ولادیمیر پوتین در فرمانی استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت شناخت

ولادیمیر پوتین در فرمانی استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت شناخت

ولادیمیر پوتین بعد از سخنرانی اش در مورد به رسمیت شناختن مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین و اینکه این مناطق به «به روسیه تعلق دارند» دستور ورود نیروهای روسی در قالب نیروهای حافظ صلح را به مناطق شرقی اوکراین صادر کرد. با امضای فرمان به رسمیت شناختن استقلال این دو منطقه جدایی طلب در اوکراین، امیدها برای صلح در اوکراین تقریباً به پایان می رسد. این اتفاق در حالی است که حتی پیش از پایان نشست خبری پوتین نیز ستونی از نیروهای روسی وارد دونتسک شده بودند. با امضای فرمان به رسمیت شناختن مناطق جدایی طلب اوکراین، روسیه به اولین کشوری تبدیل می شود که این دو منطقه کوچک در شرق اوکراین را به رسمیت می شناسد و بدین ترتیب دونتسک و لوهانسک نیز به سرنوشت کریمه دچار شدند.

ماجرای استقلال لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین چیست؟

در آخرین پاراگراف از فرمان خود به پارلمان، پوتین دستور داده است که نیروهای روسی مسئولیت «فراهم کردن صلح در منطقه جمهوری مردمی دونتسک و لوهانسک» را بر عهده بگیرند. پارلمان روسیه همچنین از برنامه این کشور برای ساخت پایگاه های نطامی در مناطق دونتسک و لوهانسک در طی ۱۰ سال آینده خبر داده است. این فرمان پوتین سیلی دیگری بر صورت طرف های غربی بود که می خواستند در آستانه نشست او با جو بایدن، به راه حلی دیپلماتیک برای حل و فصل بحران اخیر بین روسیه و اوکراین دست یابند. دولت بریتانیا امروز جلسه کبرا تشکیل داده تا به این مسئله واکنش نشان داده و تحریم های سختگیرانه علیه مسکو را بررسی کند. پوتین در سخنرانی خود ناتو را مسبب وضع و بحران کنونی دانسته و این نهاد را تهدیدی ماهوی علیه روسیه دانسته است. پوتین مدعی شد که ایالات متحده سلاح های زیادی را به اوکراین تزریق کرده و کیف را به ساخت «سلاح های کشتار جمعی» متهم کرد.

ماجرای استقلال لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین چیست؟

او مدعی شد که اوکراین بخشی از روسیه بوده و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، زمین های تاریخی روسیه را به ارث برده و اکنون به تهدیدی علیه این کشور تبدیل شده است. جو بایدن نیز به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک توسط ولادیمیر پوتین را محکوم کرده و دستور داده که شرکت های آمریکایی اجازه تجارت و سرمایه گذاری در این دو منطقه را ندارند. پوتین در صحبت های خود چنین گفته است: «کسانی که در مسر خشونت، خونریزی و بی قانونی گام برداشته و هیچ راه حل دیگری غیر از راه حل نظامی برای مسئله دونبال نشناخته و نمی شناسند. بدین ترتیب ضروری می دانم که تصمیمی که باید خیلی پیش تر گرفته شده را اعلام کرده و به سرعت استقلال و حاکمیت جمهوری مردمی دونتسک و جمهوری مردمی لوهانسک را به رسمیت بشناسم. از پارلمان فدرال فدراسیون روسیه می خواهم که از این تصمیم پشتیبانی کند و سپس معاهداتی مبنی بر دوستی و همکاری مشترک با هر یک از این جمهوری ها منعقد کند».

ماجرای استقلال لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین چیست؟

پوتین خطاب به دولت اوکراین نیز چنین گفت: «اگر اوکراین قرار باشد به ناتو بپیوندد این موضوع تهدیدی مستقیم برای امنیت روسیه خواهد بود. اوکراین کنونی کاملاً توسط روسیه خلق شده است، دقیق تر بگویم، توسط بلشویک ها، روس های کمونیست. این فرآیند بلافاصله پس از انقلاب ۱۹۱۷ رخ داد… در نتیجه سیاست بلشویکی، اوکراینِ اتحاد جماهیر شوروی سر برآورد که امروز با دلایل متقن اوکراینِ ولادیمیر ایلیچ لنین نامیده می شود. او خالق و معمار اوکراین است. این موضوع به طول کامل بر اساس اسناد آرشیوی تایید شده است و اکنون نوادگان قدرشناس او، مجسمه های یادبود لنین در اوکراین را نابود کرده اند. این چیزی است که کمونیست زدایی می نامند. آیا شما دنبال کمونیست زدایی هستید؟ خب ما با این موضوع مشکلی نداریم. اما همانطور که می گویند، در نیمه راه متوقف شدن ضروری نیست ما آماده ایم که به شما نشان دهیم کمونیست زدایی واقعی چه معنایی دارد… اوکراین هیچگاه سنت حکومتی واقعی را نداشته است».

ماجرای استقلال لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین چیست؟

ماجرای استقلال لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین چیست؟

ماجرای دونتسک و لوهانسک از کجا آغاز شد؟

وقتی در فوریه ۲۰۱۴ رییس جمهور وقت اوکراین که مورد حمایت روسیه بود، در نتیجه اعتراضات گسترده مردمی از مقام خود کناره گیری کرد، روسیه شبه جزیره کریمه را به خاک خود ملحق کرد. از آن به بعد بود که روسیه از تلاش های استقلال طلبانه و نظامی منطقه شرقی اوکراین که با نام دونباس شناخته شده و ساکنان آن عمدتاً روسی زبان هستند حمایت می کند. در آوریل ۲۰۱۴ بود که شبه نظامیان مورد حمایت روسیه ساختمان های دولتی در منطقه دونتسک و لوهانسک را به تصرف خود در آوردند و جمهوری های مردمی (خلق) را تشکیل دادند که از آن زمان تاکنون با نیروهای اوکراینی درگیر هستند. ماه بعد بود که انتخاباتی مشهور برگزار کرده و به استقلال خود و درخواست پیوستن به روسیه رأی دادند. البته روسیه تاکنون الحاق این دو منطقه به روسیه را به طور رسمی نپذیرفته اما از آن ها به عنوان ابزاری برای ضعیف نگه داشتن دولت اوکراین و جلوگیری از پیوستن این کشور به ناتو استفاده کرده است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود