ماسکی که متان موجود در نفس گاوها را خنثی میکند و دستگاهی که ذرات ریختهشده لاستیک توسط تایر خودرو را جمع میکند در میان برندگان مسابقه آزمایشگاه طراحی ترا کارتای شاهزاده ولز به چشم میخورند.
این بنیاد از برخی از بااستعدادترین دانشجویان و فارغالتحصیلان طراحی جهان دعوت میکند تا راهحلهایی با تاثیر بالا و هزینه کم برای طبیعت، مردم و سیارهای که در آن زندگی میکنیم طراحی کنند. از میان ۱۲۵ اثر ارسالی، چهار تیم از دانشجویان کالج سلطنتی هنر و فارغالتحصیلان مستقر در لندن به عنوان برنده این رویداد انتخاب شدند. در ادامه نگاهی به چهار برنده نهایی و خلاقیت موجود در آثارشان داریم که همگی به عنوان راهحلهایی برای بحران زیست محیطی توصیف شدهاند.
زلپ
زلپ (Zelp) خود را خدماتدهنده صنعت کشاورزی توصیف میکند و میخواهد در عین رفاه حال حیوانات، انتشار گازهای مضر را کاهش دهد. گاوها و سایر حیوانات مزرعه مقادیر زیادی گاز متان را از طریق باد گلوی خود در جو آزاد میکنند. در همین راستا کارکنان زلپ دستگاهی ساختهاند که بدون اینکه حرکت یا تغذیه گاوها را محدود کند، به راحتی اطراف سر این حیوانات قرار میگیرد. با بازدم گاو، گاز متان از یک کاتالیزور عبور کرده و در آنجا اکسید شده و سپس به صورت دی اکسید کربن و بخار آب در هوا آزاد میشود.
جمعکننده تایر
لاستیک فرسوده -قطعاتی از تایرهای خودرو که طی حمل و نقل فرسوده میشوند- بعد از پلاستیکهای یک بار مصرف، دومین آلاینده بزرگ میکروپلاستیک در محیط زیست محسوب میشود. این ذرات لاستیکی که عمدتا با چشم غیرمسلح دیده نمیشوند میتوانند در هوا حرکت کنند و حتی توسط عابران پیاده کنار جاده تنفس شوند. در همین راستا استارتاپ Tyre Collective در حال توسعه دستگاهی است که ساییدگی لاستیک را پیش از پخش شدن در هوا جمع میکند. با این محصول فیلتر قابل اتصال به تایر خودرو از طریق الکتریسته ساکن تکههای لاستیک فرسوده را جمعآوری میکند.
آمفیتکس
شرکت آمفیبیو در حال توسعه جایگزینی پایدار و قابل بازیافت به نام Amphitex برای منسوجات تنفسپذیر ضدآب سنتی است که در صنعت پوشاک استفاده میشود. منسوجات ضدآب فعلی غیرقابل بازیافت و سرشار از مواد شیمیایی مضرند. برعکس، آمفیتکس از ترکیبی از مواد اولیه بازیافتی و گیاهی ساخته میشود که مقدار کربن منسوجات آن صفر است.
دانههای آیر
در نهایت، Aerseeds به عنوان غلافهای آیرودینامیک بذرهایی توصیف شده که از ضایعات مواد غذایی ساخته میشود؛ اگرچه این دانهها بیشتر شبیه موشکهای کاغذی هستند.
آیرسیدها که با تقلید از فرآیندهای طبیعی ساخته شدهاند، توسط باد حمل میشوند تا مناطق وسیعی را پوشانده و به زمینهای سخت برسند و مواد مغذی و دانهها را به خاکهایی که در اثر فعالیتهای انسانی تخلیه شدهاند برسانند. این دانهها اساسا بذر ساختهشده توسط انسان را پراکنده میکنند تا در تماس با طبیعت روند بازسازی را ۱۰ برابر تسریع بخشند.
بیشتر بخوانید:
انجام زایمان با دستگاه تسکین درد سازگار با محیط زیست برای اولین بار در انگلیس
بدون نظر