۲۱ سپتامبر هر سال روز جهانی آلزایمر است. این یک پویش جهانی است با هدف آگاهی بخشی و به چالش کشیدن ننگ و بدنامی پیرامون زوال عقل مرتبط با آلزایمر.
آلزایمر یک بیماری پیشرونده است که به حافظه و دیگر فعالیت های ذهنی آسیب می زند. آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل و دربرگیرنده ی ضعف حافظه و دیگر توانایی های شناختی اساسی است. این ضعف ها آنقدری جدی هستند که که زندگی روزمره ی فرد را مختل کنند.
این پویش در سال ۲۰۱۲ به راه افتاد و امسال دهمین سالی است که این روز برگزار می شود. پژوهش ها می گوید به طور متوسط از هر ۳ نفر در دنیا ۲ تن یا هیچ درکی از بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط با آن ندارند یا تنها درک اندکی از آن دارند.
روز جهانی آلزایمر از زمان آغازش تأثیرات فزاینده ای داشته است. با این حال، بدنامی و ناآگاهی پیرامون زوال عقل کماکان یک مشکل جهانی است که اقدام جهانی را می طلبد. اغلب افراد تصور می کنند این بیماری امری طبیعی در روند پیری است.
گرچه این تصور ممکن است درست نباشد، اما بزرگ ترین ریسک فاکتور بیماری آلزایمر افزایش سن است. این نکته را به وضوح در بیماران آلزایمری که اغلب آن ها افراد ۶۵ سال به بالا هستند می توان دید. اما این مسأله سبب نمی شود آلزایمر کاملاً در دسته ی بیماری های مرتبط با پیری قرار گیرد. چون بخش قابل توجهی از بیماران آلزایمری هم کمتر از ۶۵ سال سن دارند.
امسال برای روز جهانی آلزایمر نهادها و افراد علاقمند می توانند با انجمن های آلزایمر کشور خود ارتباط برقرار کرده و در آگاهی بخشی درباره ی این بیماری یاری رسانند.
بیشتر بخوانید:
جوانترها هم به آلزایمر مبتلا میشوند؛ نگاهی به ۱۵ باور اشتباه درباره بیماری آلزایمر
غذاهایی که برای دوری از آلزایمر باید از رژیم غذایی خود حذف کنید
۷ باید و نباید غذایی برای پیشگیری از آلزایمر
آیا آلزایمر با زوال عقل متفاوت است؟
از علائم اولیه بیماری آلزایمر چه می دانید؟
کم خوابی می تواند زمینه ساز ابتلا به آلزایمر باشد
سوفیا؛ دختر ۵ ساله ای که پس از ابتلا به آلزایمر کودکی، توان تکلم و راه رفتن را از دست داده
بدون نظر