دو زندانی ژاپنی که در انتظار اعدام قرار دارند از دولت این کشور به خاطر سیاست خاصش در قبال محکومین به اعدام که در همان روز اجرای حکم، اعدامشان را به آن ها اطلاع می دهد، شکایت کرده اند. قانون اعلام دیرهنگام اعدام به محکومین به مرگ در ژاپن که گاهی تنها چند ساعت قبل از اعدام صورت می گیرد به گفته وکیل این دو زندانی «غیرانسانی» و «برخلاف قانون اساسی» ژاپن است. یوتاکا اوئدا در این باره به رویترز گفته است: «زندانیان محکوم به اعدام هر روز صبح با این ترس بیدار می شوند که شاید آن روز آخرین روزشان باشد. به شدت غیرانسانی است. در کشورهای دیگر، به زندانیان این فرصت داده می شود که در مورد پایان زندگی شان تفکر کنند و از لحاظ روانی آمادگی پیدا کنند. انگار که ژاپن تا سر حد ممکن تلاش می کند اجازه ندهد کسی از این ماجرا مطلع شود».
مجازات اعدام در ژاپن از طریق دار زدن انجام می شود. ژاپن همچنان یکی از معدود کشورهای پیشرفته و صنعتی است که در کنار ایالات متحده به صورت قانونی مجازات اعدام را اجرا می کند. گروه های حقوق بشری پیش از این نیز قانون اعدام در ژاپن را به خاطر مخفی نگه داشته شدن تا آخرین لحظات مورد انتقاد قرار داده بودند. همچنین در برخی از موارد تنها بعد از اعدام است که اعضای خانواده فرد اعدام شده در جریان ماجرا قرار می گیرند. شکایت این دو زندانی محکوم به مرگ در ژاپن روز پنج شنبه گذشته در دادگاهی منطقه ای در شهر غربی اوزاکا به ثبت رسید. در این شکواییه آمده است که اطلاع اجرای حکم اعدام به محکومان در همان روز غیرقانونی است زیرا امکان اعتراض و درخواست تجدید نظر را نمی دهد و دو زندانی مذکور خواستار دریافت ۲۲ میلیون ین معادل ۱۹۳,۰۰۰ دلار شده اند.
وکیل این دو زندانی گفته است: «ژاپن در این زمینه حقیقتاً از جامعه بین المللی عقب است. دولت مرکزی گفته است که این کار برای جلوگیری از رنج کشیدن محکومان پیش از اعدامشان است اما این منطقی نیست و یک مشکل بزرگ است». وی همچنین مدعی است که هیچ قانونی در این کشور وجود ندارد که اطلاع رسانی دیرهنگام به محکومین به مرگ را اجباری کرده باشد و بدین ترتیب اوئدا منتظر پاسخ دولت دولت و فشار عمومی بیشتر در این ماجراست. وزارت دادگستری ژاپن تاکنون به این ماجرا واکنشی نشان داده اما در حال حاضر ۱۱۲ محکوم به مرگ در این کشور در انتظار اجرای حکمشان قرار دارند، اگر چه نزدیک به دو سال است که در ژاپن هیچ اعدامی انجام نشده است. نتایج نظرسنجی ها نشان می دهد که اکثریت مردم ژاپن و بخش های دیگری از جنوب شرق آسیا موافق انجام حکم اعدام هستند که اغلب با جرائمی مانند قتل یا قاچاق مواد مخدر مرتبط است.
سنگاپور می گوید که هفته آینده یک مرد دارای نارسایی ذهنی را به خاطر وارد کردن مقادیر اندکی هرویین به کشور در بیش از یک دهه قبل، اعدام خواهد کرد. در سال ۲۰۱۴ بود که ایوائو هاکامادا پس از ۴۵ سال انتظار برای اعدام، بالاخره آزاد شد در حالی که دادگاه حکم داده بود نیروهای پلیس برای محکوم کردن وی از اسناد ساختگی و جعلی استفاده کرده اند. هاکامادا که یک بوکسور حرفه ای بود در سال ۱۹۶۸ و به خاطر قتل رییس یک شرکت، همسر و دو فرزندش در سال قبل، گناهکار شناخته شده و به اعدام محکوم شده بود.
گروه های حقوق بشر و عفو بین الملل و …. برای ژاپن و آمریکا خفه شدند ؟؟؟
فقط برای ایران صداشون بلند میشه ؟!!!