در شرایطی که تعداد شهرهای با وضعیت قرمز به بیش از ۳۳ شهر رسیده و برخی گمانه زنی ها در مورد ورود به پیک ششم کرونا وجود دارد، برخی خبرها از ایجاد راهکارهایی برای ممانعت از سفر واکسن نزده ها خبر می دهند. رضا نفیسی مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که از اول آذر ماه با راه اندازی سامانه هوشمند امید، کسانی که واکسن کرونا نزده باشند یا تست پی سی آر آن ها منفی نباشد اجازه سفر را نداشته و در آینده ای نه چندان دور نیز تنها افراد واکسینه شده می توانند به سفر بروند.
رضا نفیسی در مورد جزییات ممنوعیت هوشمند سفر که از ابتدای آذرماه اعمال خواهد شد گفته است: «به زودی سامانه امید راهاندازی میشود و از این طریق همه مردم کنترل خواهند شد و تنها آنهایی که واکسن زده باشند یا تست PCR منفی همراهشان باشد، میتوانند با وسایل حملونقل عمومی به مسافرت بروند، در غیر این صورت از اول آذر ماه اجازه سفر نخواهند داشت». مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی در ادامه افزود: «پیش از این اگر وضعیت کرونایی شهری قرمز یا نارنجی بود، تردد در کل آن شهر ممنوع میشد و این ممنوعیت سفر برای همه افراد، مبتلا یا سالم اعمال میشد اما از آذر ماه ترددها و مسافرتها برای افرادی که دو دز واکسن دریافت کرده باشند یا تست منفی PCR -با مهلتها و تاریخهای ۹۶ ساعته و ۷۲ ساعته اعلام شده- در اختیار داشته باشند، میتوانند سفرهای خارجی یا داخلی را انجام دهند. بنابراین ممنوعیتهای کرونایی هوشمند برای هر یک از افراد بر این اساس اعمال خواهد شد».
نفیسی در مورد سامانه هوشمند امید نیز تصریح کرد: «در سامانه امید میتوانیم افراد مبتلا به کرونا یا مشکوک را شناسایی کنیم و حتی اجازه سفر به آنها را با وسایل نقلیه شخصی ندهیم چرا که در سیستم جدید کاملا قابل مشاهده و رصد هستند و بر این اساس بهتر و کاملتر میتوانیم جلوی شیوع ویروس کرونا را بگیریم». وی در مورد لزوم تزریق واکسن کرونا توسط مردم نیز خاطرنشان کرد: « به زودی پروتکلهای بهداشتی برای سفر و دیگر فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی تغییر خواهد کرد و سختگیرانهتر خواهد شد، به این معنی که در آیندهای نه چندان دور که میزان واکسیناسیون به حد قابل قبولی برسد، تنها افراد واکسینه شده میتوانند به مسافرت بروند و دیگر تست PCR هم کافی نخواهد بود. این مساله سبب میشود که مردم به واکسینه شدن و تضمین سلامت جامعه و در امان ماندن از ویروس کرونا تشویق شوند».
دکتر کمال حیدری معاون وزیر بهداشت نیز در مورد سامانه هوشمند مدیریت کرونا تصریح کرد: «قرار است در این سامانه که وزارت کشور زحمت آن را کشیده است، وزارت بهداشت اطلاعات بیماران و نتایج آزمایشگاهها را بارگذاری کند و اطلاعات آن توسط دستگاههای خصوصی و دولتی قابل بهرهبرداری باشد تا افرادی که واکسن کرونا نزدند و یا بیمار هستند، شناسایی شوند تا هوشمندانه جلوی تردد مبتلایان به کرونا و واکسن نزدهها را بگیریم…سامانه هوشمند مدیریت کرونا بیشتر معطوف به اصناف، خرید بلیط سفر و… است».
بدون نظر