نمایشگاهی بزرگ و حیرت‌انگیز از آثار باستانی مصر؛ از تابوت‌ و مومیایی‌ تا ظروف برنز فرعون

نمایشگاهی بزرگ و حیرت‌انگیز از آثار باستانی مصر؛ از تابوت‌ و مومیایی‌ تا ظروف برنز فرعون

صدها اثر از آثار باستانی مصر از جمله تابوت‌های نقاشی شده با قدمت ۲۵۰۰ ساله با مومیایی‌هایی در داخل و مجسمه‌های برنزی خدایان کشف‌شده در گورستان سقاره در نزدیکی قاهره به نمایش گذاشته می‌شوند.

مقامات مصری گنجینه ای از آثار باستانی مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش را که در دهکده باستانی سقاره در نزدیکی قاهره حفاری شده اند، به نمایش درآمدند.

این آثار روز دوشنبه در یک نمایشگاه موقت در پای هرم پله ای جوزر – قدیمی ترین هرم مصر – در سقاره، ۲۴ کیلومتری جنوب غربی پایتخت مصر به نمایش گذاشته شد.

این مجموعه خیره کننده شامل ۲۵۰ تابوت نقاشی شده با مومیایی های به خوبی حفظ شده در داخل آن، و همچنین ۱۵۰ مجسمه برنزی از خدایان باستانی است.

مقامات شورای عالی آثار باستانی مصر ادعا می کنند که یکی از تابوتها حاوی پاپیروسی بود که به خوبی حفظ شده بود که با هیروگلیف و شاید آیاتی از کتاب مردگان نوشته شده بود.

در این نمایشگاه، ظروف برنزی وجود دارد که در آیین های ایزیس، الهه باروری در اساطیر مصر باستان، استفاده می شد.

به گفته مصطفی وزیری، دبیر کل شورای عالی آثار باستانی مصر، این آثار پس از حفاری های گسترده در سقاره کشف شد و مربوط به اواخر دوره، حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است.

وزیری گفت: «من بسیار مفتخرم که این کشف توسط مصری ها انجام شد و این آخرین کشف در اینجا نخواهد بود.»

مجسمه بی سر برنزی ایمهوتپ، معمار اصلی فرعون مصر جوزر، که بین سال های ۲۶۳۰ قبل از میلاد تا ۲۶۱۱ قبل از میلاد بر مصر باستان حکومت می کرد، نیز روز دوشنبه به نمایش گذاشته شد.

ایمهوتپ مسئول هرم پلکانی جوزر بود که در سقاره واقع شده و بیشتر تصور می شود که قدیمی ترین هرم جهان است.

سقاره با مساحتی در حدود ۷ در ۱.۵ کیلومتر مربع یک روستای مصری معروف و محل دفن باستانی خانواده سلطنتی مصر است.

این روستا بخشی از گورستانی گسترده در ممفیس پایتخت باستانی مصر به شمار می رود که اهرام جیزه و اهرام کوچکتر در ابو سر، دهشور و ابورویش را در خود گنجانده است.

آثار باستانی برای حضور در یک نمایشگاه دائمی در موزه بزرگ مصر منتقل خواهند شد. این موزه پروژه بزرگی است که هنوز در نزدیکی اهرام جیزه، درست خارج از قاهره، در دست ساخت است.

مصر به‌شدت یافته‌های باستان‌شناسی اخیر را تبلیغ می‌کند تا بتواند گردشگران بیشتری را به این کشور جذب کند.

بخش توریستی آن که منبع اصلی ارز خارجی است، پس از قیام سال ۲۰۱۱ که حسنی مبارک را سرنگون کرد، از سال ها آشفتگی سیاسی و خشونت رنج می برد.

این بخش اخیراً شروع به بهبودی از همه‌گیری ویروس کرونا کرده است، اما دوباره تحت تأثیر تأثیرات جنگ روسیه بر اوکراین قرار گرفت. در کنار روسیه، اوکراین منبع اصلی گردشگرانی است که از مصر بازدید می کنند.

طبق اطلاعات مندرج در وب سایت موزه، موزه بزرگ مصر، در نوامبر ۲۰۲۲ افتتاح می شود و « تاج جواهر جدید مصر» و یکی از بزرگترین موزه‌ها در کل جهان خواهد بود.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • اصفهانی خرداد ۱۲, ۱۴۰۱

    زندگی پس از زندگی را ببینید.
    ۰۹۱۳۱۸۶۹۶۰۹