۱۰ باور رایج اما غلط درباره یائسگی که باید آن ها را فراموش کرد

۱۰ باور رایج اما غلط درباره یائسگی که باید آن ها را فراموش کرد

یائسگی جزئی عادی از زندگی هر زنی است و به طور طبیعی رخ می دهد. این اتفاق با بالا رفتن سن و به طور دقیق تر، با کاهش سطح هورمون استروژن در بدن رخ می دهد. با این حال، اگر دچار علائمی شوید که تحمل آن ها دشوار باشد، باید به پزشک مراجعه کنید.

در ادامه از باورهای رایج اما غلطی خواهیم گفت که درباره ی یائسگی زنان وجود دارد.

۱- اگر دچار گرگرفتگی، اختلال حافظه یا افزایش وزن شدید، یعنی یائسه شده اید

باورهای اشتباه درباره یائسگی

چون که برخی زنان در دوران یائسگی دچار گرگرفتگی می شوند، لزوماً به این معنی نیست که شما هم همینگونه خواهید بود. در حقیقت، گرگرفتگی یا دیگر علائم ناخوشایند یائسگی ممکن است قبل از یائسگی در مرحله ای موسوم به پیش‌یائسگی رخ دهند.

به همین ترتیب، یائسگی باعث افزایش وزن و اختلال حافظه نمی شود. بالا رفتن وزن یا فراموشکاری هایتان احتمالاً به خاطر عوامل محیطی و بالا رفتن سن است.

۲- همه ی زنان در ۵۰ سالگی یائسه می شوند

باورهای اشتباه درباره یائسگی

در ۳۰ سالگی هم می توان یائسه شد. همه چیز به داروهای مورد مصرف تان، سیگاری بودن یا نبودن تان، عمل های جراحی که تاکنون داشته اید و اندکی هم ژنتیک تان، بستگی دارد. گرچه سن معمول یائسگی ۵۱ سالگی است اما زن ها می توانند در دهه ی ۴۰ زندگی خود هم یائسه شوند.

۳- وقتی یائسه شوید دیگر خبری از دردهای پریودی نخواهد بود

باورهای اشتباه درباره یائسگی

درست پیش از یائسه شدن ممکن است حتی وقت هایی که پریود نشدید، در ناحیه ی لگن دچار درد و انقباض شوید. بافت های ماهیچه ای اجزای سازنده ی رحم هستند و می توانند منقبض شوند و تجربه ی ناخوشایندی را رقم زنند. با این حال، برای تسکین این درد همیشه گزینه ی استفاده از کیسه ی آب گرم را در اختیار دارید. اگر درد غیر قابل تحمل بود، توصیه می شود به پزشک مراجعه کنید.

۴- در دوره ی پیش‌یائسگی بارداری ممکن نیست

باورهای اشتباه درباره یائسگی

درست است که هر چه سن بالاتر رود احتمال بارداری کمتر می شود، اما بدن زنان تا درست پیش از یائسه شدن آن ها به تخمک گذاری ادامه می دهد، حتی اگر در این مدت چند باری پریود نشوند. بنابراین بعد از ۴۵ سالگی هم باید به استفاده از روش های ضد بارداری ادامه دهید.

شما باید مراقب باشید چون بارداری در سنین بالاتر می تواند خطرناک باشد، به ویژه برای زنانی که به برخی بیماری ها مبتلا هستند.

۵- یائسگی یک بیماری است

باورهای اشتباه درباره یائسگی

یائسگی یک بیماری نیست، بلکه همچون بلوغ، تنها فصلی از زندگی است. یائسگی آغاز نیمه ی دوم زندگی شما است و باید به دیده ی مثبت به آن نگریست.

۶- اگر چند باری پریود نشدید، یعنی یائسه شده اید

باورهای اشتباه درباره یائسگی

بعد از یک سال پریود نشدن می توان با اطمینان گفت که شما یائسه شده اید، پس صبور باشید و به استفاده از روش های ضد بارداری ادامه دهید. اگر از ۱۲ ماه سال، یک ماه را پریود شدید اما چند ماه را نه، نمی توان با اطمینان گفت که یائسه شده اید یا خیر.

۷- علائم یائسگی ابدی هستند

باورهای اشتباه درباره یائسگی

وقتی یائسه می شوید، سطح هورمون استروژن در بدن تان کاهش می یابد و وقتی هم که این اتفاق رخ دهد، مدتی طول می کشد تا بدن به آن عادت کند چون همه چیز به آرامی رخ می دهد. علائم هم ادامه می یابند اما به طور قطع نه تا ابد!

به طور کلی، علائم یائسگی بیشتر در ابتدا (چند سال ابتدایی) مشکل ساز هستند. این علائم می توانند تا حدود ۴ و نیم سال بعد از آخرین پریود ادامه یابند. حداکثر این زمان ۷ سال است. اما همچون هر چیز دیگری در زندگی، این مسأله هم در هر شخصی متفاوت است و می تواند برای برخی تا مدت کمتری ادامه یابد.

۸- یائسگی باعث افسردگی می شود

باورهای اشتباه درباره یائسگی

تفاوت های زیادی میان افسردگی بالینی و نوسانات خلقی ناشی از یائسگی وجود دارد. افسردگی بالینی یک اختلال نیازمند درمان است اما حالت افسردگی با حس غم و اندوه همراه است.

در صورت تداوم نوسانات خلقی تان باید این مسأله را جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید.

۹- بعد از یائسگی دیگر تلاش برای برخورداری از سلامت بی فایده است

باورهای اشتباه درباره یائسگی

ما باید همواره سلامتی خود را حفظ کنیم و در هر سنی از سلامت برخوردار باشیم. برای این منظور، بسیار مهم است که ویتامین D و کلسیم زیادی دریافت کنید، مصرف مواد مخدر، دخانیات و مشروبات الکلی را کنار بگذارید و به سلامت روانی و عاطفی خود توجه داشته باشید.

۱۰- هورمون درمانی باعث بیماری قلبی و سرطان سینه می شود

باورهای اشتباه درباره یائسگی

یکی از دلایل اصلی بی میلی زنان به استفاده از هورمون درمانی این است که تصور می کنند این روش ممکن است باعث سرطان سینه، بیماری قلبی یا سکته مغزی شود.

با این حال، تحقیقی نشان داد هورمون درمانی فواید زیادی برای زنان بالای ۶۰ سال دارد و زنانی که تا پیش از ۶۰ سالگی این درمان را دریافت نمی کنند، ریسک ابتلا به بیماری قلبی در آن ها بالاتر است.

منبع: brightside
بدون نظر

ورود