زهرا امیر ابراهیمی بازیگر سابق سینما و تلویزیون ایران که پس از انتشار فیلم خصوصی اش در دهه ۸۰ به فرانسه مهاجرت کرد، این روزها با فیلم جدیدی به نام «عنکبوت مقدس» ساخته ی علی عباسی در جشنواره کن حضور یافته است.
درباره فیلم عنکبوت مقدس
فیلم عنکبوت مقدس به کارگردانی علی عباسی و نویسندگی علی عباسی و افشین کامران بهرامی، محصول سال ۲۰۲۲ و درباره ی سعید حنایی، قاتل زنان خیابانی مشهد در اواخر دهه ی هفتاد است که قاتل عنکبوتی لقب گرفته و انگیزه ی خود از این قتل ها را پاک کردن جامعه از فساد و فحشا عنوان کرده بود.
زهرا امیر ابراهیمی در این فیلم نقش روزنامه نگار زنی را ایفا می کند که درباره ی قاتل زنان خیابانی مشهد تحقیق می کند. نقش سعید حنایی را مهدی بجستانی ایفا کرده است.
فروزان جمشید نژاد، آرش آشتیانی، سینا پروانه و سارا فضیلت برخی از دیگر بازیگران این فیلم هستند.
پیش از این نیز فیلم دیگری درباره ی سعید حنایی به نام «عنکبوت» ساخته شده است. این فیلم که محصول سال ۹۸ و ساخته ی ابراهیم ایرج زاد است، در اواخر سال ۱۴۰۰ در سینماهای ایران به نمایش درآمد. در این فیلم نقش سعید حنایی را محسن تنابنده ایفا می کرد.
بیوگرافی علی عباسی کارگردان فیلم عنکبوت مقدس
علی عباسی، کارگردان فیلم عنکبوت مقدس، متولد سال ۱۳۶۰ در تهران است. او در سال ۷۸ به دانشگاه پلی تکنیک تهران رفت و پس از مهاجرت به اروپا در سال ۲۰۰۷ موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته معماری از فرهنگستان پادشاهی علوم سوئد شد. او سپس در آکادمی ملی فیلمسازی دانمارک به تحصیل در رشته کارگردانی و فیلمسازی مشغول گشت و در سال ۲۰۱۱ از این آکادمی فارغ التحصیل شد. او در حال حاضر ساکن دانمارک است.
علی عباسی تاکنون یک فیلم کوتاه و ۳ فیلم بلند ساخته است. فیلم «مرز» (Border) اثر شاخص این کارگردان، در سال ۲۰۱۸ برنده ی جایزه ی بخش نوعی نگاه جشنواره فیلم کن شد. «مرز» برای حضور در بخش بهترین فیلم خارجی زبان جوایز اسکار سال ۲۰۱۹ نیز انتخاب شد و در جمع نامزدهای بخش بهترین چهره پردازی نیز قرار گرفت اما موفق به کسب این جایزه نگردید.
بیوگرافی زهرا امیر ابراهیمی
زهرا امیر ابراهیمی متولد سال ۱۳۶۰ در تهران و فارغ التحصیل رشته بازیگری تئاتر است.
پس از ساخت یک فیلم کوتاه در دوران نوجوانی، فعالیت بازیگری خود را از تئاتر آغاز کرد.
در سال ۷۹ با فیلم «انتظار» به کارگردانی محمد نوری زاد برای اولین بار جلوی دوربین رفت و سپس در سال ۸۳ با بازی در سریال «کمکم کن» ساخته ی قاسم جعفری وارد تلویزیون شد.
پس از بازی در چند فیلم و سریال دیگر، در سال ۸۵ با سریال پربیننده «نرگس» به کارگردانی سیروس مقدم به شهرت رسید.
در سال ۸۵ و اندکی پس از اتمام پخش سریال «نرگس»، فیلمی غیراخلاقی از زهرا امیرابراهیمی منتشر شد که زندگی او را زیر و رو کرد. این ویدئو ظرف مدت کوتاهی بارها تکثیر و توزیع شد.
زهرا امیر ابراهیمی در ابتدا انتساب این ویدئو به خودش را انکار و ادعا کرد ویدئوی مذکور با فردی شبیه به او و با استفاده از تکنیک های گریم یا مونتاژ ساخته شده بود.
پس از این اتفاق، زهرا امیر ابراهیمی به فرانسه مهاجرت کرد و فعالیت حرفه ای خود را در آنجا با بازی در فیلم و تئاتر و فیلمسازی ادامه داد.
امیر ابراهیمی در سال ۹۸ در گفتگویی با یک شبکه ماهواره ای فارسی زبان اعلام کرد شخصی که فیلم خصوصی او را پخش کرد مجید بهرامی، بازیگر سینما و تئاتر بود که در سال ۹۳ در سن ۳۷ سالگی بر اثر سرطان درگذشت.
او گفت در ابتدا تصور می کرد این فیلم توسط پسری که با او در رابطه بود منتشر شده بود اما بعد از مدتی مشخص شد این ویدئو توسط مجید بهرامی پخش شده بود.
بر اساس حکم دادگاه که بخش هایی از آن در شبکه های اجتماعی منتشر شده است، بهرامی به خاطر انتشار این فیلم غیر اخلاقی به یک سال حبس، جریمه نقدی و تحمل ۷۴ ضربه شلاق و بابت «تشویق به فساد و فحشا و فراهم کردن موجبات آن» به تحمل ۵ سال حبس محکوم شد که در نهایت پس از گذراندن چند ماه زندان آزاد شد و به فعالیت حرفه ای خود ادامه داد.
به اقرار بهرامی، زمانی که امیرابراهیمی مدتی در منزل خواهر پسری که با او در رابطه بود زندگی می کرده، یک روز در مهمانی ای در آن خانه، فایل ویدئوی مذکور را روی کامپیوتر شخصی امیرابراهیمی پیدا می کند و آن را روی یک سی دی ذخیره می کند و مخفیانه با خود می برد.
زهرا امیر ابراهیمی نیز در دادگاه محکوم شده بود. او با اتهام «موجبات فساد از طریق برقراری روابط نامشروع» محاکمه شد. او که ممنوع الخروج شده بود و به قید وثیقه آزاد بود، صبح روزی که قرار دادگاه داشت و احتمال می داد که بازداشت شود، از ایران خارج شد و غیاباً بابت «روابط نامشروع غیر از زنا» به تحمل ۹۰ ضربه شلاق و ۱۰ سال ممنوعیت از فعالیت در تمام عرصه های هنری و بازیگری محکوم شد.
چ زود پیر شدی نهلد ب زمونه
انتشار فیلم شخصی منافی عفت گناه وغیبت محسوب می شود واز زنا بدتر است
اون زمان ما از امیر ابراهیمی دفاع کردیم که مظلوم واقع شده است
البت با رفتار بعدی مانند خروج از کشور و بی حجابی واعتراف به رابطه غیر اخلاقی از خود شخصیت منفی بجا گذاشت
فضای کای حاکم بر هنرمندان ما و فرهنگ نا سالم خانوادگی بسیاری از آنها این حقیقت را روشن می کند که بسیاری از آسیب های اخلاقی در جامعه و سست کردن بنیان خانواده متاثر از این انسانهای از خدا بیخبر و شیطان صفت است
اون نامردی که یک زن رواینطوری لجن مال کردبسیارپست بی شرف بودزنی که الان درکن دیدیم نتیجه بیشرفی مردی است که بی رحمانه باآبروی یک زن بازی کردخدانیامرزتش وخداوندعذاب کسی که باآبروی مردم بازی میکندرازیادکندهم دردنیا هم دراخرت
دم یاس گرم تو اون وضعی که فیلمه پخش شد غیرتش زد بالا آهنگ “سی دی رو بشکن” خوند که این روند پخش کردن فیلم تموم بشه که همینم شد. برای زهرا هم که بعد اینهمه سال سختی و بدبختی و خبرا و خودکشی و…زحماتش نتیجه داد خوشحالم