آلوده ترین قسمت های خانه را بشناسید

آلوده ترین قسمت های خانه را بشناسید

ما معمولاً دستشویی را آلوده ترین قسمت خانه می دانیم. با این حال، بر اساس برخی تحقیقات، آلودگی ها ممکن است در نقاطی پنهان شده باشند که اصلاً انتظارش را نداریم. اگر در نظافت دقت کافی را نداشته باشیم، بعضی قسمت های خانه ممکن است به محل رشد انواع میکروب ها، باکتری ها و قارچ ها بدل شوند.

در ادامه با آلوده ترین قسمت های خانه آشنا خواهیم شد.

۱- لاستیک دور در ماشین لباسشویی

آلودگی ها گاهی در مکان هایی پنهان می شوند که اصلاً فکرش را نمی کنید. ماشین لباسشویی تان، به خصوص لاستیک دور در آن، اگر تمیز نشود، به پناهگاه قارچ ها تبدیل می شود. صرفاً به این خاطر که کار ماشین لباسشویی شستشوی لباس ها است، معنی اش آن نیست که توانایی تمیز کردن خود را هم دارد. قارچ ها از رطوبت ماشین لباسشویی و بقایای شوینده ها استفاده می کنند. آلودگی درون ماشین لباسشویی یکی از مشکلات رایج خانگی است که به دلیل فراموش کردن تمیز کردن ماشین لباسشویی و / یا استفاده ی نادرست از آن رخ می دهد.

۲- دستگاه قهوه ساز

هر کسی سلیقه ی خودش را درمورد قهوه دارد: تلخ، با خامه، اسپرسو، سرد و غیره. اما چیزی که اصلاً انتظارش را نداریم، نوشیدن قهوه ای مملوء از باکتری است. این اتفاق زمانی رخ می دهد که دستگاه قهوه ساز خود را تمیز نمی کنید یا دیر به دیر این کار را انجام می دهید.

بر اساس تحقیقات، بیشتر قهوه سازهای خانگی حاوی قارچ و کپکی هستند که بر اثر آب باقیمانده درون دستگاه به وجود می آیند، امری که محیط مناسبی برای رشد باکتری ها ایجاد می کند. با این حال، این امر به میزان استفاده ی روزانه ی شما از دستگاه قهوه سازتان بستگی دارد.

۳- کنترل تلویزیون

حتی اگر وسواس زیادی هم در نظافت خانه داشته باشید، احتمالش هست که بعضی قسمت های خانه را به تصور تمیز بودن، نادیده بگیرید. یکی از آن ها کنترل تلویزیون است. به گفته ی کارشناسان، این وسیله ۲۰ برابر آلوده تر از کاسه ی دستشویی است، چون باکتری ها و قارچ های زیادی روی آن وجود دارد. کنترل تلویزیون یکی از وسایل خانه است که عمدتاً مورد غفلت قرار می گیرد اما روزانه صدها بار دستمالی می شود.

کنترل تلویزیون تان ممکن است روی زمین بیفتد، روی آن عطسه یا سرفه کنید، یا پوشیده از چیزهای چسبناک باشد. تمیز و ضدعفونی کردن آن کار ساده ای است. تنها کافی است روزی یکبار سطح کنترل را تمیز کنید.

۴- اسکاچ آشپزخانه

اگر ظرف ها و سطوح آشپزخانه را با اسکاچ تمیز می کنید و ماهی یک بار آن را عوض می کنید، با خواندن این متن احتمالاً عادات خود را فوراً تغییر خواهید داد. ما دائماً از اسکاچ استفاده می کنیم و انتظار داریم ظرف ها را تمیز کند اما در واقع میکروب ها را در همه جای آشپزخانه پخش می کند. اسکاچ به این دلیل آلوده است که از آن برای تمیز کردن استفاده می شود. اسکاچ آشپزخانه به طور حتم بالاترین میزان باکتری را در میان تقریباً همه ی قسمت های خانه دارد.

اسکاچ آلوده را گرچه می توان به دور انداخت اما بسیاری از افراد برای به حداقل رساندن زباله سعی می کنند اسکاچ را با حرارت دادن آن در مایکروفر تمیز کنند و با این کار میکروب های آن را از بین ببرند. با این روش شاید بتوان باکتری ها را از میان برد، اما نه همه ی آن ها را. در نتیجه، به جای از بین بردن میکروب ها، فرصت تکثیر آن ها فراهم می شود. هر ۲ تا ۳ هفته یک بار اسکاچ آشپزخانه را دور بیاندازید تا به طور کامل از باکتری ها خلاص شوید.

۵- جا حوله ای

بیشتر افراد به طور مرتب دستشویی خانه ی خود را تمیز می کنند که عمده ی تمرکز آن ها هم بر روی روشویی، کف دستشویی و کاسه دستشویی است. اما بسیاری از نظرسنجی ها و تحققیات نشان می دهد ما به ندرت جا حوله ای دستشویی را تمیز می کنیم. به همین دلیل عجیب نیست که جزء یکی از آلوده ترین قسمت های خانه است.

۶- سردوش

اگر تصور می کنید که حمام خانه تان تمیزترین قسمت آن است، حتماً متعجب می شوید که اگر بدانید ممکن است محل رشد میکروب های خطرناکی باشد که شما بی خبر باشید. ما تصور می کنیم سردوش به طور خودکار تمیز می شود اما اینگونه نیست.

بسیاری از دانشمندان پی برده اند که سردوش محل ایده آلی برای رشد میکرو ارگانیسم هایی ایجاد می کند که می توانند کشنده باشند، مانند مایکوباکتریوم که ممکن است باعث بیماری های ریوی شود. سردوش مملوء از باکتری است و آبی که از آن عبور می کند، مملوء از مواد معدنی.

۷- جامسواکی

به گفته ی دندانپزشکان، مسواک های ما باید ضدعفونی شوند و دست کم ماهی یک بار تعویض شوند. با این حال، آن ها به ما نمی گویند که باید جامسواکی خود را هم تمیز کنیم. این وسیله معمولاً از قلم می افتد و این در حالی است که باکتری های مسواک و دیگر بخش های دستشویی به جامسواکی می چسبند.

منبع: brightside
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود