کدام کشورها قدرتمندترین ابر کامپیوترهای جهان را دارند؟

کدام کشورها قدرتمندترین ابر کامپیوترهای جهان را دارند؟

ابر کامپیوتر، ماشینی است که برای انجام میلیاردها، اگر نگوییم تریلیون ها محاسبات در آن واحد ساخته شده است. هر ابر کامپیوتر در واقع از بسیاری از کامپیوترهای منفرد تشکیل شده است که به طور موازی با هم کار می کنند. یک معیار رایج برای اندازه گیری عملکرد این ماشین ها، فلاپ ها یا عملیات ممیز شناور در ثانیه است. در این جدول، از داده های نوامبر ۲۰۲۱ از TOP500 برای تجسم قدرت محاسباتی پنج ابر رایانه برتر جهان استفاده شده است. تعدادی از دستگاه های مصرف کننده مدرن در این مقایسه گنجانده شده است. از آنجایی که ابررایانه‌ها می‌توانند به بیش از یک کوادریلیون فلاپ دست یابند و دستگاه‌های مصرف‌کننده بسیار کمتر قدرتمند هستند، در این جدول از ترافلاپس به عنوان معیار مقایسه استفاده شده است.

۱ ترافلاپس = ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ (۱ تریلیون) فلاپ.ابر کامپیوتر های جهان متعلق به چه کشورهایی است؟ابر کامپیوتر فوگاکو (Fugaku) در مارس ۲۰۲۱ تکمیل شد و رسما قدرتمندترین ابررایانه جهان است. برای کاربردهای مختلف، از جمله شبیه سازی آب و هوا و کشف نوآورانه دارو استفاده می شود.ابر کامپیوتر های جهان متعلق به چه کشورهایی است؟سان وی تایهولایت (Sunway Taihulight) رسماً برترین ابر رایانه چین و چهارمین ابر رایانه قدرتمند جهان است. با این حال، برخی از کارشناسان بر این باورند که این کشور در حال حاضر دو سیستم بسیار قدرتمندتر را بر اساس داده‌های منابع ناشناس در دست دارد.ابر کامپیوتر های جهان متعلق به چه کشورهایی است؟همانطور که می بینید، پیشرفته ترین دستگاه های مصرف کننده به قدرت ابر محاسباتی نزدیک هم نمی شوند. به عنوان مثال، قدرت ترکیبی ۴,۰۰۰ کارت گرافیک انویدیا تایتان RTX برای اندازه گیری فوگاکو لازم است.

ابر رایانه های آینده
یکی از ابر کامپیوترهای کشف نشده چین ظاهراً اوشن لایت (Oceanlite) نام دارد و جانشین سان وی تایهولایت است. اعتقاد بر این است که قدرت پردازش آن به ۱.۳ اگزافلاپس یا ۱.۳ کوینتیلیون فلاپ رسیده است. جدول زیر پیگیری همه این اعداد بزرگ را آسان تر می کند.ابر کامپیوتر های جهان متعلق به چه کشورهایی است؟در ایالات متحده، تراشه‌سازان رقیب ای ام دی ( AMD: Advanced Micro Devices) و اینتل (Intel) هر دو قراردادهایی با از وزارت انرژی ایالات متحده برای ساخت ابررایانه‌های در اندازه های بزرگ تنظیم کرده اند. برای ابر کامپیوتر فرانتییر (Frontier)، ای ام دی و ال کپتین (El Capitan) فعالیت می کند، در حالی که برای ابر کامپیوتر آئورا (Aurora)، اینتل در حال تلاش است.

ابر کامپیوتر های جهان متعلق به چه کشورهایی است؟همچنین کمپانی Hewlett Packard Enterprise) HPE) در پروژه ال کپتین شرکت دارد، که ادعا می کند این ابررایانه پس از تکمیل آن در سال ۲۰۲۳ می تواند به ۲ اگزافلاپس برسد. همه این قدرت برای پشتیبانی از چندین تلاش هیجان انگیز استفاده می شود:

– شبیه سازی و مدل سازی پیشرفته را برای پشتیبانی از ذخایر هسته ای ایالات متحده و اطمینان از امنیت آن را فعال می کند.
– تسریع کشف داروی سرطان از شش سال به یک سال از طریق مشارکت با شرکت داروسازی گلاکسو اسمیت کلاین
– پویایی و جهش پروتئین‌های RAS را که با ۳۰ درصد سرطان‌های انسانی مرتبط است، درک می کند.
در مجموع، محاسبات مقیاس بزرگ نشان دهنده توانایی انجام تجزیه و تحلیل پیچیده در چند ثانیه، به جای چند ساعت است. این قدرت جدید می تواند سرعت نوآوری را سریعتر کند.

بیشتر بخوانید:

ترتیب کشورهای جهان از لحاظ قدرت اقتصادی تا سال ۲۰۳۰ چه تغییری خواهد کرد؟

چین در حال برنامه ریزی برای ساخت اولین نیروگاه فضایی در سال ۲۰۲۸ است

منبع: visual capitalist
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • MohsenaM تیر ۱۷, ۱۴۰۱

    این مطلب به صورت خیلی ساده نشون میده اینترنت بومی و ملی چه آینده ای برای کشور داره…
    البته که باید از تجربه های دیگران استفاده کرد برای آزمون و خطای کمتر که چون سری هست باید از مغزهای برتر کشور و دانش بنیان استفاده کرد همراه با حمایت خاص و هدایت به سمت برتری…
    به امید اون روز…