واکسن های کرونا از قرار معلوم زمان پریود شدن زنان را اندکی تغییر می دهند و این تأثیر معمولاً جزئی و موقت است. این نتیجه ی پژوهشی است که محققان آمریکایی بر روی ۴ هزار شهروند آمریکایی انجام دادند که از یک اپلیکیشن جلوگیری از بارداری استفاده می کردند.
محققان پس از مقایسه ی زنان واکسینه شده و زنان واکسینه نشده پی بردند آن هایی که واکسن دریافت کرده بودند، اندکی دیرتر از معمول (کمتر از یک روز) پریود شده بودند. طول پریود آن ها تغییری نکرده بود و در عرض یکی دو ماه نیز زمان پریود شدن آن ها به حالت قبل بازگشته بود.
این یافته ها نشان می دهد واکسن کرونا خطری ندارد، چرا که جا به جایی اندک پریود از منظر پزشکی خطرساز نیست.
نتایج این پژوهش نشان داد پریود برخی زنانی پس از دریافت واکسن دستخوش تغییر می شود اما به گفته ی محققان، علت آن هنوز روشن نیست.
دکتر آلیسون ادلمن، متخصص زنان و زایمان در دانشگاه سلامت و دانش ِ ایالت اورگن ِ آمریکا، گفت: «زنان باید این اطلاعات را داشته باشند تا بدانند که وقتی واکسن می زنند چه چیزی در انتظارشان است. این مسأله به ویژه در مورد زنانی صدق می کند که ممکن است قصد بارداری یا جلوگیری از آن را داشته باشند و هر گونه تغییری در زمان پریود شدن ممکن است برای آن ها مشکل ساز شود.»
نتایج تحقیق درمورد همه ی زنان صدق نمی کند
از آنجایی که در این تحقیق تنها به بررسی کاربران یک اپلیکیشن جلوگیری از بارداری خاص پرداخته شده، نتایج آن نمی تواند لزوماً درمورد همه ی زنان صدق کند، از جمله آن هایی که از روش های ضد بارداری مثل قرص یا آییودی استفاده می کنند. به علاوه، محققان متوجه شدند کاربران اپلیکیشن بارداری مذکور، اغلب سفید پوست و دارای تحصیلات دانشگاهی بودند و شاخص توده بدنی (BMI) پایینی داشتند.
این تحقیق به بررسی مشکلات احتمالی در خارج دوران پریود هم نپرداخته بود، مثل تأثیر واکسن های کرونا بر سندرم پیش از قاعدگی یا لکه بینی، مواردی که تاکنون از سوی زنان برخی گزارش شده است.
و گرچه، به طور کلی، واکسن های کرونا اثر چندانی بر زنان حاضر در این پژوهش نداشتند، اما تأثیر واکسن در برخی زنان چشمگیر بود، به طوری که برخی با تأخیری ۸ روزه در پریود خود مواجه شده بودند.
روشن نیست چرا واکسن کرونا ممکن است تغییر اندکی در زمان پریود شدن ایجاد کند
نظریه هایی در اینباره مطرح شده که ممکن است به توضیح این مسأله کمک کند.
به گفته ی دکتر کلی کالول، متخصص زنان و زایمان در سن دیگو، یکی از آن ها این است که واکسن بر بدن فشار وارد می آورد.
او در اینباره گفته: «واکسن باید به بدن فشار آورد تا آنتی بادی ها تولید شوند و چرخه های قاعدگی از فشارهایی که به بدن وارد می شود تأثیر زیادی می گیرند. این اتفاق ممکن است با واکسن های دیگر هم رخ دهد.» به گفته ی کالول، در گذشته واکسیناسیونی به گستردگی واکسیناسیون کرونا انجام نشده بود و شبکه های اجتماعی هم وجود نداشتند تا این پرسش به روشنی حالا مطرح شود.
دکتر جن گانتر، متخصص زنان و زایمان نیز گفته به گمان او تغییرات گزارش شده در پریود زنان به تأثیر پاسخ ایمنی بدن به واکسن بر روی آندومتر یا همان لایه ی پوشاننده ی رحم مربوط است که در دوران پریود ضخامت بیشتری می یابد.
با این حال، روشن است که به تحقیقات بیشتری در این خصوص نیاز است. در عین حال، به گفته ی متخصصان، زنان باید هر گونه تغییری در چرخه ی قاعدگی خود را که بعد از یک یا دو پریود به حالت عادی بازنگشت، با پزشک خود در میان بگذارند . چرا که ممکن است علت آن مشکل دیگری همچون تنبلی تخمدان، کم کاری یا پرکاری تیروئید و پلیپ یا فیبروئید رحم باشد.
واقعا کرونا روی قاعدگی تاثیر داره .من الان دوسال واکسن زدم نظم بدن منا بهم ریخته .به جای هر ۲۸ روز یکبار قاعدگی منظم ،شده هر ۱۵ روز و الکی فقط لکه است نمیفهمم نماز بخونم یانه .هرکی نزده کلا نزنه خیلی مزخرفه