هر زمان که یک تحقیق جدید در مورد تغییرات اقلیمی منتشر می شود، رسانه های خبری تیتر اصلی خود را به این موضوع اختصاص می دهند یا توییت هایی با موضوع تغییرات اقلیمی دست به دست می شود، یک جعبه فولادی غول پیکر در یک زمین گرانیتی در ایالت تاسمانی در استرالیا، همه آن ها را ضبط خواهد کرد. با دیوارهای ضخیم و فولادی، باتری و پنل هایش خورشیدی اش، این جعبه بزرگ به نام جعبه سیاه زمین (Earth’s Black Box) شناخته می شود، به طور کامل در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم بوده و به همین دلیل حتی بعد از نابودی بشر نیز سالم باقی خواهد ماند. سازندگان این سازه فولادی که به اندازه یک اتوبوس است، امیدوارند تا تمدن های آینده از چگونگی شکل گیری بحران اقلیمی در زمین در نتیجه اقدامات بشر مطلع شده و علت ناکامی انسان در حل این بحران را به آن ها اطلاع دهد.
جاناتان کیبون، هنرمند و مدیر مجموعه هنری Glue Society که در ساخت جعبه سیاه زمین مشارکت داشته می گوید: «این جعبه به عنوان یک دفتر کل مستقل و غیرقابل تخریب در مورد سلامت سیاره ما عمل خواهد کرد. و امیدواریم که این جعبه باعث جلب توجه رهبران جهان و الهام بخش عمل و واکنش در عموم جمعیت زمین شود». در حالی که ساخت این جعبه سیاه تا سال آینده میلادی تکمیل نمی شود، هارد درایوهای به کار رفته در ساختار آن، از قبل و از زمان انجام نشست اقلیمی COP26 در گلاسکو، اسکاتلند به ضبط یافته های الگوریتم محور و گفتگوها در مورد تغییرات اقلیمی پرداخته است. محققان دانشگاه تاسمانی و کمپانی Clemenger BBDO که از مشارکت کنندگان در این پروژه هستند، در بیانیه خود نوشته اند: «جعبه سیاه زمین هر گامی که به سمت این فاجعه برمی داریم را ثبت خواهد کرد. صدها مجموعه داده، ارزیابی و گفتگو مربوط به سلامت کره زمین به طور مداوم برای نسل های آینده گردآوری شده و به شکلی ایمن ذخیره خواهد شد».
این مونولیت ساخته شده از فولاد، تمامی بحث ها و محصولات مربوط به تغییرات اقلیمی از گذشته، حال و آینده را در خود ذخیره خواهد کرد، از تغییرات دمایی در خاک و دریا تا میزان اسیدی شدن آب اقیانوس ها، میزان گازهای گلخانه ای در اتمسفر، جمعیت کره زمین، مصرف انرژی، هزینه های نظامی، تغییرات سیاستی و غیره. سازندگان جعبه سیاه زمین بر این باورند که این جعبه ظرفیت کافی برای ثبت و ذخیره داده های کافی در سه تا ۵ دهه آینده را خواهد داشت.
بدون نظر