پس از سال‌ها انتظار تلسکوپ جیمز وب امروز به فضا پرتاب شد

پس از سال‌ها انتظار تلسکوپ جیمز وب امروز به فضا پرتاب شد

پس از مدت ها انتظار زمان آغاز ماموریت تلسکوپ فضایی جیمز وب فرا رسید. جیمز وب پروژه ای به مدیریت ناسا و مشارکت سازمان های فضایی اروپا و کانادا است. این تلسکوپ برای جا شدن درون موشک تا شده و به همین خاطر پس از پرتاب، یک ماه نخست در فضا را در یک فرآیند پیچیده، صرف باز کردن خود خواهد کرد. جیمز وب در حین باز کردن خود همزمان به پیشروی به سوی مقصد نهایی اش در فاصله ی ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین خواهد رفت.

دانشمندان امیدوارند تا اواسط سال ۲۰۲۲، این تلسکوپ مشاهدات خود از منظومه ی شمسی و کهکشان های بسیار دور دست را آغاز کند. تلسکوپ جیمز وب برای رصد آسمان در نور فروسرخ طراحی شده و این قابلیت به دانشمندان برای مطالعه ی آغاز جهان هستی کمک خواهد کرد.

تلسکوپ جیمز وب

این تلسکوپ فضایی یکی از مورد انتظارترین پروژه های تاریخ با محوریت فضا محسوب می شود و تا رسیدن به سکوی پرتاب راه پر فراز و نشیبی را پیمود. در ابتدا قرار بود تلسکوپ جیمز وب در سال ۲۰۰۷ به فضا پرتاب شود اما طی سال های گذشته با تاخیرهای بسیار و افزایش هزینه های فراوان مواجه شد.

در سال ۲۰۱۸ پیش بینی شده بود که تلسکوپ در ماه مارس ۲۰۲۱ پرتاب شود اما به خاطر همه گیری کرونا این امر به پاییز امسال موکول شد. مشکلات فنی و نگرانی های موجود در مورد وضعیت آب و هوا نیز باعث شدند که چندین بار پرتاب این تلسکوپ به تاخیر بیفتد. اما سرانجام انتظارها به پایان رسید و تلسکوپ جیمز وب در تاریخ ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱ یعنی امروز از پایگاه فضایی گویان به فضا پرتاب شد.

تلسکوپ جیمز وب

این تلسکوپ فضایی به افتخاز جیمز ای. وب که بین سال های ۱۹۶۱ و ۱۹۶۸ به عنوان مدیر ناسا با این سازمان به همکاری پرداخته بود و در برنامه فضایی آپولو نقش مهمی داشت، به نام وی نام گذاری شده است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب نصف هابل وزن دارد اما قرار است در فواصلی بسیار دورتر از هابل جانشین آن شود تا حساسیت و وضوح بیشتری را فراهم کند و گستره ی وسیعی از تحقیقات در زمینه های کیهان شناسی و نجوم را امکان پذیر سازد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب چهار هدف اساسی دارد: ۱- جستجوی نور از اولین ستارگان و کهکشان هایی که پس از «انفجار بزرگ» در کیهان شکل گرفتند ۲- درک شکل گیری ستارگان و منظومه های سیاره ای ۳- بررسی شکل گیری و تکامل کهکشان ها و ۴- مطالعه ی سیستم های سیاره ای و خاستگاه پیدایش زندگی

این که تا چه اندازه این تلسکوپ در تحقق اهدافش موفق خواهد بود، باید صبر کرد و دید…

بیشتر بخوانید:

مجموعه ای از بهترین تصاویری که تاکنون توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده است

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود