در پانزدهمین دوره حراج تهران که روز جمعه ۲۴ دی ماه ۱۴۰۰ برگزار شد مجسمه شاعر نشسته از پرویز تناولی به قیمت ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون به فروش رسید. در مجموع حراج تهران بیش از ۱۵۸ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان برای خرید آثار هنری هزینه شد. مراسم پانزدهمین دوره حراج تهران با اجرای حسین پاکدل و حضور مدیر حراج تهران، علیرضا سمیع آذر با رعابت پروتکل های بهداشتی در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار شد. مجسمه شاعر نشسته پرویز تناولی گرانقیمت ترین اثر هنری است که تاکنون در این حراج به فروش می رسد در حالی که در حراج سیزدهم، اثری از آیدین آغداشلو به قیمت ۱۲ میلیارد تومان به فروش رسیده بود.
دومین اثر گرانقیمت این حراج نیز اثری از منیر فرمانفرماییان به نام شیراز بود که به قیمت ۱۳ میلیارد تومان فروش رفت. سومین اثر گرانقیمت پانزدهمین دوره حراج تهران نیز اثری بدون عنوان از سهراب سپهری بود که ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به فروش رسید. تابلو «لا+لا+صر» حسین زندهرودی به قیمت ۱۱ میلیارد در جایگاه چهارم و اثری دیگری از سهراب سپهری به قیمت ۶ میلیارد در جایگاه پنجم گرانترین آثار پانزدهمین حراج تهران قرار گرفتند. تمامی آثار شامل ۵۹ اثر نقاشی، ۸ مجسمه و ۱۳ تابلو نقاشیخط بودند که همگی به فروش رفته و این موضوع مبین استقبال مجموعه داران هنری از آثار هنرمندان ایرانی بود.
در این حراج آثاری از هنرمندان سرشناس ایرانی مانند سهراب سپهری، پرویز تناولی، بهمن محصص، حسین زندهرودی، منیر فرمانفرماییان، محمد احصائی، منصور قندریز و غیره عرضه شده بود. یکی از ویژگی های خاص پانزدهمین حراج تهران فروش نیمی از آثار با قیمت هایی بیش از حداکثر برآوردهای کارشناسی بود و سایر آثار نیز بر اساس قیمت های کارشناسی شده در میان حداقل و حداکثر تعیینشده به فروش رسیدند. نکته دیگر اینکه در این دوره از حراج تهران ۳۵ اثر با ارزش بیش از یک میلیارد تومان برآورد قیمت به مجموعه داران ایرانی پیشنهاد شد که در نهایت ۳۸ اثر، یعنی نیمی از آثار به قیمتی بیش از یک میلیاردی چکش خوردند.
در ادامه آثار گرانقیمت به فروش رفته در حراجی تهران نیز به ترتیب تابلو بدون عنوان بهمن محصص به قیمت ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، تابلویی بدون عنوان از کوروش شیشهگران ۵ میلیارد تومان، «ترکیببندی» اثر منصور قندریز به قیمت ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون، تابلویی بدون عنوان از فریده لاشایی ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و اثر «قاصدک» از محمد احصائی به مبلغ ۴ میلیارد تومان چکش خوردند. ارزان ترین آثار به فروش رفته در این حراجی نیز به ترتیب تابلو «آدم و حوا» رضا بانگیز ۲۶۰ میلیون تومان، اثری از مجموعه «پنجرههای روز» پرییوش گنجی ۲۶۰ میلیون، تابلویی از احمد اسفندیاری ۱۹۰ میلیون، نقاشی از مجموعه «بیا تا گل برافشانیم» همایون سلیمی ۱۶۰ میلیون و اثر« پل عبور محبت به قلب دوست» عنایت الله نظری نوری به مبلغ ۱۲۰ میلیون بودند.
ماشالا مبارک خریداران نوش جانشون دنیای فراوانیه
میشه یکم درباره این اثر گرانبها توضیح بدین مثلا سوراخ های بالا ی کار نشانه چی هستن؟؟؟
یا کل اثر چطور به شاعر نشسته تعبیر میشه؟
نظرم چی شد
اینم یه جور کلاهبرداری، هر جور حساب کنی پولش صد ملیون نمیشه،ملت عادت دارن یکی رو بزرگ کنن الکی،اونوقت از کنارش نون بخورن،یا مرده پرستی کنن
درود . این عکسی که گذاشتین همون مجسمه شاعر نشسته اس ؟
این که شبیه واشر سرسیلندره . ۱۴ میلیارد !!
نمیدونم پول بادآورده دارن یا پولشویی میکنن .. اینهمه بچه کار توی زباله دونی ها زجر میکشن یه عده از این خرجا میکنن .
همش پولشویی رانت اختلاس! چند نفر سر سپرده انتخاب میشن با هماهنگی بزرگ میشن رقم های بالا بخشی از این رقم هم ممکنه هرگز بهشون داده نشه اما هر چقدر هم بدن برای اینا با این کارای بدرد نخورشون غنیمته! خداییش اون کار شاعر نشسته یعنی چی؟ که ۱۴ میلیارد یا اون کار شیراز کدوم بخشش هنریه! من خودم هر وقت مداد دستمه گوشه روزنامه یا هرکاغذی از این طرحها میکشم! خلاصه این وسط میلیاردها پول جابه جا میشه کلی ادم از خودشون به نون ونوا میرسند واز همین پولا برعلیه ملت ودولت استفاده میشه! ننگ بر این هنرمند ان! بعد موقع نذری عاشورا وسفر اربعین ومکه واجب یاد فقرا میافتن! یکی بگه توکه ۱۱ میلیارد یه کاغذو فروختی برو پولشو بده فقیر
فراستی راست میگفت نه اینا اثر هنری بودند نه اونایی که خریدند هنر شناس. ن کشور ما سازوکار قیمت گداری حراج رو بلده