طرح جدید مجلس علیه فضای مجازی؛ تولید محتوا در یوتیوب و توییتر جرم تلقی خواهد شد!

طرح جدید مجلس علیه فضای مجازی؛ تولید محتوا در یوتیوب و توییتر جرم تلقی خواهد شد!

فضای مجازی و قانون گذاری برای آن این روزها حسابی داغ شده است. طرحی با عنوان الحاق یک ماده به قانون ممنوعیت به کار گیری تجهیزات دریافت از ماهواره در دستور کار مجلس قرار گرفته که اگر تصویب شود، تولید محتوا در پلتفرم هایی همچون یوتیوب و توییتر هم می تواند جرم تلقی شود. طبق این طرح، هر نوع همکاری و تهیه محتوا برای پلتفرم های غیر مجاز، عملی مجرمانه است.

طی این طرح، قرار است ماده ای به قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره مصوب ۱۳۷۳/۱۱/۲۳ الحاق شود.

ماده ی الحاقی بدین شرح است: «تبلیغ هرگونه کالا، خدمات و آثار هنری ایرانی از طریق شبکه ها، رسانه ها، بسترها و پلتفرم ‌های غیرمجاز (اعم از ماهواره ای یا بر بستر پهن‌باند) که فهرست آن توسط کارگروه تخصصی ماهواره متشکل از نمایندگان سازمان صدا و سیما، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دادستانی کل کشور هر سه ماه یک بار اعلام می ‌گردد، ممنوع است. متخلف از این حکم حسب مورد به یکی از مجازات های درجه ۵ تا ۷ مقرر در مواد (۱۹) و (۲۰) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱ محکوم می‌ شوند.»

در تبصره ۷ این طرح آمده: «هر نوع همکاری با شبکه ها، رسانه ها و پلتفرم‌ های موضوع ماده این قانون، به منظور تامین و تولید محتوا (نوشتاری، دیداری و شنیداری) از مرحله نگارش تا ساخت و پخش توسط هر تبعه ایرانی در قالب تهیه‌ کنندگی، بازیگری، کارگردانی، تصویر برداری، اجرا، صداگذاری، نویسندگی، تهیه موسیقی، تدوین، ساخت برنامه و آگهی و امثال آن، به میزان حسب مورد به یکی از مجازات های درجه ۵ تا ۷ مقرر در مواد (۱۹) و (۲۰) قانون مجازات اسلامی محکوم می شوند.»

فضای مجازی طرخ صیانت

در بخش دلایل توجیهی این طرح چنین ذکر شده است: «قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره مصوب ۱۳۷۳ صرفاً منع استفاده از شبکه های ماهواره ای در بُعد سخت افزاری را بیان می کند؛ چرا که در قانون مذکور به صراحت آمده است: “ورود، توزیع و استفاده از تجهیزات دریافت ماهواره ممنوع است.” از سوی دیگر، در شرایط فعلی، با حجم گسترده همکاری تبلیغات در شبکه های ماهواره ای مواجه هستیم و با نواقصی که در این قانون وجود دارد امکان پیگیری قضایی از اشخاص حقیقی و حقوقی که در بُعد نرم افزاری اقدام به تبلیغات و همکاری با شبکه های فارسی زبان معاند می کنند وجود ندارد. لذا در ماده واحده ذیل، سعی شده خلأهای موجود در قانون صدر الاشاره رفع شود و با در نظر گرفتن ضمانت اجراهای متناسب، زمینه سوء استفاده در زمینه محدود نماید.»

جدای از این طرح جدید، مدتی است که «طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» که به «طرح صیانت» شهرت یافته، میان موافقان و مخالفان، بحث و گاه حتی جدل به راه انداخته است. موافقان، این طرح را وسیله ای برای سر و سامان دادن به شبکه های مجازی خارجی می دانند و مخالفان، توجیهی برای مسدود و محدودسازی اینترنت.

در همین حال، برخی کاربران فضای مجازی به ادبیات بعضاً توهین آمیز برخی طرفداران طرح صیانت خرده گرفته اند. توییت مهرداد ویس کرمی، یکی از نماینده های موافق طرح صیانت را مشاهده می کنید:

نماینده مجلس

از قرار معلوم بخشی از مجلس، اصرار دارد که این طرح یا طرح های مشابه را هر طور شده به تصویب برساند.

بیشتر بخوانید:

همه اتفاقاتی که از دیروز در مورد طرح صیانت افتاد؛ از تصویب کلیات تا ابطال + ویدیو

مطالب مرتبط
یک نظر

ورود

  • میم مرداد ۲, ۱۴۰۱

    ‘i fo,vdk fhfh ;,kdh ;dvl j, l[gs , rhk,k , ila
    بنظرم که خیلی بی مبالاتیه این نوع تصمیم گیری