خوابیدن در محیط های پر سر و صدا کار هر کس نیست! آیا می دانید چگونه بر کابوس محیطی پر سر و صدا که شما را بیدار نگه می دارد غلبه کنید و راحت بخوابید؟ اگر مشکل به خواب رفتن در مکان هایی را دارید که پر از صداهای مزاحم است، خواندن این مطلب روزیاتو را از دست ندهید.
نیمه های شب شده، اما هنوز نخوابیدید! مدام در رختخواب غلت می زنید و از این رو به اون رو می شوید و تیک تیک ساعت هم بدجور رو مختان است! همین صدایی که شاید در طول روز نشنوید یا متوجه آن نباشید، درست موقع خوابیدن میتواند شما و هر کس دیگری را مضطرب کند. هدر دادن ساعات اولیه شب یا نزدیک خروس خوان صبح می تواند خیلی آزاردهنده باشد؛ آن هم وقتی می دانید که باید صبح زود از خواب بیدار شوید.
یکی از موانع کلیدی خواب خوب، محیط پر سر و صدا است. سر و صدا تاثیر زیادی بر خواب دارد. خواه صدا از قطاری باشد که به طور معمول از کنار خانه شما می گذرد، پرندگانی که آواز سر میدهند یا همسایه های پر سر و صدا که اصلا مراعات ساعت را نمی کنند… اما با این همه سر و صدای جورواجور چه کار می شود کرد؟
چند راهکار برای حذف سر و صدای محیط
ایجاد فضای اتاق خوابی که برای خواب آرام در شب مفید باشد، “بخش مهمی از بهداشت خواب خوب” است. یکی از راههای انجام این کار اضافه کردن وسایل نرم به اتاق خوابتان است؛ چیزهایی مانند فرش، مبلمان و پردههای ضخیم. صدا از سطوح سخت طنین انداز می شود و توسط سطوح نرم جذب می شود.
نصب پنجره های عایق صدا و درزگیری هر گونه شکاف هوا در پنجره ها نیز برای دور شدن از صداهای بیرون مفید خواهد بود. یک راه حل سریع و آسان، گوشگیرها یا هدفون های حذف نویز هستند که می توانند مفید واقع شوند. گزینه دیگر دستگاه نویز سفید است که می تواند به ساکت کردن صداهای دیگر کمک کند.
رسیدگی به مشکلات خواب می تواند به بهبود سلامت شما کمک کند. در غیر این صورت، ممکن است مشکلات دراز مدت و کوتاه مدت برای سلامتی شما رخ دهد.
صداهای شبانه، حتی آنهایی که شما را از خواب بیدار نمی کنند، ممکن است باعث ایجاد خواب پراکنده در شب شوند. صداهایی که شما را از خواب بیدار نمی کنند، با تغییر زمانی که ما در مراحل خاصی از خواب می گذرانیم، اثرات ناخودآگاه بر خواب می گذارند.
مراحل خواب
خواب دو مرحله اصلی دارد؛ اولی به عنوان دوره های “سبک تر” از خواب توصیف می شود و مرحله دیگر به دنبال آن “خواب عمیق (موج آهسته) و حرکت سریع چشم (REM)” است.
اگر محیط پر سر و صدا باشد، ممکن است باعث قطع شدن امواج آهسته و خواب REM شود و همچنین تولید هورمون هایی مانند آدرنالین و کورتیزول را افزایش دهد. چنین هورمون هایی می توانند ضربان قلب و فشار خون را افزایش دهند.
اثرات کوتاه مدت محیط پر سر و صدا که شما را در طول شب بیدار نگه می دارد شامل موارد زیر است:
- خواب آلودگی
- تحریک پذیری
- سلامت روانی ضعیف تر
اثرات طولانی مدت اختلال و قطع خواب می تواند شامل موارد زیر باشد:
- فشار خون بالا
- بیماری قلبی
- افزایش وزن
- دیابت نوع ۲
- سرطان
واضح است که خواب با کیفیت برای سلامتی کلی مهم است. بیشتر ما برای عملکرد درست به حدود هشت ساعت خواب با کیفیت در شبانهروز نیاز داریم – اما برخی بیشتر و برخی کمتر نیاز دارند.
نکته مهم این است که بفهمید چقدر به خواب نیاز دارید و سپس برای رسیدن به آن تلاش کنید. در صورتی که با احساس خستگی از خواب بیدار می شوید و می خواهید فرصتی برای چرت زدن داشته باشید، به احتمال زیاد خواب کافی ندارید. اگر به اندازه کافی نخوابید، تنها یک راه برای جبران وجود دارد و آن خواب بیشتر است.
پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید:
با این روش عجیب به جنگ بی خوابی بروید
«تور اتوبوس خواب» در هنگ کنگ؛ ۵۱ دلار برای یک خواب راحت ۵ ساعته
۱۰ فیلم به شدت ترسناک با موضوع حمله به خانه که باعث می شوند با چراغ روشن بخوابید
شب ها ساعت ۱۰ بخوابید تا بیماری قلبی نگیرید
خواب ما بر نحوه راه رفتن مان هم اثر می گذارد
راهکارهایی برای مهار اضطراب شبانه و داشتن خوابی بهتر
۷ عادت نادرست که نمیگذارند خواب راحتی داشته باشید
با خواب آورهای طبیعی آشنا شوید
بدون نظر