سازمان امور مالیاتی در ابلاغیه ای به اتاق اصناف ایران، از واحدهای صنفی طلا، جواهر و پلاتین فروش خواسته تا ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را از مشتریان دریافت کنند.
اتاق اصناف ایران در بیانیه ای که روز گذشته منتشر شد اعلام کرد قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده خرید طلا، جواهر و پلاتین از ۱۳ دی ماه لازم الاجرا و این رقم از مشتریان دریافت خواهد شد.
لازم به ذکر است، پس از چند سال تلاش برای حذف مالیات از اصل مبلغ طلا، در تیرماه امسال، نهایتا این قانون مصوب شد و ۹ درصد مالیات خرید طلا دیگر تنها به سود و اجرت طلا تعلق گرفت و اصل طلا از این مالیات معاف شد. در این رابطه برخی اعلام کردند که از این پس در خرید طلا بایستی دقت کرد تا واحدهای فروش مالیات ۹ درصدی را بر روی قیمت اصلی طلا حساب نکنند.
طی سال های گذشته طیف وسیعی از مالیات ها توسط دولت وضع شده، از جمله مالیات بر سکه طلا که طی سه سال گذشته به صورت جهشی افزایش یافته است.
امسال دولت مقرر کرده است که از دارندگان ۵ تا ۱۵ سکه، به ازای هر قطعه سکه ۹۶۰ هزار تومان، برای ۱۵ تا ۲۵ سکه به ازای هر قطعه سکه ۱.۲۸ میلیون تومان و نسبت به مازاد ۲۵ سکه تا میزان ۱۰۵ سکه به ازای هر قطعه سکه ۱.۶ میلیون تومان مالیات گرفته شود. این ارقام طی سه سال گذشته تقریبا ۱۰ برابر شده است.
دولت همچنین سال ۹۸ دارندگان کمتر از ۲۰ سکه را معاف از مالیات کرده بود، اما پارسال این رقم به ۱۰ سکه و امسال به ۵ سکه کاهش یافت.
قیمت سکه بهار آزادی نیز به خاطر سقوط ارزش ریال و وضع مالیات بر سکه، از ۱.۵ میلیون تومان در سال ۹۷ به نزدیک ۱۳ میلیون تومان اوج گرفته است.
آمارهای شورای جهانی طلا نشان میدهد که طی سه سال گذشته خرید سکه در ایران به شدت افت کرده است.
این گزارش میگوید خرید شمش و سکه طلا در ایران طی ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۱۸ بالای ۴۵ تن بود، اما در دور مشابه سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ترتیب به ۳۱.۱ تن و ۲۸.۲ تن کاهش یافت و در ۹ ماهه ابتدایی امسال به ۱۷.۴ تن سقوط کرده است.
طی سالهای گذشته با افت ارزش ریال، بسیاری از مردم برای حفظ سرمایه های خود به بازار سکه روی آوردند، اما اخذ مالیات بر سکه توسط دولت، رغبت مردم به خرید سکه را کاهش داد.
در خصوص جواهرات، آمارهای شورای جهانی طلا نشان میدهد در ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۱ ایرانیها ۱۹.۳ تن جواهرات طلا خریداری کردهاند که ۳۲ درصد بیشتر از دور مشابه پارسال است. جواهرات برعکس سکه و شمش جنبه سرمایهگذاری ندارد و به نظر میرسد علت رشد مصرف آن مربوط به برچیده شدن محدودیتهای اجتماعی ناشی از کرونا باشد.
خرید جواهرات توسط ایرانیها اگرچه نسبت به دور مشابه پارسال یک سوم افزایش داشته، اما نسبت به دور مشابه سالهای قبل از کرونا به شدت افت کرده است.
در ۹ ماهه ابتدایی سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ ایرانیها به ترتیب ۲۹.۶ تن، ۲۱.۸ تن و ۲۳.۷ تن جواهرات طلا خریداری کرده بودند.
دولت در نظر دارد برای بودجه سال آینده، درآمدهای مالیاتی خود را ۴۴ درصد افزایش دهد.
والا تا حالا هم مالیات رو طلا فروشیها از مای مشتری میگرفتن فقط فکر کنم ۷ درصد بود الان رسمیش کردن که رسما طلا فروش مای مشتری رو بچاپه؟!!!؟؟
دقیقاً خبر رو برعکس کار کردید، مالیات بر ارزش افزوده از روی طلا برداشته شد و فقط به کارمزد و اجرت تعلق میگیره.