۱۲ نوع سلاح موثر و قدرتمندی که کشورهای عضو ناتو تاکنون در اختیار اوکراین قرار داده اند

۱۲ نوع سلاح موثر و قدرتمندی که کشورهای عضو ناتو تاکنون در اختیار اوکراین قرار داده اند

در تلاش برای تقویت ابزارهای دفاعی اوکراین در مقابل حمله روسیه، اعضای ناتو و دیگر کشورهای غربی در حال ارسال مقادیر زیادی سلاح برای این کشور هستند. تاکنون سلاح های ارسالی از غرب به اوکراین شامل سلاح های سبک و موشک هایی بوده که برای نابود کردن تانک ها و جنگنده های روسی طراحی شده اند و نشان داده اند که توانسته اند خطوط دفاعی اوکراینی ها را قوی تر کرده و به مدافعان امکان داده تا نهایت استفاده را از نمایش ضعیف ارتش روسیه در این جنگ ببرند.

همچنین در روزهای اخیر بریتانیا و لهستان از برنامه ریزی برای ارسال هواپیماهای جنگی به اوکراین خبر داده اند، همان چیزی که ولادیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین از کشورهای اروپایی خواسته و از کشورهای غربی خواسته بود اگر نمی توانند بر فراز اوکراین منطقه پرواز ممنوع اعلام کنند دستکم هواپیماهای جنگی در اختیار این کشور قرار دهند. در ادامه به سلاح هایی اشاره خواهیم کرد که تا اول مارس از طرف برخی از کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه برای اوکراین ارسال شده یا در مسیر ارسال قرار دارد.

تمام سلاح هایی که غربی ها برای اوکراین ارسال کرده اند

۱- تپانچه و تفنگ های انفرادی

بلژیک (۳,۰۰۰ تفنگ)، جمهوری چک (۳۰,۰۰۰ تپانچه، ۷,۰۰۰ تفنگ)، فنلاند (۲,۵۰۰ تفنگ)، یونان، لیتوانی (مقادیر نامشخصی تپانچه و تفنگ)، پرتغال (مقادیر نامشخصی تفنگ)

تپانچه ها و تفنگ ها اصلی ترین سلاح های سبکی هستند که ارتش ها یا نیروهای زمینی دارند. تفنگ به طور ویژه برای نیروهای پیاده به کار گرفته شده در حالی که تپانچه ها در اختیار افسران، پرسنل خودروها و پرنده های نظامی و پرسنل پزشکی قرار می گیرد. اغلب سلاح های فردی که به اوکراین فرستاده شده احتمالا از نوع کالاشنیکف AK-47 باشد. نیروهای زمینی اوکراین از قبل از تفنگ های دارای الگوی AK استفاده می کردند، میراثی که از عضویت این کشور در اتحاد جماهیر شوروی به جای مانده است.تفنگ هایی که یونان برای اوکراین فرستاده شده همان کالاشنیکف های معمولی هستند. پرتغال نیز تعدادی تفنگ قدیمی G3 برای اوکراین ارسال کرده که با فشنگ های معمولی که در تفنگ های کالاشنیکف استفاده می شود سازگاری ندارد و استفاده چندانی برای نیروهای نظامی اوکراین نیز ندارند.

تمام سلاح هایی که غربی ها برای اوکراین ارسال کرده اند

۲- مسلسل

جمهوری چک (۳,۰۰۰ قبضه) ایتالیا (مقادیر نامشخص)

مسلسل ها سلاح هایی حمایتی هستند که برای تقویت قدرت آتش برای نیروهای زمینی طراحی شده اند و همچنین امکان نصب روی خودروهای زرهی را نیز دارند. بیشتر مسلسل های مدرن دارای کالیبر ۷.۶۲ هستند اما برخی از آن ها، به ویژه مسلسل هایی که روی تانک ها و خودروهای زرهی قرار می گیرند تا کالیبر ۱۲.۷ میلیمتری نیز موجود هستند. این سلاح ها در برابر زره های سبک نیز موثر هستند. ایتالیا هم مسلسل های سبک و هم مسلسل های سنگین براونینگ سنگینی مانند کالیبر .۵۰ از نوع M2 به اوکراین ارسال کرده است.

تمام سلاح هایی که غربی ها برای اوکراین ارسال کرده اند

۳- تفنگ های تک تیرانداز

جمهوری چک (ده ها قبضه)، هلند (۱۰۰ قبضه)

تفنگ های تک تیرانداز یا اسنایپر برای شلیک های دقیق و از فاصله های دورتر از دسترس تفنگ های انفرادی طراحی شده اند. این تفنگ ها نرخ شلیک را فدای دقت و مسافت کرده اند و هدف از استفاده از آن ها از بین بردن اهداف انسانی خاص مانند فرماندهان میدانی و پشتیبانی از سربازان، بیسیم چی ها و غیره است. تفنگ های اسنایپری بزرگتر که به عنوان تفنگ های ضد ماده شناخته می شوند، می توانند با خودروهای زرهی سبک، بیسیم ها، دیش های ماهواره و هواپیماهایی که روی زمین هستند و دیگر اهداف بزرگی که فشنگ های کالیبر .۵۰ یا بزرگتر در آن ها نفوذ می کنند درگیر شوند.

تمام سلاح هایی که غربی ها برای اوکراین ارسال کرده اند

۴- سلاح ضد تانک سبک M-72 یا LAW

استرالیا (تعداد نامشخص)، بلژیک (بیش از دویست قبضه)، دانمارک (بیش از ۲,۷۰۰ قبضه)، فنلاند (۱,۵۰۰ قبضه)، یونان و نروژ (۲,۰۰۰ قبضه)

سلاح ضد تانک سبک M-72 در ابتدا در دهه ۱۹۶۰ به عنوان یک سلاح تک نفره آمریکایی برای از بین بردن زره های دشمن در میدان نبرد توسعه یافت. سلاح ضد تانک LAW دارای یک محفظه لوله ای فایبرگلاس است که دوربینی نیز روی آن نصب شده است. یک راکت ضد تانک ۶۶ میلیمتری داخل آن قرار می گیرد و بعد از پرتاب، لوله پرتاب کننده نیز دور انداخته می شود. تازه ترین نسخه M-72 به نام M-72EC که نسخه تقویت شده است، می تواند تا ۴۵ سانتیمتر در زره همگن گرد نفوذ کند و بدین ترتیب توان از کار انداختن خودروهای زرهی نیروی زمینی روسیه و نقاط کمتر محافظت شده تانک های روسی در کناره ها و عقب آن ها را دارد. سلاح های ضد تانک ارسالی از دانمارک برای اوکراین از نوع M-72EC هستند. فنلاند نیز ۱۵۰۰ راکت ضد تانک سبک برای اوکراین ارسال کرده که ممکن است قدیمی یا از نسخه های جدیدتر باشند.

تمام سلاح هایی که غربی ها برای اوکراین ارسال کرده اند

۵- سلاح ضد تانک سبک نسل جدید یا NLAW

فنلاند (حدود ۱,۵۰۰ قبضه)، لوگزامبورگ (۱۰۰ قبضه)، سوئد (۵,۰۰۰ قبضه)، بریتانیا (۲,۰۰۰ قبضه)

یکی از موفق ترین سلاح ها در میدان نبرد اوکراین سلاح های ضد تانک سبک نسل جدید بوده اند. NLAW  در واقع برادر بزرگ تر M-72 LAW است که از قطر لوله بیشتر و کلاهک بزرگتری برخوردار است در حالی که از همان سیستم راکتی یکبار مصرف استفاده می کند. همانند برادر کوچکترش، سلاح ضد تانک سبک نسل جدید فاقد سیستم هدایت است. سلاح دوش پرتاب NLAW توسط کمپانی سوئدی Saab طراحی و ساخته شده و وزن آن ۲۷ پوند (۱۲.۲۵ کیلوگرم) است و برد آن نیز ۶۵ تا ۲۶۰۰ فوت (۲۰ تا ۷۹۲.۵ متر) است. کمپانی Saab مدعی است که NLAW  می تواند هر گونه تانک مدرن سنگینی را نابود کند. به جای حمله رو در رو و مستقیم به تانک، NLAW به سمت بالای تانک رفته و سپس خرج انفجاری قابل توجهش بالای در تانک که زره ضعیف تری دارد منفجر می شود. پس از پرتاب، لوله پرتاب NLAW نیز دور انداخته می شود.

تمام سلاح هایی که غربی ها برای اوکراین ارسال کرده اند

۶- تفنگ بدون لگد ۸۴ میلیمتری گارل گوستاو

استرالیا (تعداد نامشخص)، کانادا (۱۰۰ قبضه)

یکی از قدیمی ترین و موثرترین سلاح های ضد تانک موجود تفنگ بدون لگد ۸۴ میلیمتری کارل گوستاو ( Carl Gustav) است که یک سلاح سوئدی است. این سلاح از لوله پرتاب دوربین دار قابل استفاده مجدد تشکیل شده که توانایی شلیک کردن پرتابه های ۸۴ میلیمتری ضد سنگر، ضد زره، ضد نفر را دارد. کارل گوستاو می تواند تا مسافت بیش از ۴۰۰ متری نیز با خودروهای زرهی دشمن درگیر شود. ارتش ایالات متحده از کارل گوستاو در نقش پشتیبانی از نیروهای پیاده استفاده می کند. کانادا قرار است ۱۰۰ قبضه کار گوستاو همراه با ۲۰۰۰ گلوله ۸۴ میلیمتری در اختیار اوکراین قرار دهد. استرایا نیز قول ارسال سلاح های ضد زره به اوکراین داده و کارل گوستاو نیز در اختیار ارتش این کشور هست.

تمام سلاح هایی که غربی ها برای اوکراین ارسال کرده اند

۷- راکت انداز ضد تانک سبک پنزرفاوست-۳

آلمان (۱,۰۰۰ قبضه)، ایتالیا (تعداد نامشخص)، هلند (۵۰ قبضه)

سلام ضد تانک Panzerfaust 3 جانشین مدرن سلاح Panzerfaust  (به معنای مشت تانک) است که در دوران جنگ جهانی دوم به کار گرفته شد. این سلاح طوری طراحی شده تا نیروهای پیاده آلمانی یک پرتاب کننده راکت با قابلیت استفاده مجدد در اختیار داشته باشند که بتوانند تانک ها و خودروهای زرهی دشمن را نابود کنند. پنزرفاوست مانند کارل گوستاو یک سلاح ضد تانک سبک است که از محفظه پرتاب دوبین دار قابل استفاده مجدد استفاده می کند. برخلاف سلاح سوئدی اما Panzerfaust 3 راکت های واقعی پرتاب می کند. راکت های Panzerfaust 3 دارای قطر ۱۱۰ میلیمتری هستند که آن ها را از M-72 LAW بسیار بزرگ تر می سازد. در نتیجه، می توانند به مقدار قابل توجهی در زره نفوذ کرده که در مورد صفحات زره فولادی تا ۸۰ سانتیمتر نیز می رسد. برخلاف بسیاری از دیگر سلاح های ضد تانک، پنزرفاوست می تواند از فضاهای بسته مانند اتاقی در داخل یک ساختمان نیز شلیک شود بدون این که جان افراد حاضر در اتاق و پشت قبضه به خاطر آتش عقبه به خطر بیفتد.

تمام سلاح هایی که غربی ها برای اوکراین ارسال کرده اند

۸-موشک ضد تانک برد متوسط جاولین FGM-48

استرالیا، استونی، لیتوانی، لتونی، بریتانیا (همگی تعداد نامشخص)، ایالات متحده (بیش از ۳۵۰ قبضه)

در دهه ۱۹۹۰، ارتش ایالات متحده موشک ضد تانک جاولین (Javelin) را به عنوان نسل جدید سلاح های ضد تانک برد متوسط به کار گرفت. از آن زمان به بعد، این سلاح ضد تانک کارآمد در تعداد زیاد به کشورهای عضو ناتو ارسال شده و پیش از حمله اخیر روسیه به اوکراین نیز برای کیف ارسال گردید. جاولین از دو بخش تشکیل شده است: واحد فرماندهی پرتاب و خشاب یکبارمصرف و عایق شده کارخانه ای موشک. خشاب موشک به واحد فرماندهی پرتاب متصل شده که به سرباز امکان می دهند نه تنها هر تانکی را هدف قرار دهد بلکه نوع حمله را نیز مشخص نماید. زمانی که موشک پرتاب شد، اپراتور می تواند خشاب خالی را دور بیندازد و یک خشاب دیگر جای گذاری کند.

جاولین می توانند از بالا یا از روبرو با تانک ها درگیر شود و ماده انفجاری فشرده و شکل داری را از بالا به سمت برجک تانک پرتاب نماید. برد این موشک ۲,۵۰۰ متر عنوان شده و توانایی نفوذ تا ۸۰ سانتیمتر در ذره تانک را داراست. کلاهک موشک ضد تانک جاولین اگر چه قوی ترین موشک ضد تانک موجود نیست اما دقت و کارآیی بالایی در نابود کردن تانک در حالت حمله از بالا دارد. ایالات متحده به ارسال سیستم جاولین برای اوکراین ادامه خواهد داد. بریتانیا نیز از قبل سیستم های ضد تانک NLAW را برای این کشور ارسال کرده بود اما به نظر می رسد قصد ارسال سیستم جاولین را نیز داشته باشد.

تمام سلاح هایی که غربی ها برای اوکراین ارسال کرده اند

۹- سلاح های ضد تانک متفرقه

ایتالیا و یونان (تعداد نامشخص)

یونان گفته است که برای اوکراین پرتابگرهای راکتی قابل حمل فرستاده اما هیچ اطلاعاتی در مورد نوع آن ها در دسترس نیست. ایتالیا نیز سلاح های ضد تانک برای اوکراین ارسال کرده که می توانند از نوع Panzerfaust 3 یا نمونه های قدیمی موشک های ضد تانک میان برد میلان باشد. میلان نوعی موشک ضد تانک مربوط به دوره جنگ سرد است که برد آن به ۲,۰۰۰ متر می رسد و امکان نصب دوربین دید در شب تصویر گرمایی MIRA نیز روی آن وجود دارد.

تمام سلاح هایی که غربی ها برای اوکراین ارسال کرده اند

۱۰- سیستم دفاع هوایی دوش پرتاب استینگر FIM-92

دانمارک (حدود ۳۰۰ قبضه)، آلمان (۵۰۰ قبضه)، هلند (۲۰۰ قبضه)، استونی، ایتالیا، لتونی و لیتوانی (همگی تعداد نامشخص)

موشک استینگر ( Stinger) یک سیستم دفاع هوایی دوش پرتاب است که همانند موشک جاولین از واحد کنترل فرماندهی و موشک های جدای کارخانه ای سود می برد. استینگر می تواند به کمک ردپای مادون قرمز یا ماوراء بنفش روی هواپیماهای بال ثابت، هلیکوپترها و پهپادها قفل کرده و در فاصله ای تا ۳ مایل (حدود ۵ کیلومتر) با اهداف هوایی درگیر شود. حامیان غربی اوکراین بیش از ۱۰۰۰ قبضه سیستم استینگر برای این کشور فرستاده یا در دست ارسال دارند. در شرایطی که نیروهای روسی پروازهای بسیار کمتری در مقایسه با انتظارات انجام داده اند، هنوز استفاده زیادی از سیستم استینگر توسط اوکراینی ها دیده نشده است. اما کارشناسان نظامی بر این باورند که روسیه مقادیر زیادی سلاح هدایت شده به سمت اوکراین پرتاب کرده و بزودی مجبور خواهد شد دست به پرتاب بمب های بی هدف از ارتفاعات پایینتر کند که آن ها را در برد سیستم استینگر قرار خواهد داد. کشورهای لتونی، استونی و لیتوانی همگی تعداد نامشخصی از این سلاح را قبل از شروع جنگ روسیه و اوکراین به کیف ارسال کرده اند.

تمام سلاح هایی که غربی ها برای اوکراین ارسال کرده اند

۱۱- توپخانه

استونی (۶ قبضه)، ایتالیا (تعداد قبضه های نامشخص)

ناتو و کشورهای عضو اتحادیه اروپا تعداد محدودی سلاح های توپخانه ای در اختیار اوکراین قرار داده اند و تمرکز اصلی شان را روی سلاح های با دقت شبه لیزری مانند سلاح های ضد تانک و ضد هوایی قرار داده اند تا قدرت اصلی نیروهای روسی که همان قدرت هوایی شان است را تضعیف کنند. همچنین سیستم توپخانه ای سنگین تر و بزرگ تر بوده و در صورتی که مرتب و در فاصله های کوتاه تغییر موقعیت ندهد، به سرعت کشف شده و نابود خواهد شد. ایتالیا تعداد نامشخصی خمپاره، احتمالا ۸۱ میلیمتری یا ۱۲۰ میلیمتری سنگین و نیمه سنگین در اختیار اوکراین قرار داده است. استونی نیز قرار است شش قبضه هوویتزر ۱۲۲ میلمتری D-30 کششی به اوکراین ارسال کند. ارسال این سلاح ها در ابتدا با مخالفت آلمان متوقف شد، کشوری که این سلاح ها را به استونی اهدا کرده بود و در انتقال آن ها قدرت وتو داشت.

۱۲- پهپادهای بیرقدار تی بی-۲

ترکیه (تعداد نامشخص)

پهپادهای بیرقدار یا بایراکتار تی بی ۲ (Bayraktar TB2) پهپادهایی ساخت ترکیه هستند که در جنگ ارمنستان و جمهوری آذربایجان قابلیت خود را ثابت کرده و پس از این جنگ بود که تعداد دستکم ۴۰ فروند از آن ها توسط اوکراین خریداری شد و حدود نیمی از آن ها نیز تا قبل از تهاجم روسیه، تحویل این کشور گردید. در روزهای اخیر اوکراین اعلام کرده است که مقادیر دیگری از پهپادهای بیرقدار را دریافت کرده و نیروهای اوکراینی به شکلی موثر از آن ها برای انهدام کاروان های خودرویی روسی و سیستم های مهم آن ها استفاده کرده اند. پهپاد بایراکتار تی بی ۲ تا ۲۴ ساعت می تواند در آسمان ماندده و سقف پرواز آن به ۲۵,۰۰۰ پا می رسد.

در صورتی که شرایط آب و هوایی مناسب باشد، امکان هدایت این پهپاد تا فاصله ۱۸۵ مایلی نیز توسط خلبان از راه دور ممکن است. طراحی پهپاد بیرقدار که به معنای پرچمدار است به سلجوق بیرقدار دانشجوی سابق MIT و داماد رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه نسبت داده شده هر چند این موضوع تاکنون تایید نشده است. پهپاد ترکیه ای بیرقدار تی بی ۲ (Bayraktar TB2) که به موشک های هدایت لیزری MAM ساخت اسراییل مجهز شده است. بیرقدار از نوع پهپادهای با ارتفاع پروازی متوسط است که می تواند برای مدت های طولانی پرواز کند و می توان از آن برای ماموریت های جاسوسی، پایش و حمله به اهداف زمینی استفاده کرد. این پهپاد مسلح ۶.۵ متر طول و ۳.۲ متر ارتفاع داشته و طول بین دو بال آن به ۱۲ متر می رسد.

وزن خالی پهپاد بیرق دار ۴۲۰ کیلوگرم بوده اما در حالت مسلح، حداکثر وزن آن می تواند به ۵۵۰ کیلوگرم نیز برسد. این پهپاد تهاجمی از یک موتور Rotax 912 استفاده می کند که تا ۱۰۵ اسب بخار توان دارد. حداکثر سرعت پهپاد بیرقدار بیش از ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت و حداکثر برد آن نیز ۶۰۰۰ کیلومتر است. این هواپیمای بدون سرنشین می تواند تا ارتفاع ۸.۲ کیلومتری نیز بالا برود و توانایی پرواز بی وقفه تا ۲۴ ساعت را داراست. تمامی بخش های حیاتی این پهپا مانند سیستم کنترل پرواز، سیستم جی پی اس و سیستم های بلند شدن و فرود خودکار در داخل ترکیه تولید می شوند. حداکثر وزن سلاح هایی که بیرقدار می تواند حمل کند ۶۵ کیلوگرم است که عموماً از چهار موشک اسراییلی MAM-C یا MAM-L تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید:

بمب ترموباریک چیست؟ بمب های خفه کننده روسی در راه اوکراین + ویدیو

مقایسه قدرت نظامی روسیه و اوکراین در بخش نیروی های زمینی و هوایی

منبع:
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۵ نظر

ورود

  • مارکوپولو اسفند ۱۷, ۱۴۰۰

    نوبت به نیروی دفاعی ایران که میرسه،موشک أخ وبدمیشه!یک عده هم که می گفتند جهان امروز،جهان تعامل وگفتگوهست!و دیگه تواین دنیای قانون جنگل،ایران نبایدموشک داشته باشه اماجالبه تصاویروپوسترمریم مقدس هست که درجنگ اوکراین آمده وموشک ضدزره جاولین درآغوش گرفته،اینجابرای اروپاییها موشک«مقدس»میشه!جالبه همون کشورهاکه به صدام سلاح های ممنوعه شیمیایی می دادندتابرعلیه ایران درجنگ استفاده ومردم سه شهرکردنشین کرکوک واربیل وحلبچه قتل عام بشن توسط کشورآلمان که عمدابه عراق سلاح شیمیایی داد،همون ایرانی که درزمان جنگ بادست خالی دفاع کرد دربرابرصدام که باجدبدترین سلاح های دنیا،یکدفعه ویهو به ایران حمله کرد

  • ارژنگ اسفند ۱۷, ۱۴۰۰

    موشک فقط برای ایران اخه ، برای اروپایی های چشم آبی خوب میشه .

    • مارکوپولو اسفند ۲۰, ۱۴۰۰

      ودست همون حکومت تروریستی موشک بده که یک هواپیمای مسافربری راباموشک ناوجنگی«وینسنس»بزنه،بعدیکسال بعداز جنایتش این حکومت تروریست بیادبه فرمانده همون ناوجنگی که درخلیج فارس این جنایت رومرتکب شدمدال افتخار گردنش آویزون کنه!

  • حامد اسفند ۱۷, ۱۴۰۰

    بله موشک دست یه حکومت تروریست بده
    مثل چاقو دست یه دیوانه

  • avvvvab اسفند ۱۹, ۱۴۰۰

    بنزین هم آبکی است بلکه سردتر
    همه مخلصانه میکوشند با بنزین آتش جنگ را خاموش کنند! حیف که شعله‌ورتر میشود
    گویا صحنۀ جنگ، نمایشگاه و فروشگاه جنگ‌افزار است
    و السلام