از چین گزارش می رسد که روز دوشنبه گذشته هیچ موردی از انتقال محلی کووید-۱۹ در این کشور به ثبت نرسیده است، اتفاقی که برای اولین بار پس از ماه جولای رخ می دهد، در حالی که مقامات این کشور سیاست سختگیرانه خود در قبال ردگیری سریع موارد ابتلا به کرونا را تشدید کرده اند. چین از ۲۰ جولای با شیوع مسری ترین سویه ویروس کرونا با نام دلتا درگیر بود، زمانی که رشته ای از ابتلاها به کووید-۱۹ در میان پرسنل نظافت فرودگاه در شهر شرقی نانجیانگ پیدا شد. از آن زمان به بعد، این شیوع به بدترین شیوع کرونا در چین از سال ۲۰۲۰ تبدیل شد و بیش از نیمی از ۳۱ استان کشور را در بر گرفته و بیش از ۱,۲۰۰ نفر را مبتلا ساخت. افزایش تعداد مبتلایان به سویه دلتا به عنوان بزرگ ترین چالش دولت چین و سیاست تحمل صفر در برابر ویروس شناخته می شد.
مقامات محلی با قرار دادن میلیون ها نفر در قرنطینه شدید خانگی، انجام تست های گسترده، راه اندازی کمپین ردیابی موارد ابتلا و محدود کردن سفرهای داخلی به این شیوع تازه واکنش نشان دادند. اکنون به نظر می رسد که این رویکرد سختگیرانه جواب داده و تعداد موارد ابتلای روزانه در هفته گذشته همواره در حال کاهش بود تا به روزهای گذشته که تک رقمی شده بود در حالی که دو هفته پیش این عدد به بیش از ۱۰۰ مورد رسیده بود. روز دوشنبه، دولت چین گزارش داد که ۲۱ مورد ابتلا به کرونا در مسافرانی که به این کشور وارد شده اند دیده شده اما در داخل این کشور و در سطح محلی هیچ موردی از انتقال ویروس کرونا گزارش نشده است و این اولین باری است که از ۱۶ جولای هیچگونه انتقال ویروسی در داخل این کشور گزارش نمی شود. همچنین در این گزارش از ۱۶ مورد ابتلای بدون نشانه و عوارض نام برده شده که همگی مسافران ورودی به کشور بوده اند. چین آمار موارد دارای نشانه و بدون نشانه را جداگانه محاسبه کرده و موارد بدون نشانه را در آمار رسمی مربوط به موارد ابتلا وارد نمی کند.
در صورتی که این شرایط ادامه پیدا کند، چین به اولین کشور جهان تبدیل می شود که شیوع گسترده سویه دلتا را کنترل کرده است. چین یکی از معدود کشورها در کنار سنگاپور، استرالیا و نیوزیلند است که به دنبال از بین بردن ویروس کووید-۱۹ به طور کامل در داخل مرزهای خود بوده است. مقامات این کشور مرزهای کشور را تقریباً به روی تمامی خارجی ها بسته، قوانین سختگیرانه قرنطینه ای را برای مسافران ورودی به اجرا گذاشته و قرنطینه های کامل هدفمند، تست گیری های تهاجمی گسترده و سیاست های ردیابی دقیق را برای شناسایی هر مورد از ابتلا به کرونا که ممکن است از خطوط دفاعی عبور کرده باشد در پیش گرفته اند. و برای بیش از یک سال، این اقدامات به مقدار قابل توجهی در نزدیک نگه داشتن موارد ابتلا به کرونا به عدد صفر موفق بوده است. تا روز یکشنبه دولت چین مدعی شده که ۱.۹۴ میلیارد دوز واکسن کرونای داخلی تزریق کرده است. بدین ترتیب به ازای هر ۱۰۰ نفر در این کشور، ۱۳۵ دوز واکسن تزریق شده، عددی که بالاتر از دوزهای تزریق شده در کشورهای بریتانیا و ایالات متحده است.
بیشتر بخوانید: معامله سری چین با سازمان جهانی بهداشت برای پنهان کردن منشا ویروس کرونا
بدون نظر