خارج شوند.
سرعت یافتن فرایند تخلیه فرودگاه کابل بعد از آن به جریان افتاد که پنتاگون اعلام کرده بود می تواند تنها ۲۵۰۰ شهروند آمریکا را از کابل به خارج از افغانستان انتقال دهد و ظرفیت انتقال جمعیت بیشتر را ندارد که این بیانیه انتقادات بسیاری را از سوی جامعه جهانی در پی داشت.
هفته گذشته ایالات متحده آمریکا ۷۰۰۰ نفر را از فرودگاه کابل خارج کرد که ۳۸۰۰ نفر آنها ظرف روزهای جمعه و شنبه به مناطق امن انتقال داده شدند.
در حال حاضر ۱۵ هزار شهروند آمریکایی در کابل به سر می برند و قرار شده که علاوه بر آنها ۵۰ تا ۶۰ هزار شهروند افغان به همراه خانواده هایشان نیز از افغانستان به کشورهای دیگر منتقل شوند.
دیگر نیروهای عضو ناتو نیز ابراز امیدواری کرده اند که با کمک هواپیماهای خود هزار نفر دیگر را از افغانستان خارج نمایند اما با بغرنج شدن وضعیت امنیتی در کابل حتی ایالات متحده آمریکا نیز به شهروندان خود اخطار داده که فعلا به فرودگاه مراجعه نکنند چراکه بیم آن می رود مورد هجوم هواداران داعش قرار بگیرند.
با شدت گرفتن هرج و مرج و خشونت در خارج از محوطه فرودگاه کابل جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از سوی جامعه جهانی با انتقادات گسترده ای به خاطر تخلیه یکباره افغانستان و عقب نشینی از این کشور روبرو شده است.
اما هواپیماهای تجاری آمریکا در قالب طرحی به نام ناوگان هوایی محافظت از غیرنظامیان با پنتاگون همراهی خواهد کرد. این برنامه در سال ۱۹۵۲ و پس از اتمام جنگ جهانی دوم کلید خورد خطوط هوایی تجاری را موظف می کند که ظرف ۲۴ ساعت از اعلام نیاز پنتاگون تعداد مشخصی از هواپیماهای خود در اختیار این سازمان قرار دهد.
بدون نظر