روز گذشته پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به پرسشهای آنها پیرامون برخورد این سازمان با برخی چهره های محبوب ازجمله عادل فردوسی پور، پرداختن به وضعیت معیشتی مردم و تحولات اساسی در صدا و سیما پاسخ داد.
بازگرداندن عادل فردوسی پور چهره محبوب و مردمی دنیای فوتبال به رسانه ملی که خود نیز در دانشگاه صنعتی شریف تحصیل کرده و اکنون به عنوان استاد در آن مشغول است، یکی از خواستههای مشترک تمامی تشکلهای دانشگاه صنعتی شریف در دیدار با رئیس صدا و سیما بود. دانشجویان با جملات نوشته شده روی کاغذها و شعارهایی که میدادند، اعتراض خود را نسبت به عدم حضور فردوسی پور در تلویزیون اعلام کردند.
اگر بودم مانع رفتن فردوسی پور میشدم
در این راستا، جبلی توضیح داد: «موضوع آقای فردوسی پور در دوره بنده اتفاق نیفتاد. اگر در دوره من بود تمام تلاشم را میکردم که نرود. البته نمیگویم معجزه میکردم ولی تلاشم را میکردم. الان هم تلاش میکنیم از تواناییهای ایشان استفاده کنیم. من میراثدار وضعیتی هستم که سه سال پیش اتفاق افتاده و باید آن را حل کنم. فکر میکنید با یک امضای طلایی جبلی حل میشود؟ خیر اینطور نیست.»
رئیس صدا و سیما با اشاره به اینکه برای یک بازی همه عوامل باید با هم هماهنگ باشند، گفت: «ما باید قدر سرمایههایمان را بدانیم اما مساله دوطرفه است. فرد مقابل ما هم باید قوانین بازی را بپذیرد و بخواهد. نمیتوان تکوجهی به موضوع نگاه کرد. برادر عزیزمان آقای فردوسی پور نظرات خاص خودش را دارد. تمام تلاشم را میکنم هیچ سرمایهای را از دست ندهیم. امیدوارم خدا کمک کند بتوانیم این کار را انجام دهیم؛ البته عرض کردم مسئله دوطرفه است.»
حیاتی، طهماسب و عطاران از قلمخوردهها نیستند
موضوع عدم حضور برخی چهره ها در صدا و سیما به همین جا ختم نشد و جبلی به پرسشها پیرامون برکناری محمدرضا حیاتی، گوینده خبر شناختهشده اینطور پاسخ داد: «حیاتی در دوره من روی آنتن بود و من بازنشستگیاش را تمدید کردم. یقین دارم صدا و سیما به هیچ وجه مشکلی با او ندارد و بازنشسته شده است اما در صورت تمایل میتواند برگردد. با این وجود با قابلیتهایی که از یک مجری خبر انتظار داریم شاید از یک چهره جوانتر بهتر بتوان کمک گرفت.»
او همچنین درباره علت عدم پخش برنامه نوروزی امسال ایرج طهماسب از رسانه ملی گفت: «ایرج طهماسب بزرگشده و سرمایه صدا و سیماست. کلاه قرمزی برند ثبت شده سازمان است. مسأله چیز دیگری است. امسال قرار بود عید در خدمت او باشیم اما مشکلی برای خودشان پیش آمد. این اطمینان را به شما میدهم که طهماسب، حیاتی و عطاران هیچیک از قلم خورده ها نیستند.»
گزارش اخیر ۲۰:۳۰ درباره یارانه ها بدسلیقگی بود
رئیس صدا و سیما به انتقادات پیرامون بخش خبری ۲۰:۳۰ گفت: «قرار بود ۲۰:۳۰ بخش خبری باشد که مسائلی را که در جایی مطرح نمیشود، مطرح کند. اما چون پرمخاطب شد همه میخواستند در این بخش خبری مطرح شوند. اما رویکرد جدید ما در حوزه سیاسی و خبر این است که بخشهای خبر پرمخاطب به همان آهنگ اصلی برگردند.»
او همچنین درباره گزارشهای جنجالی اخیر ۲۰:۳۰ با موضوع هدفمندی یارانه ها گفت: «شاید بدسلیقگی بوده است. وقتی یک وزیر یک ساعت صحبت می کند مردم حال شنیدنش را ندارند. کار ما در رسانه ساده سازی است. این گزارشها باید در راستای سادهسازی ساخته شوند. از معاونت سیاسی خواستم دقت بیشتری کنند. من هم اعتقاد دارم برخی از این گزارش نباید به این شکل طراحی میشد و به معاونت سیاسی هم گفتم اما هدف این بود گفته شود این طرح برای دهک های پایین خوب بوده است. دهک های بالا شاید این تغییر را نبینند اما برای دهک های پایین و فقیر حتما برایشان مفید بوده است.»
با هیچ مدیری عقد اخوت نبستیم
پیمان جبلی در پاسخ به سوالی درباره علت عدم برکناری علی فروغی، مدیر شبکه سه سیما، در میان تغییرات اساسی که اخیرا در این سازمان صورتگرفته، گفت: «مدیران شبکههای سلامت، پنج و دیگر شبکهها هم تغییر نکردهاند. نمیتوانیم بگوییم آقای فروغی حتما باید تغییر کند. چرا؟ چون لابد مساله آقای فردوسیپور پیش آمده است. آیا ملاک ما برای حفظ، نصب و عزل یک مدیر فقط باید یک مساله باشد؟ همه در معرض تغییر هستند. ما عقد اخوت با هیچ مدیری نبستیم. هر کسی را بر اساس عملکرد و برآیند کارهایش قضاوت میکنیم. حتی خود من در معرض تغییر هستم.»
سند تحول صدا و سیما خردادماه منتشر میشود
رئیس صدا و سیما با اشاره به انتشار سند تحول این سازمان در خردادماه گفت: «سه تحول اساسی برای عبور از ۲۴ سال گذشته در نظر گرفتیم. ما به دنبال تبدیل خطوط قرمز به سبز هستیم. یعنی به جای محدود کردن خود به باید و نبایدها، به عرصه هایی که فکر نکرده بودیم بپردازیم. آنتن صدا و سیما متاسفانه این نمودار را تقویت کرده که اول کمیت، بعد جذابیت و سپس محتوا مهم بوده است. قصد ما این است که در تحول رویکردی، این موضوع را برعکس کنیم. اول محتوا، سپس جذابیت و بعد کمیت. البته تحقق این امر زمان میخواهد.»
او ادامه داد: « ما صداوسیمایی را تحویل گرفتیم که چندین رییس داشت. این تشتت باید به فرماندهی واحد تبدیل شود. منِ رییس صداوسیما نباید تابع مجری باشم که دلش خواسته روی آنتن حرفی بزند و من پاسخگویش باشم.»
رییس صداوسیما گفت: «تمام دولت های ۲۰ سال گذشته همه به نوعی از صدا و سیما ناراضی بودند و دلیل این بوده که صدا و سیما دولتی نیست. فشار بر این سازمان زیاد است و این طبیعی است. تمام نهادها به صدا و سیما نیاز دارند.»
سرود «سلام فرمانده» ایدئولوژیک است. اشکالش چیست؟
جبلی درباره سرود سلام فرمانده اینطور توضیح داد: گفتند سرود سلام فرمانده ایدئولوژیک است. مگر بد است که باشد؟ اسکار بیانیه داده ملاک پذیرش آثار این است که سازندگان به همجنسگرایی اعتقاد داشته باشند این ایدئولوژی نیست؟ چقدر غربیها ایدئولوژی به ما تحمیل میکنند. ما افتخار میکنیم که ایدئولوژی داشته باشیم اگر ایدئولوژی ما دینی باشد چه اشکالی دارد؟
او با تاکید بر اینکه ما روابط عمومی هیچ دستگاهی نیستیم گفت: «ما با افتخار تریبون نظام و دولت هستیم. دولت جمهوری اسلامی است؛ رسانه انقلاب اسلامی باید صدای مردم و تریبون نظام جمهوری اسلامی باشد. بله ما تریبون دولت هم هستیم. چه اشکالی دارد دولت طرحها و برنامههایش را در تلویزیون عنوان کند. هم باید تریبون نظام و دولتها باشیم و هم روابط عمومی و تریبون مردم.»
مردم باید اعتراضات خود را روی آنتن ببینند نه کف خیابان
رییس صدا و سیما در واکنش به انتقاد دانشجویان مبنی بر تغییر روند تلویزیون در انتقال صدای ملت، گفت: «ما همان صدا و سیمای حک سیستم سوخت و اعتراضات اصفهانیم. طبیعتا فشارها زیاد است. اصلا ما نیامدیم یک صدا و سیمای بی فشار را تحویل بگیریم. تمام نهادها به صدا و سیما نیاز دارند و فکر میکنند تمام نیازهایشان از صدا و سیما باید تامین شود.»
جبلی ادامه داد: «ما زمانی برای پلاسکو و دیروز برای متروپل آبادان سرویس خبرمان را فرستادیم. تذکر و خواهش و گاهی دستور هم گرفتیم که بس است چقدر از این حادثه میگویید. ما خودمان را بیمسوولیت فرض نمیکنیم. انعکاس اعتراضات هم ریزهکاریهایی دارد. مردم باید اعتراضات خود را روی آنتن ببینند نه کف خیابان. زیرا در این صورت دیگر از کنترل خارج میشود. وظیفه ما به عنوان رسانه این است که اجازه دهیم گرههای ذهنی روی آنتن گفته شود. ما یک اعتراض خیابانی مسنجم و منظم را در قالب تجمع کشاورزان اصفهان داشتیم که پوشش دادیم اما گاهی اعتراضات کف خیابانی است که اموال مردم را خراب کرده و مردم را به جان هم میاندازند. این را چطور باید پوشش دهیم؟ در هر انعکاس اعتراضی باید به حواشیاش توجه شود در عین حال هم قبل از اینکه به اعتراض کف خیابان تبدیل شود به آن توجه کنیم.»
حواشی دیدار رئیس صدا و سیما با دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف
حین قرائت بیانیههای دانشجویی، دانشجویان حاضر شعارهایی در انتقاد به سانسور مشکلات مردم در رسانه ملی سر میدادند.
جبلی در پاسخ به دانشجویی که از ابتدا تا انتهای جلسه نوشته عادل فردوسی را نشان میداد گفت: «من همه جزییات را گفتم. او نگاه متفاوت خود را دارد. فردوسیپور یک نگاه دارد و اقتضای مدیریتی هم یک نگاه دارد. تجربههای آینده هم اقتضائاتی دارد.»
او در پاسخ به سوالی درباره حضور رائفی پور در تلویزیون نیز گفت: «هیچ مشکلی درباره حضور ایشان در تلویزیون وجود ندارد.»
بازگشت عادل فردوسی پور به قاب نمایش
عادل فردوسی پور که ماه گذشته با یک تیزر از برنامه جدیدش خبر داده بود، حالا از تیزر جدید قسمت اول این برنامه به نام ۳۶۰ با حضور علی دایی رونمایی کرده است. این برنامه به زودی در فضای مجازی و در قالب اپلیکیشن فوتبال ۳۶۰ منتشر خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
به راه افتادن کارزاری برای حذف بودجه صدا و سیما و تقسیم آن میان مردم
بدون نظر