دولت اسلامی خراسان که با عنوان داعش شاخه خراسان نیز شناخته می شود مسئولیت حمله انتحاری هفته گذشته در فرودگاه کابل که به مرگ بیش از ۲۰۰ نفر از جمله ۱۳ نظامی آمریکایی انجامید را بر عهده گرفته است. این حمله انتحاری مهیب زمانی انجام شد که نیروهای آمریکایی و افغان سعی داشتند امنیت فرودگاه کابل در حین عملیات خروج شهروندان خارجی از این کشور را برقرار کنند. اعضای گروه دولت اسلامی خراسان تصاویری از عامل انتحاری این عملیات را در حساب تلگرامی شان منتشر کرده و او را «شهید» نامیده اند، در حالی که یک اسلحه و پرچم گروه داعش را در دست داشته و جلیقه انتحاری پوشیده است. گفته می شود روز پنج شنبه گذشته دو بمبگذار انتحاری و تعدادی فرد مسلح در فرودگاه کابل دست به عملیات زده اند.
پیش از این حمله تعدادی از کشورهای غربی نسبت به تهدید بالای حملات تروریستی در فرودگاه کابل هشدار داده و به شهروندان خود توصیه کرده بودند به آنجا نروند. اما در مورد شاخه خراسان داعش یا همان دولت اسلامی خراسان چه می دانیم. این گروه در واقعی یکی از شاخه های گروه داعش است، گروهی که در سال ۲۰۱۴ در عراق و سوریه اعلام موجودیت کرد. گروه خراسان که در افغانستان فعالیت دارد در ژانویه ۲۰۱۵ و در جریان اوج قدرت داعش در عراق و سوریه تشکیل شد. واژه خراسان در این اسم به مناطق شرقی افغانستان اشاره دارد، جایی که مرکز قدرت و فرماندهی این گروه به شمار می آید. در مدت بسیار کوتاهی، گروه خراسان توانست کنترل چندین منطقه در شمال و شمال شرقی افغانستان را بدست گیرد. در سه سال اول، این گروه بیش از ۱۰۰ حمله علیه غیرنظامیان در افغانستان و پاکستان انجام داد. همچنین،در همین مدت، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷، این گروه بیش از ۲۵۰ حمله علیه نیروهای نظامی آمریکایی، پاکستانی و افغان به انجام رساند.
گروه خراسان مسئولیت برخی از بدترین حملات تروریستی در افغانستان در سال های اخیر را بر عهده داشته است، از جمله تیراندازی مرگبار به یک بیمارستان زنان و زایمان در این کشور که دستکم به مرگ ۲۴ نفر انجامید. در سال ۲۰۱۸، شاخه خراسان به یکی از ۴ شاخه مرگبار گروه تروریستی داعش تبدیل شده بود. بر اساس گزارش اخیر سازمان ملل، این گروه بین ۵۰۰ تا ۱۲۰۰ عضو داشته اما کارشناسان امنیتی بر این باورند که به دلیل خلأ ایجاد شده در افغانستان پس از خروج نیروهای غربی، این تعداد می تواند به ۱۰۰۰۰ نفر افزایش یابد. از سال ۲۰۲۰ رهبری گروه خراسان را شهاب المهاجر بر عهده دارد، پس از آن که رهبران قبلی این گروه توسط نیروهای آمریکایی و افغان دستگیر یا کشته شدند. اگر چه گروه خراسان و طالبان خاستگاهی تروریستی دارند اما علیرغم درگیری های این دو با نیروهای امنیتی افغانستان و آمریکا، این دو گروه ضدیت شدیدی با هم دارند. در واقع گروه خراسان بر این باور است که طالبان به اندازه کافی تندروی نمی کند.
همچنین آن ها طالبان را رقیب استراتژیک خود در افغانستان می دانند و آن ها را «ملی گراهای کثیفی» می دانند که تنها هدفشان تشکیل حکومتی اسلامی در چهارچوب افغانستان و نه فراتر از آن است. این در حالی است که داعش به طور کلی و گروه خراسان به طور اخص، خواستار تشکیل یک حکومت جهان شمول اسلامی به شکل مورد نظر خود هستند. طالبان و گروه خراسان سال هاست که بر سر قلمرو در منطقه خراسان افغانستان با هم درگیری دارند. اما برخی از اعضای گروه خراسان، شبه نظامیان سابق طالبان هستند که از این گروه جدا شده اند و گفته می شود طالبان از زمان رسیدن به قدرت در افغانستان دستکم یکی از اعضای ارشد این گروه را اعدام کرده است. توافق شکل گرفته بین طالبان و ایالات متحده نیز بر این مبنا بوده که طالبان از تقویت گروه های تروریستی مانند القاعده و گروه خراسان در افغانستان جلوگیری کند در حالی که بسیاری خود طالبان را نیز یک گروه تروریستی می دانند.
بیشتر بخوانید: سخنگوی طالبان: «مردم ایران هم به هواپیمای آمریکایی آویزان میشدند» + ویدیو
داعش. طالبان. وهابیت. بوکوحرام. سلفی ها. خوارج. …. و …. همه در یک چیز مشترک هستند.
داعش. طالبان. وهابیت. بوکوحرام. سلفی ها. خوارج. …. و …. همه در یک چیز مشترک هستند.
بله حماقت
باشه تو درست میگی