کشف فسیل دایناسوری که در روز برخورد سیارک با زمین کشته شد

کشف فسیل دایناسوری که در روز برخورد سیارک با زمین کشته شد

بقایای یک تسیلوسور در داکوتای شمالی کشف شده که گمان می‌رود قدمت آن به ۶۶ میلیون سال پیش بازمی‌گردد. دانشمندان بر این باورند که پس از کشف فسیل حیوانی که تصور می‌کنند در روز برخورد یک سیارک با زمین مرده، چشم‌اندازی خارق‌العاده از آخرین روز حضور دایناسورها به دست آورده‌اند.

به گفته کارشناسان پای کاملا حفظ شده، که حتی شامل بقایای پوست این حیوان است، می‌تواند به طور دقیق به زمانی که یک سیارک باعث انقراض دایناسورها شد، یعنی ۶۶ میلیون سال پیش اشاره داشته باشد؛ زیرا بقایای این برخورد قابل مشاهده است.

فیلیپ منینگ، استاد تاریخ طبیعی دانشگاه منچستر در مصاحبه‌ای گفت پای کشف‌شده این تسیلوسور در مکان حفاری تانیس در داکوتای شمالی آخرین تکه‌ای است که از یک دایناسور باقی مانده و این اتفاق را دیوانه‌وار توصیف کرده است.

او گفت: «تفکیک زمانی که می‌توانیم در این مکان به دست آوریم فراتر از رویاهای ماست… این تکه فسیل واقعا نباید هنوز وجود داشته باشد و این به‌طرز شگفت‌آوری زیباست. من هرگز در تمام دوران حرفه‌ای‌ام در خواب هم نمی‌دیدم که بتوانم چنین چیزی را ببینم. داستان‌های شگفت‌انگیزی پشت این کشف است.»

فسیل یک دایناسور که در روز برخورد با یک سیارک مرده پیدا شد

او گفت این تیم همچنین بقایای ماهی‌هایی را کشف کرده‌اند که ذرات باقی‌مانده از برخورد سیارکی که در خلیج مکزیک با زمین برخورد کرده، استنشاق کرده‌اند. این‌ها و آوارهای دیگری که بلافاصله پس از برخورد سیارک باریدند به محققان اجازه داد تا تاریخ دقیق این اتفاق را متوجه شوند.

رابرت دی پالما، دانشجوی فارغ‌التحصیل دانشگاه منچستر که هدایت حفاری تانیس را بر عهده دارد گفت: «ما جزئیات زیادی درباره این مکان داریم که ما را در جریان اتفاقات لحظه به لحظه قرار می‌دهد. مثل تماشای فیلم‌هاست؛ به ستون‌های سنگی نگاه می‌کنید، فسیل‌ها را می‌بینید و انگار به همان روز حادثه برمی‌گردید.»

این تیم همچنین بقایای فسیل‌شده لاک پشتی را که با یک میخ چوبی به سیخ کشیده شده و پستانداران کوچک و پناهگاهشان و همچنین پوست یک تریسراتوپس، جنین یک پتروسور داخل تخم و قطعه‌ای از خود سیارکی که به زمین برخورد کرده را پیدا کردند.

بیشتر بخوانید:

کشف مارمولکی باستانی که ۱۱۰ میلیون سال پیش درون کهربا گرفتار شد

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • حسام اردیبهشت ۴, ۱۴۰۱

    سلام و عرض ادب خدمت اساتید .
    بنظر من فسیل باید زنده و واقعی باشه این فسیلهایی که به نمایش گذاشته میشه خیلی داغونن