اولین شهر شناور جهان در حال ساخته شدن در کره جنوبی است. این پروژه که قرار است سال ۲۰۲۵ تکمیل شود، به عنوان راهی برای حل بحران بالا آمدن سطح آب دریاها، مورد استقبال سازمان ملل قرار گرفته است. شهر شناور کره جنوبی در سواحل شهر بوسان در حال ساخت بوده و از یک سری جزیره تشکیل شده که با بالا آمدن سطح آب دریا بالا آمده و نسبت به سیل و امواج مقاوم هستند. طراحان این شهر شناور امیدوارند که خلق چنین شهرهایی باعث شود بتوان از پنل های خورشیدی برای تامین برق استفاده کرده و شهر مذکور نیز علاوه بر دارا بودن چنین قابلیتی، توانایی تامین غذا و آب آشامیدنی خود را داراست.
این پروژه در قالب یک همکاری با سازمان ملل در پروژه موسوم به UN-Habitat آغاز شده است، پروژه ای که در بیش از ۹۰ کشور جهان به دنبال پیدا کردن راه های بهتری برای زندگی در شهرهاست. بوسان بیش از ۳.۴ میلیون نفر جمعیت داشته و یکی از شلوغ ترین بنادر کشتیرانی در جهان را در خود دارد. این بدان معناست که مهندسان و سازندگان محلی تجربه زیادی در زمینه ساخت و ساز در داخل آب دارند. شهرهای ساحلی مانند بوسان به طور خاص در مقابل بالا آمدن سطح آب دریا که در نتیجه گرمایش جهانی ایجاد شده، آسیب پذیر هستند. دانشمندان برآورد کرده اند که سطح دریاها تا سال ۲۱۰۰ بیش از یک متر بالا خواهد آمد که زندگی میلیون ها نفر را در سراسر جهان و به طور ویژه در شهرهای ساحلی تحت تاثیر قرار خواهد داد.
کره جنوبی نیز یکی از کشورهایی است که در مقابل بلایای طبیعی متعدد آسیب پذیر است، از جمله طوفان، سیل، خشکسالی، رانش زمین، بوران، سونامی و زمین لرزه. این کشور امیدوار است که پروژه شهر شناور بوسان بتواند در برابر این معضلات مقاومت کند زیرا این شهرها با استفاده از لنگرهای خاص به سطح دریا متصل شده اند. ساخت و ساز در شهر شناور بوسان بیش از ۱۵۰ میلیون پوند بودجه داشته و می تواند بیش از ۱۰,۰۰۰ نفر را در خود جای دهد.
بدون نظر