چین در حال توسعه یک موتور موشک مافوق صوت هسته ای با برد ۶,۰۰۰ مایل (۹,۶۰۰ کیلومتر) است که ظاهراً از یک طرح رها شده ناسا الهام گرفته شده است. تیم تحقیقاتی چینی یک نمونه اولیه را بر اساس طراحی خاص محققان آژانس فضایی آمریکا که دو دهه پیش رها شده بود، ساخته و تست کرده است. بیشتر موشک های مافوق صوت دارای موتوری هستند که در قسمت شکم آن ها قرار دارد. اما پرنده موسوم به Two-Stage Vehicle (TSV) از دو موتور مجزا در دو سمت خود استفاده می کرده است. این طرح توسط مینگ هان تانگ، محققی چینی-آمریکایی که در اواخر دهه ۱۹۹۰ در سمتِ مهندس ارشد در برنامه هایپرسونیک ناسا فعالیت می کرد، پیشنهاد شده بود.
این موتورها می توانند به حالت سرعت بالا تغییر کارکرد داده و به سرعتی بیش از ۵ برابر سرعت صوت برسند. اما برنامه Boeing Manta X-47C که هدف آن تست طرح ارائه شده توسط تانگ بود، در اوایل دهه ۲۰۰۰ و به دلیل هزینه بالایش کنار گذاشته شد. در سرعت های پایین، موتورها به عنوان موتورهای توربینی معمولی جت کار می کردند اما به دلیل نداشتن قطعات متحرک، این ساختاربندی خاص باعث می شد که این موشک بتواند به سرعت به حالت سرعت بالا تغییر حالت داده و به سرعتی ۵ برابر سرعت صوت دست یابد.
اما در دنیای امروزی که چین به سرعت در حال افزایش توان نظامی و سبقت گرفتن از ایالات متحده در این زمینه است، پول اهمیت زیادی ندارد به ویژه اگر چنین سلاحی بتواند دولت کمونیست چین را در رقابت نظامی از ایالات متحده پیش بیندازد. بدین ترتیب، پروفسور تان هویجون و همکارانش در دانشگاه علوم هوانوردی و فضایی نانجیانگ در استان شرقی جیانگسو، یک ماشین اولیه بر اساس طرح تانگ ساخته اند که توجهات بسیاری را جلب کرده زیرا «درک مکانیزیم کار آن می تواند راهنمایی بسیار مهمی برای توسعه هواپیماهای مافوق صوت و موتور آن ها باشد».
این اتفاق تازه در شرایطی است که چین به تازگی یک موشک مافوق صوت را آزمایش کرده که می تواند به دور زمین بچرخد، آزمایشی که مقامات نظامی و اطلاعاتی ارشد ایالات متحده را هراسان کرده است. این موشک دارای کلاهک هسته ای در تست صورت گرفته در ماه آگوست تنها چند مایل دورتر از محل دقیق هدفش، به زمین اصابت کرد. موشک های مافوق صوت دستکم ۵ برابر سرعت صوت حرکت کرده و می توانند به برد ۱,۵۰۰ مایلی نیز دست یابند.
عکس مربوط به نمونه اولیه چین اشکال داره و فقط یک صفحه سفیده
برای من که تو دوتا پروژه بزرگ صنعتی با چینی ها کارکردم و خساست و تنگ نظری شون رو در انتقال معلومات دیدم این مقاله از این نظر جالبه که یکی از نو آوری های چینی ها با اطلاعات یک طرح کنسل شده ۲۰ سال پیش ناسا ست اونوقت ما پولمون رو داریم خرج اینا می کنیم …