روایت مشاور سابق احمدی نژاد از تجربه مرگ موقت؛ مهدی کلهر کیست؟ + ویدئو

روایت مشاور سابق احمدی نژاد از تجربه مرگ موقت؛ مهدی کلهر کیست؟ + ویدئو

مهدی کلهر، مشاور رسانه ای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور پیشین ایران، روز گذشته ۲۳ فروردین ماه، مهمان برنامه «زندگی پس از زندگی» بود، برنامه ای درباره ی تجربیات مرگ موقت که در ایام ماه مبارک رمضان از شبکه چهار سیما پخش می شود و در هر قسمت میزبان کسانی است که این تجربه را داشته اند. مهدی کلهر نیز در این برنامه از دو تجربه ی مرگ موقتی که تاکنون داشته صحبت کرد.

مهدی کلهر کیست؟

مهدی شهیدی کلهری مشهور به مهدی کلهر در سال ۱۳۲۸ در خانواده ای مذهبی و روحانی در تهران به دنیا آمد.

او فرزند میرزا عبدالعلی تهرانی و برادر مرتضی تهرانی و مجتبی تهرانی، روحانیون مشهور است.

مهدی کلهر در سال ۴۷ وارد دانشکده هنرهای تزئینی وزارت فرهنگ و هنر سابق شد و همزمان در کارگاه نمایش رادیو و تلویزیون ملی دوره های آموزشی را گذراند.

نخستین سمت او مشاور هنری وزارت آموزش و پرورش دولت موقت ایران در اوایل سال ۵۸ بود. پس از آغاز جنگ تحمیلی، مسئولیت وزارت فرهنگ و هنر را در دولت شهید رجایی برعهده گرفت و سپس معاون سینمایی وزارت ارشاد شد.

او همچنین با راه اندازی آموزش تله فیلم، شاگردانی مانند کمال تبریزی، جواد شمقدری و جمال شورجه را در دوره ی اول تربیت کرد که اکنون از کارگردانان مطرح سینمای ایران هستند.

مهدی کلهر کیست

کلهر نخستین مسئولیت خود در سازمان صدا و سیما را در سال ۶۳ به عنوان مدیر مدرسه خبر و ادبیات تجربه کرد و سپس در سال ۶۵ رئیس مرکز موسیقی سازمان صدا و سیما شد و تا سال ۶۸ این مسئولیت را بر عهده داشت. از سال ۷۳ تا ۷۶ هم دوباره به مرکز موسیقی صدا و سیما آمد ضمن اینکه عضویت در شورای عالی طرح و برنامه، شورای سرپرستی و شورای عالی سیاست گذاری سازمان را هم در کارنامه داشت.

کلهر در خرداد ۸۴ و در کوران رقابت انتخاباتی ریاست جمهوری نهم با حضور در تلویزیون به عنوان نماینده ی محمود احمدی نژاد در امور فرهنگی، فصل دیگری از فعالیت هایش را آغاز کرد.

کلهر در دولت محمود احمدی نژاد سمت مشاور رئیس جمهور در امور اطلاع رسانی و رسانه را برعهده داشت. او مشاور رئیس جمهور در شورای نظارت بر صدا و سیما هم بود. اما در سال ۸۹ پس از آنکه در مصاحبه ای به انتقاد از سانسور پرداخت، برکنار شد.

او در این مصاحبه مخالفت خود با تلویزیون دولتی، سانسور و ممنوعیت ماهواره را ابراز کرده و گفته بود: «بحث مهم این است که ما به توانایی برخورد فعال برسیم اما راهبردی که بخواهد بر مبنای سانسور باشد، فاجعه است. هر حکومتی که سانسور را راهبرد قرار بدهد، احمق است.» پس از این مصاحبه محمود احمدی‌ نژاد کلهر را از سمت مشاور رئیس‌ جمهور در شورای نظارت بر صدا و سیما برکنار کرد و او اندکی بعد از سمت مشاور رسانه‌ ای رئیس‌ جمهور نیز برکنار شد.

یکی دیگر از اظهارات جنجالی مهدی کلهر انتقاد او از رنگ سیاه چادر بود. او در سال ۹۰ در مصاحبه ای رنگ سیاه چادر را تقلیدی از لباس مشکی مردان و زنان غربی در مجلس‌ های شبانه ی عیاشی اروپا در زمان ناصرالدین شاه دانسته و گفته بود: «از لحاظ فلسفه حجاب که در قرآن آمده که زن خودش را در مقابل تیر نگاه هیز مردان قرار ندهد، قطعاً چادر مشکی بدترین پوشش است چون چهره زن را قاب می‌ کند.»

کلهر در سال ۹۶ به عنوان کاندیدای مستقل در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد اما رد صلاحیت شد.

مهدی کلهر در سال ۵۳ با معصومه طاهری موسوی ازدواج کرد.

معصومه طاهری موسوی دارای دکترای جغرافیای سیاسی است و سابقه ی تدریس در دانشکده صدا و سیما و دانشگاه علمی کاربردی و نگارش مقالات متعدد را دارد.

مهدی کلهر و معصومه طاهری موسوی ۳ دختر به نام های شفق، سحر و نرگس دارند.

نرگس کلهر که متولد سال ۶۳ در تهران و فارغ التحصیل رشته کارگردانی و فیلمساز است، در سال ۸۸ هنگامی که برای شرکت در جشنواره فیلم حقوق بشر نورنبرگ به آلمان رفته بود، تصمیم به عدم بازگشت به ایران گرفت و از کشور آلمان درخواست پناهندگی سیاسی کرد. او با فیلمی به نام «دارخیش» و با موضوع شکنجه در این جشنواره شرکت کرده بود.

مهدی کلهر کیست
نرگس کلهر

پس از این اتفاق، مهدی کلهر در همان سال ۸۸ در مصاحبه ای پناهندگی دخترش به آلمان را نشانه ی آزادی در جمهوری اسلامی دانست اما گفت گمان می کند دخترش توسط دشمنان کشور اغفال و ابزار تبلیغاتی آن ها شده است. کلهر مدعی شد تا قبل از رسانه ای شدن این خبر از سفر دخترش بی اطلاع بود چون دخترش به خواست خود با مادرش زندگی می کرد و او در یک سال گذشته از دختر خود بی خبر بود.

مهدی کلهر همچنین ادعا کرد همسرش، معصومه طاهری موسوی که از همکاری کلهر با محمود احمدی نژاد ناراضی بود، در سال ۸۴ به همین دلیل از وی جدا شد. او طاهری موسوی را از مخالفان محمود احمدی نژاد عنوان کرد. اما معصومه طاهری موسوی در مصاحبه ای در همان سال اظهارات کلهر را تکذیب و اعلام کرد آن ها از یکدیگر جدا نشده اند. طاهری موسوی گفت مهدی کلهر خود از سال ۸۷ خانه را ترک کرده اما آن ها هنوز به طور رسمی طلاق نگرفته اند. او همچنین ادعای مخالفتش با احمدی نژاد را دروغ دانست و گفت مشکلی با او ندارد.

مهدی کلهر در مصاحبه ای درباره ی علت تفاوت نام خانوادگی اش با دو برادر خود، مرتضی و مجتبی تهرانی گفته:

گاهی می بینیم در برخی از رسانه ها مطالبی منتشر می شود و به اشتباه عنوان می کنند که مثلا «آیت الله حاج آقا مجتبی» نام خانوادگی شان را عوض کردند و یا من عوض کردم که این مطالب کذب است. نام فامیل خانوادگی مرحوم پدرم یعنی «آیت الله عبدالعلی» مشهور به «تهرانی» و اخوان و همشیره های بنده همگی در شناسنامه «شهیدی کلهری» است و در شناسنامه هیچکدام از ما واژه «تهرانی» قید نشده است. «شهیدی» آن به خاطر پدربزرگ ما یعنی مرحوم «آمیرزا غلامحسین شهید» است که ایشان از شهدای دوره مشروطه در دوره استبداد صغیر بودند و مدفن ایشان هم در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) است. بر سنگ مزار ایشان هم مثل بقیه شهدایی که در یک شب در دوره استبداد صغیر به شهادت رسیدند نام «شهیدی کلهری» ذکر شده است.

همگی ما فرزندان همسر سوم پدرم هستیم. برخی به غلط عنوان کردند که من اسم خود را عوض کرده ام و فامیل مادری ام را گذاشته ام که اصلا درست نیست. نام خانوادگی مادر مرحوم‌مان «دانایی» بوده که ایشان دختر «شهید آیت الله آشیخ روح الله دانایی» بودند که در زمان رضاخان در قزوین توسط عمال رضاخانی به شهادت رسیدند؛ یعنی ما خواهر و برادرها نوه دو شهید هستیم.

ما نوادگان «آمیرزا موسی» بزرگ برادر «آمیرزا مسیح» معروف هستیم که ایشان در تاریخ سیاسی ایران هم به «تهرانی» و هم به «استرآبادی» معروف است.

(درباره ی اینکه فامیلی «کلهر» به چه دلیل از سوی اجداد ایشان انتخاب شد) از طریق مادر پدرمان یعنی «آمیرزا عبدالعلی» و مادر پدربزرگ من «آمیرزا غلامحسین» این دو بزرگوار دخترخاله بودند. ما به ایل «کلهر» هم مربوط می شویم که این دو از نوادگان «ملای اندرمانی» هستند.

بدون نظر

ورود