چرا مدت ها طول می کشد تا بفهمیم سویه اومیکرون کرونا چقدر خطرناک است؟

چرا مدت ها طول می کشد تا بفهمیم سویه اومیکرون کرونا چقدر خطرناک است؟

هفته ی گذشته به محض اعلام انتشار یک سویه ی جدید و دردسرساز ویروس کرونا در آفریقا، دانشمندان دست به کار شدند.

تا سازمان جهانی بهداشت نام این سویه ی جدید را اومیکرون بگذارد، تیم های متعدد محققان در آزمایشگاه های نقاط مختلف دنیا همگی مشغول یک کار شده بودند و آن ها تغییرات ژنتیکی ای که اومیکرون را به عضو جدید خانواده ی ویروس کرونا بدل ساخته، شناسایی کردند.

گرچه بسیاری از این جهش ها مشابه سویه های دیگر بود، اما دانشمندان هنوز مطمئن نیستند این جهش ها تفاوت مهمی در اومیکرون در مقایسه با سایر سویه ها، به ویژه سویه ی بسیار غالب دلتا، ایجاد کرده باشد.

به هفته ها آزمایش نیاز است تا دانشمندان متوجه شوند این جهش ها چه قدرت مهمی به سویه اومیکرون بخشیده، البته اگر اصلاً قدرتی بخشیده باشد.

دانشمندان در این مدت آنچه در دنیای واقعی رخ می دهد را زیر نظر خواهند داشت. بر روی نمونه های گرفته شده از بیماران آزمایش خواهند کرد، ژنوم آن ها را به دنبال ردی از عفونت که اومیکرون عاملش بوده باشد بررسی خواهند کرد و خواهند دید که آیا نمونه های بیشتری اومیکرون از آب درمی آید.

آن ها همچنین خواهند دید که آیا ابتلا به اومیکرون منجر به بیماری شدیدتری می شود و آیا احتمال ابتلا به اومیکرون در مقایسه با سایر سویه ها در افرادی که به طور کامل واکسینه شده اند بیشتر است.

انجام چنین آزمایشاتی می تواند ماه ها طول کشد.

سخنگوی شرکت آسترازنکا روز جمعه اعلام کرد در حال انجام تحقیق در کشورهایی مثل بوتسوانا و اسواتینی هستند که سویه اومیکرون در آن ها شناسایی شده تا برای ساخت واکسن در برابر این سویه ی جدید اطلاعات جمع آوری کنند.

اما کار آن ها به اینجا ختم نمی شود.

شرکت های تولید واکسن خون گرفته شده از داوطلبان واکسینه شده و تازه بهبودیافتگان کرونا را با نمونه های سویه ی جدید یا یک ویروس آزمایشگاهی که به آن شبه ویروس گفته می شود هم ترکیب می کنند تا ببینند که آیا سلول های ایمنی و پروتئین ها فعالیت خنثی کننده در برابر سویه جدید دارند.

سرم های خونی حاوی آنتی بادی و سلول های B و T هستند که کار دشوار ایمن سازی بدن را برعهده دارند.

دانشمندان با همین روش نشان دادند که واکسن ها احتمالاً از مردم در برابر عفونت محافظت می کنند. به علاوه همین روش بود که نشان داد واکسن ها در برابر سویه های آلفا، بتا، گاما و دلتا کارساز هستند و ایمنی ناشی از واکسن ها به مرور زمان کاهش می یابد. این شیوه نیز تا مشخص شدن نتیجه چند هفته ای به زمان نیاز دارد.

فایزر و شرکت همکارش بایو ان تک، مادرنا و جانسون اند جانسون، همگی اعلام کرده اند که این آزمایشات را برای سویه ی جدید کرونا شروع کرده اند.

و حالا انتظار می رود طی هفته های آتی دانشمندان با استفاده از این تکنیک های آزمایشگاهی و شواهد و مدارک به دست آمده از دنیای واقعی، مردم جهان را از میزان خطرناک بودن سویه اومیکرون مطلع سازند.

منبع: cnn
بدون نظر

ورود