گرداب، سایت فرماندهی امنیت سایبری سپاه پاسداران در اطلاعیه ای به نقل از روابط عمومی کل سپاه اعلام کرد ادمین های کانال های تلگرامی نیمه محرمانه، سرائر و سایه نویس به اتهام انتشار اسناد طبقه بندی شده و تشویش اذهان عمومی دستگیر شده اند.
روابط عمومی کل سپاه در این اطلاعیه اعلام کرد:
با مجموعه اقدامات فنی و اطلاعاتی چند ماهه پاسداران گمنام امام زمان (عج) در سازمان اطلاعات سپاه، ادمین های کانال های نیمه محرمانه، سرائر و سایه نویس به اتهام انتشار اسناد طبقه بندی شده و تشویش اذهان عمومی دستگیر شدند.
افراد بازداشت شده درصدد بودند از طریق انتشار اسناد طبقه بندی شده، اعتماد بخشی از مخاطبین را کسب کرده و سپس با انتشار اخبار گزینشی و کذب، در میان مسئولین کشور ایجاد اختلاف نمایند.
دستگیرشدگان سه نفر هستند که در مدت فعالیت خود، با سواستفاده از خلأ قانونی موجود در مدیریت فضای مجازی کشور و از بستر پیام رسان تلگرام، اقدامات مذکور را صورت داده بودند.
ضمن درخواست از اصحاب رسانه جهت پرهیز از گمانه زنی درباره پرونده، اخبار تکمیلی متعاقبا از طریق وب سایت گرداب و رسانه های رسمی کشور اطلاع رسانی خواهد شد.
واکنش ها به خبر دستگیری مدیران سه کانال تلگرامی
این خبر پیش از تأیید از سوی منابع رسمی، در اواخر هفته ی گذشته در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود و گفته می شد فردی به نام علی قلهکی در این رابطه دستگیر شده است.
علی قلهکی چند کانال تلگرامی دارد که مطالب مختلفی از جمله اخبار خاصی را در آن ها منتشر می کند و از چهره های شناخته شده ی توییتر هم هست. قلهکی از حامیان جریان اصولگرا شناخته می شود، با این حال از زمان انتشار خبر این بازداشت ها برخی چهره های اصولگرا به ویژه تعدادی از نمایندگان مجلس از این اتفاق ابراز خرسندی کرده اند.
مالک شریعتی نیاسر، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در واکنش به این خبر در توییتی نوشت:
ضمن تشکر از اقدام قاطع حفاظت سپاه، امیدوارم بهزودی گزارش اسامی افراد عامل و خصوصاً آمر این حلقه خطرناک، سوابق فعالیتها و عناصر حامیشان در مراکز مهم دارای دسترسی به اطلاعات حساس که میکرب اختلاف در کشور را بهویژه میان مسئولان پخش میکردند، برای مردم و برای دیگران مایه عبرت شود. امیدوارم که نقطهزنی اخیر «سازمان اطلاعات سپاه» در شناسایی این فساد سیاسی رسانهای در بستر یک پیامرسان خارجی، گام اول اقدام مشترک، فوری و قاطع همه عناصر خدوم جامعه اطلاعاتی کشور در سالمسازی فضای رسانهای کشور، از اندک محافل شبهامنیتی رسانهای منحرف از انقلاب باشد، انشاءالله
محسن پیرهادی، نماینده تهران نیز در مصاحبه ای با خبرگزاری مهر در رابطه با این بازداشت ها گفت:
این کانالها نسبت به بنده نیز اتهامات بیاساس زیادی وارد کردند و بنده نیز مدتها قبل از مراجع قانونی پیگیری کرده بودم اما متأسفانه به نتیجه نرسید تا اینکه خبر دستگیری این افراد منتشر شد. جا دارد از عزیزان سازمان اطلاعات سپاه تشکر و قدردانی کنم چراکه این اقدام، چنانچه بهدرستی رهگیری و پیگرد شود نتایج مهمی از مسئله نفوذ در ردههای امنیتی و رسانهای را افشا خواهد کرد. باید توجه کرد مسئله به چند جوان ادمین، تقلیل پیدا نکند؛ با اینکه مباشران و گردانندگان این کانالها حتماً باید مجازات شوند اما سهم تأثیر آمران و افراد پشتصحنه این کانالها بهمراتب بیشتر است. این افراد به خاطر شناختی که از فضای امنیتی داشتند در لایههای مختلف پنهان اقدام به نشر اخبار راست و دروغ میکردند و امر را بر حقجویان نیز مشتبه مینمودند. باید حق شکایت از افرادی که لطمه و آسیب اعتباری از این کانالها دیدهاند محترم شمرده شود و از این امر استقبال گردد.
پیرهادی این کانال ها را از آمدنیوز که بنیانگذار آن، روح الله زم بعد از دستگیری اعدام شد، بدتر دانست و گفت:
تعبیر درستی است اما شاید نیاز به تکمیل و توضیح داشته باشد. امثال آمدنیوز جنگ عیان داشتند؛ ابایی از اینکه ضدانقلاب نامیده شوند نداشتند و باطل محض بودند و بعد از مدت کوتاهی لااقل جریان انقلاب، موضع خود را نسبت به آن مجموعه پیدا کرد اما امثال این کانالها مصداق نفوذ و نفاقاند. زشتی و آسیب جرم منافقانه از مجرم و دشمن آشکار بیشتر است و قاعدتاً مجازاتش هم باید جدیتر باشد. چراکه اینها هدفمند جریان انقلاب را هدف قرار میدادند و دچار بدبینی و سوءظن میکردند. آمدنیوز علنی دشمنی میکرد، اینها تهمت و افترا را در لباس کانالهای خودی و ظاهراً انقلابی در جهت منافع و تسویهحسابهای گروهی و شخصی منتشر میکردند. اثر تخریبی و اختلافافکنی بین مسئولین و مردم در این کانالها در مقایسه با آمدنیوز بهمراتب بیشتر بود. اینها گرگ در لباس میش بودند و مثال تام و تمامی برای نفوذ بهحساب میآیند.
پیرهادی این بازداشت ها را یک اتفاق سیاسی مهم دانست. او در اینباره گفت:
به نظر میرسد پشتصحنه این کانالها بسیار خطرناکتر و پیچیدهتر از چیزی است که تاکنون اعلامشده است. تقلیل این موضوع به دستگیری چند فعال توییتری و ادمین تلگرامی، ظلم به همه مظلومان و آسیبدیدگان این پرونده است و بنده فارغ از جنبه حقیقی، بهعنوان یکی از نمایندگان ملت تا حصول نتیجه این امر را پیگیری خواهم کرد. مهمتر از برخورد قانونی شدید با این سیاه نویسها، پیگیری و برخورد جدی و عبرتآموز با آمرانی است که نخهای نامرئی این شبه رسانهها را در دست داشتند.
این اقدام میتواند یک جراحی بزرگ از یک تفکر توطئهآمیز و خطرناک در کشور باشد. بهتر است فعلاً به شنیدهها توجه نکنیم و امیدواریم درست هم نباشد چراکه بهفرض صحت، افراد مهمی که باید حافظ آبروی مردم باشند بیآبرو خواهند شد. این پروژه به نظر بنده اینقدر حائز اهمیت است که درخواست دارم هیئتی از طرف دستگاههای عالی نظام، نظارت دقیق بر روند پیگیری آن داشته باشند. چراکه مقابله با جریان نفاق و نفوذ، گاهی افراد را به مماشات، عافیتطلبی و مصلحتسنجیهای نابجا میرساند؛ ازاینرو نگرانی به انحراف رفتن اصل این اقدام شایسته که رصد و دستگیری این افراد باشد، وجود دارد.
مجتبی توانگر، دیگر نماینده تهران هم از این اقدام دفاع کرده است. او در توییتی در اینباره نوشت:
با کار شبانهروزی سازمان اطلاعات سپاه، این باند شناسایی و دستگیر شدند که شایسته تقدیر است. مدتهاست بابت لجنپراکنی این افراد شکایت کردم ولی شکایتم بهجایی نرسید. امیدوارم واقعاً اراده شده باشد این بساط جمع و قوه قضاییه شرایط شکایت قربانیان این کانالها را فراهم نماید و حامیان اصلی هم رسوا شوند.
روزنامه رسالت نیز به بازداشت مدیران سه کانال تلگرامی واکنش نشان داد و آن ها را مفسد خواند. این روزنامه نوشت:
امثال گردانندگان، راهبران و آمران این کانالها بهمعنای واقعی کلمه فتنهگر و مفسدند. فتنه، همین عنوان سرائر است برای گردانندگان این «نارسانهها» که پر از رازها و سریرههای مگو شدهاند. فتنه، همین درآمیختن حق و باطل و مشتبه کردن امر بر حقجویان جبهه انقلاب است. فتنه، نامحرمانیاند که با جعل محرمانهها و دروغها مرتکب حرام شدند. فتنه، سایهنویسان نور ندیدهاند که نانشان را در بیآبرویی یافتهاند.
اما این ماجرا ابعاد مهم دیگری نیز دارد که مسئولان امر باید به آن توجه کنند.
حسنات الابرار سیئات المقربین؛ طبق این کلام حکیمانه، مسئولیتی که خودیها بهواسطه اعمالی که از آنان صادر میشود دارند قابل مقایسه با سایرین نیست. همانطور که مجازات جاسوسان و نفوذیها مشدد است، مجازات افرادی که در لباس خودی، ضربه میزنند نیز شدیدتر و غلیظتر باید باشد.
فرآیند دادرسی باید عادلانه و درعین حال بدون مماشات و مسامحه باشد و هر کسی در هر جایگاه و منصبی چنانچه مباشر، معاون یا مسبب این جرائم بودهاند از وکیل تا وزیر باید مجازات و تشهیر شوند. البته همگان میدانند که با شدیدترین مجازاتها نیز آبروی از دست رفته بیگناهان زیادی که طعمه نانجیبان شدند، بازنخواهد گشت و تنها در محکمه عدل الهی و روز جزا مرّ عدالت جاری خواهد شد.
برخورد با مجرمان امنیتی و رسانهای، خصوصا افرادی که خود را ظاهرالصلاح و منّا نشان میدادند، مؤمنانه ترین و ایمنیبخشترین کار خواهد بود. مردم از ریا و تزویر خسته شدهاند. امروز که مسئولان نظام در جای جای این کشور از دولت و مجلس تا قوه قضائیه و شوراها و شهرداریها در حال تکاپو و تلاش برای برگرداندن قطار کشور به ریل خدمت و انقلاباند نباید اجازه داد عدهای بهصرف منافع شخصی و گروهی اقداماتی از جنس کارهای این کانالها انجام دهند. اگر مجازات عاملان و آمران، سنگین و بازدارنده نباشد، بیم تجری سایرین به ارتکاب چنین خبط و خطاهایی میرود و بیم بزرگتر، در صورت عدم دفاع از مجنیعلیهم و اعاده حیثیت و جبران خسارت معنوی مناسب، دلسرد شدن افرادی است که با آبروی آنان بازی شده است.
بیشترین جاسوسها مذهبی بودن. روضه خون بودن. اخوند بودن. هیچ جاسوسی نمیاد صورتشو شش تیغه کنه و تی شرت بپوشه .