وقتی سربازان بریتانیایی ۱۵ سال پیش به ولایت هلمند در افغانستان اعزام شدند، نیروهای طالبان لباس های محلی به تن داشته و تنها به سلاح ها و نارنجک اندازهای بسیار قدیمی روسی مجهز بودند. اگر چه نیروهای طالبان بسیار زبده و با هر سانتیمتر از منطقه شبه جنگل موسوم به منطقه سبز آشنا بودند اما تجهیزات و آموزش بسیار اندکی داشتند. اکنون اما پس از عقب نشینی مضحک نیروهای بین المللی از افغانستان، طالبان به بیش از ۶۲ میلیارد پوند تجهیزات نظامی مجهز شده که شامل صدها هواپیمای بال ثابت و هلیکوپتر تاکتیکال، ده ها هزار خودرو زرهی و صدها هزار سلاح انفرادی است. تغییر ظاهر و توانایی این گروه باعث شده که طالبان بیش از هر زمان دیگری ترسناک به نظر برسد.
سندل ها و شلوارهای سنتی جایشان را به پوتین های نظامی و یونیفرم های استتار داده اند. دیگر خبری از AK47 های قدیمی نیست و طالبان امروز تفنگ های M4 و کلاه های دوربین دار در اختیار دارند که مخصوص نیروهای کلاه سبز آمریکایی بود. طالبان ۱۵ سال پیش به ندرت کلاهخود به سر داشتند اما امروز کلاهخودهای آن اه بسیار گرانقیمت و پیشرفته تر از آن چیزی است که عمده سربازان بریتانیایی دارند. این گروه همچنین اکنون بیسیم های بسیار پیشرفته و محبوب آمریکایی MBITR-2 را در اختیار دارد که حتی نیروهای بریتانیایی نیز از آن محروم هستند، بیسیم های چند بانده ای که به ارتش افغانستان داده شده بودند. نکته دیگر اینکه سلاح هایی که اکنون در دست طالبان هستند بسیار تمیز و سالم به نظر می رسند، لباس هایشان اتو زده و تمیز هستند و طوری سلاح هایشان را در دست می گیرند که نیروهای نظامی غربی آموزش دیده بودند.
اکنون این گروه شبه نظامی از نیرویی گریلایی و نامنظم به یک ارتش مجهز حرفه ای تشکیل شده و این دگردیسی با مالیاتی که مالیات دهندگان غربی داده اند محقق شده است. علاوه بر تجهیزات پیشرفته، بسیاری از نیروهای کنونی طالبان، از نظامیان سابق افغانستان هستند که توسط آمریکایی ها آموزش داده شده و سپس به طالبان پیوسته اند. نکته خنده دار این که تجهیزات نظامی جدید طالبان، برای جلوگیری از سقوط افغانستان بدست این گروه به این کشور وارد شده بود. جیم بنکس، از اعضای جمهوری خواه کنگره می گوید که طالبان اکنون بیشتر از ۸۵ درصد کشورهای جهان هلیکوپتر بلک هاوک در اختیار دارد. بنکس که در زمینه تجهیز نیروهای نظامی افغانستان فعالیت داشته می گوید: «به دلیل اهمال کاری این دولت، طالبان اکنون به ۸۵ میلیارد دلار تجهیزات نظامی آمریکایی دسترسی دارد.
دولت کنونی هنوز هیچ برنامه ای برای بازپس گیری این تجهیزات و منابع نظامی ندارد».بن والاس وزیر دفاع بریتانیا نیز مدعی شده که برخی از تجهیزات نظامی بریتانیایی بعد از بازگشت نیروهای نظامی این کشور به بریتانیا، در افغانستان جا مانده اند اما تاکید دارد که هیچ کدام از این تجهیزات «مرگبار» و «حساس» نیستند. والاس افزود که این تجهیزات نظامی که بخش عمده آن ها را خودروهای نظامی تشکیل می دادند می توانستند به کشور بازگردانده شوند اما به دلیل ارجحیت خارج کردن هزاران افغان و شهروند بریتانیایی، جا گذاشته شدند.
بیشتر بخوانید: اولین مجری زن افغان که با طالبان مصاحبه کرد از افغانستان گریخت
کاملا غلطه
کی همچین حرفی زده
آخه مرد حسابی میدونی ۶۲ میلیارد پوند چقدر میشه؟
شاید ۶۲ میلیارد دلار باشه اما ۶۲ میلیارد پوند کاملا غلطه
بد نیست یکم تحقیق کنی بعد مقاله ارائه بدی.
آخه انیشتین زمان مگه دلار و پوند چقدر فرق دارن چند درصد اختلاف قیمت هست پروفسور