گوشی های هوشمند به بخش جداییناپذیر زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند. از محل کار و مدرسه گرفته تا کارهای روزمره، این ابزار کوچک همه چیز را در کف دستان ما قرار داده است.
اکثر مردم روزانه بهطور میانگین پنج تا شش ساعت را پای تلفن همراه خود سپری میکنند. و از آنجایی که به ما گفته شده این گوشیها تشعشات کمی دارند، ما هر روز خودمان را در معرض این تشعشعات قرار میدهیم. اما اینطور که پیداست گوشی های برندهای مختلف مقادیر متفاوتی از اشعه را ساطع میکنند.
میزان تشعشعات و SAR گوشی های هوشمند
گوشی های هوشمند و سایر دستگاههای تلفن همراه مقادیر کمی تشعشع رادیویی منتشر میکنند. انسان میتواند این تشعشعات را زمان استفاده از گوشی هوشمند و یا هنگامی که کنار گوشی خود خوابیده جذب کند. پارامتر مورد استفاده برای اندازهگیری انتشار تشعشعات تلفنی، آهنگ ویژه جذب (SAR) نامیده میشود که نشاندهنده مقدار انرژی الکترومغناطیسی جذبشده توسط بدن هنگام استفاده از یک دستگاه تلفن همراه است. شورای اتحادیه اروپا استانداردهای تشعشعی برای تلفن های همراه را دو وات بر کیلوگرم تعیین کرده است.
گوشی های هوشمند با بالاترین میزان انتشار تشعشعات
موتورولا اج (Motorola Edge) با ۱.۷۹ وات در هر کیلوگرم رکورددار بیشترین میزان انتظار تشعشع است. این مقدار به طور قابل توجهی بالاتر از بسیاری از مدل های دیگر گوشی های هوشمند موجود در بازار امروز و نزدیک به محدودیتهای تعیین شده توسط اتحادیه اروپا برای تلفن های همراه است.
در جایگاه دوم گوشی اکسون ۱۱ زد تی ای (Axon 11 5G ZTE) با میزان تشعشع ۱.۵۹ قرار گرفته و پس از آن وان پلاس ۶ تی (OnePlus 6T) با ۱.۵۵ وات بر کیلوگرم در رده سوم جای گرفته است. سونی اکسپریا ای اکس ۲ پلاس (Sony Experia AX2 Plus) با ۱.۴۱ و مدلهای ۳ اکس ال و ۳ ای اکس ال گوگل پیکسل با ۱.۳۹ تکمیلکننده پنج رتبه اول فهرست گوشی های هوشمند با بالاترین میزان انتشار تشعشع هستند.
گوشی های هوشمند با کمترین میزان انتشار تشعشعات
مدل بلید وی۱۰ زد تی ای (ZTE Blade V10) با ۱.۰۳ وات تشعشع در هر کیلوگرم کمترین میزان تشعشع را در میان گوشی های هوشمند دارد.
بهطور کل دستگاه های تلفن همراه سامسونگ کمترین خطر تشعشع را به دنبال دارند. این شرکت چهار گوشی دارد که در این تقسیمبندی بهترینها هستند. گلکسی نوت ۱۰ پلاس با تولید ۰.۱۹ وات بر کیلوگرم بهترین مدلی است که سامسونگ در این زمینه در خط تولید خود دارد.
در تصویر زیر نگاهی به ۱۰ گوشی هوشمند که کمترین میزان تشعشع را ساطع میکنند شده است:
با آنکه در حال حاضر هیچ تحقیق قابل توجهی برای اثرات مضر تشعشعات تلفن همراه وجود ندارد، افرادی که برای مدت طولانی با دستگاههای خود در تماس هستند حداقل میتوانند با انتخاب برندهای مناسب میزان قرار گرفتن در معرض این تشعشعات را به حداقل برسانند.
بیشتر بخوانید:
بدون نظر