زکات فطریه ۱۴۰۱ چقدر است؟

زکات فطریه ۱۴۰۱ چقدر است؟

زکات فطره ۱۴۰۱ چقدر است؟ زکات فطریه ۱۴۰۱ بر چه کسانی واجب است؟ کفاره روزه چقدر است؟ این ها همه سوالاتی است که روزه داران و کسانی که به هر دلیلی نتوانسته اند در ماه رمضان روزه بگیرند، در روزهای پایانی این ماه از خود و دیگران می پرسند. اما زکات فطره یا فطریه چیست؟ زکات فطره یا زکات فطریه یکی از اعمال واجب در روز عید فطر است. دادن زکات فطره بر کسانی واجب است که در شب عید فطر مکلف بوده، فقیر نبوده و نان خور دیگران نیز محسوب نشوند. کسانی که این سه شرط در مورد آن ها صدق کند باید زکات فطریه بپردازند. زمان پرداخت زکات فطره نیز از شب عید فطر تا ظهر همان روز بوده و برخی علما بر این باورند که احتیاط بر این است که باید قبل از خواندن نماز روز عید فطر، زکات فطریه پرداخت شود.

زکات فطریه 1401 چقدر است؟

زکات فطره به ازای هر نفر معادل سه کیلوگرم قوت غالب است که گندم، برنج، خرما و یا جایگزین آن ها است و قیمت ریالی معادل این مقدار از این موارد، مقدار زکات فطره ای خواهد بود که باید سرپرستان واجد شرایط بپردازند. برای مثال اگر سرپرست یک خانواده سه نفره هستید باید ۹ کیلوگرم از یکی از مواد غذایی بالا که قوت غالب شماست را به عنوان زکات فطریه بپردازید. زکات فطره را می توان به طور مستقیم به فقرای مومن داد اما امکان پرداخت آن به افراد یا موسسات مورد اطمینان نیز وجود دارد. نکته اینکه زکات فطره فقط مخصوص روزه داران نیست و کسانی که عذری داشته یا عمداً روزه نگرفته اند هم باید زکات فطریه بپردازند.

مقدار زکات فطریه چقدر است؟

دفتر مقام معظم رهبری در قم در پاسخ به پرسشی درباره میزان زکات فطره ۱۴۰۱ و کفاره روزه با اشاره به آن که مومنان می توانند قیمت سه کیلو گندم یا برنج و مانند آن را از مغازه محل سکونت خود استعلام و آن را بر اساس مقدار شرعی به عنوان زکات فطره پرداخت کنند، اعلام کرد فطریه در سال جاری برای هر نفر و بر اساس قیمت سه کیلو گندم ۴۰ هزار تومان است. این دفتر همچنین درباره کفاره غیرعمدی روزه های ماه مبارک رمضان نیز اعلام کرد، کفاره باید به صورت طعام پرداخت شود و البته دفتر مقام معظم رهبری در قم به ازای کفاره هر روز، ۸ هزار تومان امانت می‌گیرد تا آن را به طعام تبدیل کرده و به نیازمندان برساند.

دفتر حضرت آیت‌الله‌ العظمی شبیری زنجانی درباره میزان زکات فطره ۱۴۰۱ و کفاره روزه اطلاعیه ای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است:

شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو و ۶۰۰گرم) از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.

با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.

کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰گرم به‌حساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش سختتر از فقیر است) پرداخت شود و در صورت اطمینان می‌توان قیمت آن را به مسکین داد تا به وکالت از مکلف، برای خودش این مقدار طعام بخرد.

دفتر آیت‌الله‌ العظمی شبیری زنجانی، مبلغ ۴۰هزار تومان را بابت زکات فطره هر نفر (به‌حساب قیمت گندم) و مبلغ ۱۰هزار تومان را برای کفاره افطار عذری دریافت می‌کند و به مصرف آن می‌رساند.

زکات فطریه 1401 چقدر است؟

دفتر آیت الله سیستانی نیز مقدار و مبلغ فطریه ۱۴۰۱ را برای فطریه بدل از آرد ۴۰ هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی ۲۲۵ هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، ۶۰ هزار تومان تعیین کرده است.

آیت الله مکارم شیرازی نیز زکات فطره ۱۴۰۱ را بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۴۰ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ ۱۵۰ هزار تومان اعلام کرده است که مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.

کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۸ هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود؛ همچنین کفاره روزه عمد مبلغ ۴۸۰ هزار تومان است.

دیجیاتو
بدون نظر

ورود