کشف هولناک دانشمندان: ۷۷ درصد افراد در خون خود میکروپلاستیک دارند

کشف هولناک دانشمندان: ۷۷ درصد افراد در خون خود میکروپلاستیک دارند

مطالعه جدید نشان می دهد آلودگی میکروپلاستیک در خون بیش از ۷۷ درصد از افرادی که برای یک مطالعه علمی جدید مورد آزمایش قرار گرفتند، وجود داشته است. مشخص شدن وجود ذرات پلاستیکی در خون انسان یک نتیجه تحول آفرین است که منجر به ترس از تاثیر آن بر بدن می شود. ذرات ریز آلودگی در بیش از ۷۷ درصد از افرادی که به عنوان بخشی از یک مطالعه جدید مورد آزمایش قرار گرفتند، یافت شد. محققان هلندی نمونه های خون ۲۲ اهداکننده ناشناس را تجزیه و تحلیل کردند و در خون ۱۷ نفر از آنها ذرات پلاستیکی پیدا کردند.

میکروپلاستیک در خون انسان

 به گفته پروفسور دیک وتهاک، یکی از نویسندگان این یافته ها که در مجله Environment International منتشر شده است، این نتیجه بسیار تحول ساز محسوب می شوند. بیم آن می رود که ذرات پلاستیک در حین حرکت در بدن در اندام ها گیر کند، اگرچه تاثیر آن بر سلامت هنوز ناشناخته است اما ثابت شده است که میکروپلاستیک ها در یک محیط آزمایشگاهی به سلول های انسان آسیب می رسانند. چنین آلودگی اکنون کل سیاره را درگیر کرده است و مقادیر زیادی زباله پلاستیکی در سرتاسر جهان ریخته می شود و به تمام اقیانوس ها و حتی بلندترین کوه ها نیز رسیده است.

نیمی از نمونه ها حاوی پلاستیک PET بود که معمولا در بطری های نوشیدنی استفاده می شود و یک سوم آن ها حاوی پلی استایرن بود که در بسته بندی مواد غذایی استفاده می شود. یک چهارم از نمونه های خون حاوی پلی اتیلن بود که برای ساخت کیسه های پلاستیکی استفاده می شود. برخی از نمونه های خون حاوی دو یا سه نوع پلاستیک بودند.

پروفسور Vethaak، متخصص اکوتوکسیکولوژیست در Vrije Universiteit Amsterdam، به گاردین گفت: مطالعه ما اولین تحقیقی است که نشان می دهد مادر خون خود ذرات پلیمری داریم. این حاصل یک پیشرفت است. اما ما باید تحقیقات را گسترش دهیم و اندازه نمونه، تعداد پلیمرهای ارزیابی شده و غیره را افزایش دهیم. مطالعات بیشتر در حال حاضر در حال انجام است.

میکروپلاستیک در خون انسان

نوزادان و کودکان در برابر چنین مواجهه ای آسیب پذیرتر هستند. پروفسور Vethaak گفت که انواع و مقادیر پلاستیک در هر نمونه بسیار متفاوت است و این تفاوت ها می تواند منعکس کننده استفاده کوتاه مدت از مواد پلاستیکی قبل از آزمایش باشد، از جمله نوشیدن چای در یک فنجان پلاستیکی یا حتی پوشیدن ماسک.

او گفت آنچه باید پاسخ داده شود این است که آیا ذرات در بدن باقی می مانند؟ چه تأثیری دارند؟ آیا آنها به اندام های خاصی منتقل می شوند و آیا می توانند سد خونی مغزی را دور بزنند؟ این مطالعه توسط سازمان ملی هلند برای تحقیقات و توسعه بهداشت و دریاهای مشترک تامین شده است.

بیشتر بخوانید:

نوار پلاستیکی نازکی که با استفاده از عرق نوک انگشت، گوشی هوشمند شما را شارژ می کند

دردسرهای بی پایان کرونا؛ خطر استنشاق ذرات پلاستیک به دلیل استفاده از ماسک

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود