منوچهر آریان پور صاحب فرهنگ آریان پور در سن ۹۲ سالگی در ایالات متحده درگذشت. آریان پور فرهنگ نویس و مترجم معروف ایرانی که روز دوشنبه دی ماه درگذشت، در تاریخ هفتم شهریور سال ۱۳۰۸ در کاشان به دنیا آمده و به کمک پدرش توانسته بود مدرسه عالی ترجمه را در سال ۱۳۴۸ بنیان نهاد. پدر او عباس آریان پور نیز یک مترجم، فرهنگ نویس و رییس مدرسه عالی ترجمه بود. منوچهر آریان پور تحصیلات ابتدایی خود را در شهرهای اصفهان، آبادان، مشهد و تهران گذراند و در سال ۱۳۲۹ از مدرسه البرز دیپلم گرفته و در رشته زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه تهران پذیرفته و پس از سه سال فارغ التحصیل شد.
او در ادامه مدرک فوق لیسانس خود را از دانشگاه کلرادو آمریکا گرفته و دکترای خود را نیز در رشته زبان و ادبیات انگلیسی کسب کرد. سال ۱۳۳۷ بود که آریان پور به ایران بازگشت و رییس دارالترجمه بانک توسعه صنعت و معدن شد و همزمان در دانشسرای عالی با مقام استادیاری به تدریس پرداخت. سه سال بعد بار دیگر به آمریکا رفته و در دانشگاه هایی بوناویستا و میزوری به تدریس پردخت. او در سال ۱۳۴۹ به ایران بازگشت و تا پیروزی انقلاب اسلامی قائم مقام و مدرس مدرسه عالی ترجمه ماند. پس از انقلاب، منوچهر آریان پور بار دیگر به آمریکا رفته و در دانشگاه بوناویستا به تدریس زبان و ادبیات انگلیسی ادامه داد و نهایتاً در سال ۱۹۹۵ بازنشسته شد.
مجموعه کتابهای فرهنگ پیشرو آریان پور مشتمل بر فرهنگهای هفت جلدی انگلیسی به فارسی، چهار جلدی فارسی به انگلیسی، دو جلدی گسترده، یک جلدی فراگیر تنها برخی از آثار منتشر شده از آریان پور است. منوچهر آریان پور از سالها پیش در کار فرهنگ نویسی دوزبانه با پدرش همکاری داشت و فرهنگ نامههایی با نام هردوی آنها منتشر شده است. سپس، بهطور مستقل، بهکار فرهنگ نویسی دو زبانۀ انگلیسی و فارسی براساس فرهنگ Webster’s new world ۱۹۹۷ و تألیف و نشر آن پرداخت.
منوچهر آریان پور در سال ۱۳۷۸ کل اموال موروثی خاندان آریان پور کاشانی را به دانشگاه کاشان هدیه کرد. ارزش این اموال که شامل چند واحد مسکونی، باغ، زمین و مرکز آموزش عالی است، در آن زمان بیش از ۱۰ میلیارد تومان برآورد میشد. وی همچنین حق تألیف کتابهای خود را پس از مرگ به این دانشگاه واگذار کرده بود. وی همچنین حقتألیف کتابهای خود را پس از مرگ به این دانشگاه واگذار کرده بود. از آثار مرحوم منوچهر آریان پور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
فرهنگ پیشرو آریان پور انگلیسی ـ فارسی (۱جلدی، ۱۳۷۷)
فرهنگ پیشرو آریان پور (۶جلدی، با همکاری بهرام دلگشایی، ۱۳۷۷)
فرهنگ زودآموز پیشرو آریان پور (۱۳۷۸)
فرهنگ گستردۀ دانشگاهی پیشرو آریان پور (۲جلدی، ۱۳۷۹)
فرهنگ هدیه پیشرو آریان پور (۱۳۷۹)
فرهنگ همراه پیشرو آریان پور (۱۳۷۸)
فرهنگ همسفر پیشرو آریان پور (۱۳۷۸)
روحشان شاد . من از بچگی که کلاس زبان می رفتم ، انگلیسی رو با فرهنگ آریان پور یاد گرفتم .
واقعاً آدم بزرگ و انسان مفیدی در جامعه ما بوده. خدا بیامرزدش. همین امثال ایشون هستند که باعث رشد و پیشرفت کشور ما و بالا بردن اون به مدارج عالی تر شدن.