جشن ماها شیوراتری چیست و چگونه برگزار می شود؟

جشن ماها شیوراتری چیست و چگونه برگزار می شود؟

ماها شیوراتری (MAHA Shivratri) بزرگترین جشن سالانه هندوهاست. میلیون ها نفر در سراسر جهان گرد هم می آیند تا شب بزرگ شیوا را با روزه، دعا و مراقبه برگزار کنند. ماها شیوراتری یک جشنواره سالانه و مهم ترین رویداد در تقویم معنوی هند است. این فستیوال برای بزرگداشت ارباب شیوا، خدای مرگ و زمان را است.

ماها شیوراتری هر سال یک بار اتفاق می افتد و معمولاً در فوریه یا مارس برگزار می شود. در تقویم هندوهای قمری-خورشیدی، روز قبل از ماه نو هر ماه شیواراتری  “شب شیوا” نامیده می شود. منظور از شیواراتری شبی است که شیوا و شاکتی به هم می‌رسند، یعنی دیداری از انرژی‌های مردانه و زنانه که جهان را متعادل می‌کنند. ماها شیواراتری، “شب بزرگ شیوا” یک جشن خاص است.

این یک جشن بزرگ است که یادآور “غلبه بر تاریکی و جهل” در زندگی و جهان است.طبق افسانه، این شبی است که شیوا رقص آسمانی آفرینش، حفظ و نابودی را اجرا می کند که به «تانداو» معروف است. همچنین به عنوان شبی در نظر گرفته می شود که لرد شیوا و پارواتی ازدواج کردند.

ماها شیوراتری

ماها شیوراتری چگونه برگزار می شود؟

ماها شیوراتری با یادآوری لرد شیوا و خواندن دعا، روزه و تعمق در اخلاق و فضایل مانند صداقت، عدم آسیب رساندن به دیگران، صدقه و بخشش برگزار می شود. برخلاف اکثر فستیوال های هندو که در روز برگزار می شوند، ماها شیواراتری در شب جشن گرفته می شود.

این جشن ها شامل شب زنده داری و نیایش “جاگاران” است. میوه ها، برگ ها، شیرینی ها و شیر به شیوا تقدیم می شود، برخی تمام روز را با عبادت ودیک یا تانتری شیوا روزه می گیرند و برخی یوگای مراقبه انجام می دهند. در معابد شیوا، (Om Namah Shivaya)، مانترای مقدس شیوا، در طول روز خوانده می شود. این جشنواره توسط هندوها در سراسر جهان، به ویژه در هند، نپال، پاکستان و سایر کشورهای جنوب آسیا برگزار می شود.

ماها شیوراتری

روایت علمی ماها شیوراتری چیست؟

ماها شیوراتری همیشه در شب ماه نو مشاهده می شود. به طور معمول، کشش گرانشی ماه در شب ماه کامل و ماه جدید بالاترین میزان است. اعتقاد بر این است که این بدان معنی است که مایعات در بدن در جهت بالا به سمت مغز جریان دارند. برای به حداکثر رساندن این تأثیر، جانورانی که ماها شیوراتری را مشاهده می کنند سعی می کنند در طول شب با ستون فقرات خود در وضعیت عمودی باقی بمانند.

بیشتر بخوانید:

وسایل پرکاربردی که داشتن شان را به هندی ها مدیونیم

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود